FIZETÉSI MEGHAGYÁS – SENKI SINCS BIZTONSÁGBAN!

FIZETÉSI MEGHAGYÁS - SENKI SINCS BIZTONSÁGBAN!

FIZETÉSI MEGHAGYÁS – SENKI SINCS BIZTONSÁGBAN!

[good_old_share]


Ezt azt írást figyelmeztetés és okulásként érdemes minden ismerőssel megosztani! Sajnos több ilyen esetről hallottunk, és az alábbi íráshoz hasonló történetek mostanában egyre inkább megszaporodtak! Hogy mi lehet ennek az oka (?!?)

 

Marosi Katalin – TÉMA:FIZETÉSI MEGHAGYÁS!

Döbbenet ami ebben az országban megy! Van aki még mindig ott tart hogy aki fizetési meghagyást kap, közjegyzői felszólítást, aztán a végrehajtó jogosan kiforgatja mindenéből a gaz nem fizető adóst az teljesen rendben van, biztos nem fizetett!Akkor most mindenki kapjon a fejéhez! MÁR SEMMILYEN ADÓSSÁGGAL NEM KELL RENDELKEZNI AHHOZ HOGY AKÁR MINDENEDTŐL MEGFOSSZANAK!

A mai nap folyamán az egyik fiam kapott egy MOKK-os (Magyar Országos Közjegyzői Kamara) tértivevényes levelet, fizetési meghagyást. Mivel ez az állandó bejelentett lakcíme, de életvitelszerűen már évek óta nem itthon lakik, hanem egy másik városban, évek alatt több albérletben, így én kezelem a hivatalos leveleit.

Próbáltam rájönni, hogy milyen meghagyás lehet ez, és legnagyobb csodálkozásomra a több oldalas levélből végül kiderült h a Díjbeszedő volt aki azonnal a MOKK szolgáltatást igénybevéve, egy vidéki közjegyzővel (Szombathely!, mi Pest megyében élünk/tün mindig!)íratta a levelet.

A levélből nagy nehezen kiderült h e szerint a jogviszony fiam és a Díjbeszedő között 2006-ban jött létre ami a követelés jogi alapját adja! 2006-ban a fiam 18 éves volt és még középiskolai tanuló, jövedelemmel nem rendelkezett, semmilyen szerződést nem kötött (módja sem lett volna!) díjbeszedővel vagy bármilyen közművel semmilyen szerződésben, kapcsolatban NEM állt soha semmilyen formában! Iker fiaim 2004-ben 16 éves korukban kiskorúként lettek az ingatlan fele-fele arányú tulajdonosai, de közműves szerződést már csak korukból adódóan sem köthettek és ez így is maradt.

loading...

A Díjbeszedő az eltelt 12-14 évben nevére(nevükre) egyetlen számlát (pláne felszólítást) soha nem küldött, bár nem is küldhetett volna hisz semmilyen kapcsolat közöttük nem volt, a rendszerükben nem szerepelhetett!Néhány szó a követelés összegéről ami a fentieket alapul véve egy jogállamban már irreleváns lenne alapból. Az első oldalon szerepel a követelés és természetesen a közjegyzői eljárási költség!(?) ez kb 260 ezer Ft! Próbáltam a néhány oldalas elszámolási, hivatkozási adatokkal egyeztetni hogy MI IS EZ?

Olyan összegek szerepelnek h 3000 Ft, 9000 Ft 20000 Ft Akárhogy próbálok rájönni hogy ezek mik a hivatkozási kódszámokból nem derül ki! És az sem ha ezeket összeadom és szorzom a kapitány életkorával és súlyával valamint a Budapesttől Antarktiszig meglévő km-el se stimmel. Na ezért is neveztem az elején irrelevánsnak!

A bonyolult és nehezen értelmezhető irat végén jön a tájékoztató jellegű Figyelmeztetés és ennek első mondata a kedvencem!

" A közjegyző a fizetési meghagyással érvényesített követelés jogalapját és az annak bizonyítására szolgáló tényeket érdemben a fizetési meghagyásos eljárásról szóló 2009. évi L. törvény (továbbiakban Fmhtv.) alapján nem vizsgálta"

és még egy mondat a közjegyző részéről:

"Tudomásul veszem, hogy a kérelemben szereplő adatok helyességéért a kérelmező felel."

 

Nos ezzel a közjegyző mossa kezeit és bármilyen fizetési meghagyást kiállít!!!Amennyiben a levél mondjuk akár a postai szolgáltatás hibájából is nem kerül a felszólított kezébe így az nem tud időben ellentmondani, a másik nagyszerű törvény értelmében beáll a kézbesítési vélelem és az ugrásra kész végrehajtó megkezdi a végrehajtást, hisz ő sem köteles a követelés jogosságát vizsgálni, aztán a kilakoltatáson(mert bizony ilyen összegnél is már kilakoltatnak!) részt vevő rendőrség akiket a végrehajtó irányít szintén nem jogosult, nem köteles a végrehajtás jogosságát firtatni és bizony a szegény ember máris utcán találja magát. Nos ilyen egyszerű ez!

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Senki ne gondolja hogy vele ilyesmi nem történhet! Mára ott tartunk hogy nem kell adósnak lenni ahhoz hogy a jog álcájával bárki BÁRKI!!! kifosszon, utcára tegyen BÁRKIT!

(ui.: nyugodtan osszátok a fenti írást okulásképpen, a még mindig álom világban élők számára is hasznos lehet, senki nem lehet nyugodt amíg ilyen jogviszonyokban élünk!) – Marosi Katalin.

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM