Deviza-katasztrófa. Válasz érkezett a DK-tól.

Gyurcsány Ferenc, Nemzeti Civil Kontroll, devizahitel, Deviza-katasztrófa. Válasz érkezett a DK-tól

Deviza-katasztrófa. Válasz érkezett a DK-tól.

Mint azt korábbi cikkünkben megírtuk, a hazai „deviza”-katasztrófa probléma megoldásával kapcsolatban kérdéseket intéztünk először a Gyurcsány Ferenc által vezetett DK-hoz, majd az „ellenzéki összefogás” parlamenti pártjaihoz.

Ígéretet tettünk arra, hogy amint megérkeznek a válaszok,– (ha egyáltalán válaszolnak a parlamenti pártok), akkor azokat igyekszünk minél előbb megosztani veletek.

A kérdés égető és azonnali megoldásért kiált. Rengeteg családot érint, akik közel egy évtizede nélkülöznek.Pontosan emlékszünk, hogy a jelenlegi kormánykoalíciót vezető miniszterelnök, Orbán Viktor mit ígért a választásokat megelőzően az érintett családoknak („senkit nem hagyunk az út szélén”…stb.). És azt is tudjuk, hogy ezekből az ígéretekből mi teljesült.

Tisztában vagyunk azzal, hogy rengeteg csapdában vergődő károsult azért szavazott a FIDESZRE, mert ezek a nagy ígéretek elhangzottak, de azt is tudjuk, hogy a devizahitelezéssel kapcsolatban az eltelt 10 évben a jelenlegi kormány nem ért el komoly áttörést-az ígéretek ellenére sem.

A korábbi tapasztalatokat figyelembe véve rengeteg olvasó (és potenciális szavazó) kíváncsi arra, hogy alternatívaként az ellenzéki összefogás pártjainak van-e üzenete a „deviza” csapdában vergődő tömegek számára.

Akad-e olyan párt az ellenzéki oldalon, akiket érdemes lehet a deviza-csapdában vergődő tömegeknek egységesen támogatni a közelgő választások alkalmával?

A következő kérdéseket mindegyik ellenzéki pártvezető megkapta:

„ – A hazai “devizakárosultak” és (így potenciális szavazó) kíváncsi arra, hogy személy szerint Önnek és pártjának van-e üzenete a „deviza” csapdában vergődő tömegek számára?

– Amennyiben bal oldali kormány kerülne hatalomra, várhatóak-e pozitív változások az ügyükben

– Terveznek-e radikális lépéseket tenni a „deviza” csapdában vergődő családok megmentése érdekében?”

Elsőként a Gyurcsány Ferenc által vezetett Demokratikus Koalíciótól érkezett válasz.A válaszokat várjuk még:

Jobbik    Jobbik

MSZP    Magyar Szocialista Párt

LMP    Lehet Más a Politika

Párbeszéd    Párbeszéd Magyarországért Párt

A DK válasza:

Demokratikus Koalíció

Információs Központ

06-21-300-1000

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

Bizalmuk megtisztelő, melyet érdeklődésével együtt is köszönettel vettünk.

Sajnos az Önök által is jelezett témakör nem hat újdonságnak, és eléggé egyértelmű, hogy közeli megoldást sürget!

A nem kevesek által várt un. minimum (?) PROGRAM rövid időn belül ismertetésre kerül-de ebben minden részletkérdésre, technikai megoldásokra aligha lehet kitérni, a nyilvánvaló "üzeneten" kívül.

Mélyebb szakmai kompetencia hiányában: soraikat- továbbítjuk, remélve a kedvező információkat, de ebben szíves és megértő türelmét is kérnénk, hiszen meglehetősen "sűrűnek " is mondhatók a képviselőink napjai!

Kívánunk Önöknek további jó egészséget-támogató, együttműködő érdeklődést!

Tisztelettel.

TÁTRAI  EMESE

Az eddigi DK választ összegezve: „nesze semmi, fogd meg jól”. A DK valamiféle „un. minimum (?) PROGRAM-ot fog bejelenteni…valamikor, de ahogy írták: „de ebben minden részletkérdésre, technikai megoldásokra aligha lehet kitérni, a nyilvánvaló "üzeneten" kívül.”

Mindenesetre az üzenetünket továbbítják a párt kompetens (vélhetően munkacsoportjának, akik ezzel a tárgykörrel foglalkoznak.) Ha megérkezik, azt is közzé fogjuk tenni.

Bízunk benne, hogy a többi megszólított párttól azért ennél konkrétabb, a témával kapcsolatban felkészültebb, és főleg a jövőre nézve pozitívabb válasz fog érkezni. Addig is kövessétek oldalainkat és iratkozzatok fel a hírlevélre!
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM