Devizahiteles katasztrófa-válasz érkezett a Jobbiktól is

Devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, Devizahiteles katasztrófa-válasz érkezett a Jobbiktól is

Devizahiteles katasztrófa-válasz érkezett a Jobbiktól is.

Amint azt korábbi cikkünkben megírtuk, a hazai „devizahiteles” katasztrófa kapcsán  – részben olvasóink kérésére is – kérdéseket intéztünk az ellenzéki parlamenti pártokhoz.

A kérdések így hangzottak:

– A hazai “devizakárosultak” és (így potenciális szavazó (k)) kíváncsi arra, hogy személy szerint Önnek és pártjának van-e üzenete a „deviza” csapdában vergődő tömegek számára?– Amennyiben bal oldali kormány kerülne hatalomra, várhatóak-e pozitív változások az ügyükben

– Terveznek-e radikális lépéseket tenni a „deviza” csapdában vergődő családok megmentése érdekében?”

Ezeket a kérdéseket eljuttatuk az alábbi frakcióknak és frakcióvezetőknek:

Jobbik    Jobbik

MSZP    Magyar Szocialista Párt

DK    Demokratikus Koalíció

LMP    Lehet Más a Politika

Párbeszéd    Párbeszéd Magyarországért Párt

Elsőként a DK (Demokratikus Koalíció) – tól érkezett válasz. A DK válaszát IDE KATTINTVA olvashatod.

Most pedig a Jobbiktól érkezett válasz a fenti kérdésekre. Íme, a Jobbi válasza:

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

A Jobbik devizahiteles ügyekért felelős szakpolitikusaként írok Önöknek.

Arra nem tudok válaszolni, hogy mi történne egy baloldali koalíció győzelme esetén, az ellenzéki összefogásban ugyanis a baloldali pártok mellett ott található a keresztényszociális érzékenységgel bíró, jobbközép Jobbik is.2011. óta ugyanazt szeretnénk megoldás gyanánt: egy tisztességes elszámolást, a hitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítását, és elérni, hogy a kormány mondja fel a bankokkal kötött paktumot.

Nyilvánvaló módon egészen addig kell kilakoltatási stopot hirdetni, amíg el nem érjük a megoldást, valamint a végrehajtói letiltásoktól is mentesíteni kellene a legalacsonyabb fizetéseket és nyugdíjakat. Az ellenzék közös programja készül, azt pedig társadalmi vitára bocsátjuk, ennek során szívesen cserélnék eszmét Önökkel!

Tisztelettel:

Z. Kárpát Dániel

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM