Devizahitel-Nem az számít, hogy igazunk van azt tudni kell érvényesíteni is

Perjogi következmények, devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, Devizahitel-Nem az számít, hogy igazunk van azt tudni kell érvényesíteni is

Fontos tanácsok devizakárosultaknak!

"Ha állítok valamit azt igazolni kell, ha vitatok valamit akkor meg kell jelölni hogy miért."

Nagyon fontos perjogi követelmények amelyet ha a felperes elmulaszt  el fogja veszteni  a pert. (Ezért sem tanácsos jogi képviselő nélkül perelni.)

Ha a másodfokú bíróság hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet és a bíróságot új eljárásra utasította de az új eljárásra már az új Pp. szabályai az irányadók akkor figyelni kell az alábbiakra:Ha a felperes a korábbi jogállításaihoz képest újabb jogállítást is tett a megismételt eljárásban akkor ehhez keresetváltoztatási kérelem is kell különben hatálytalan perbeli nyilatkozatnak minősül és a bíró nem fogja elbírálni. Ha ez egy olyan fontos körülmény mely az adósra nézve kedvező lehet akkor súlyos hiba nem megfelelő formában előterjeszteni.

Ugyanez a jogi sorsa minden olyan megváltoztatott kérelemnek amelynél elmaradt a kereset változtatásra irányuló kérelem előterjesztése, ezért a bíróság ezeket a nyilatkozatokat sem fogja figyelembe venni.

Ha az új eljárásban az adós egy másik táblázatot csatol a számításaira az is keresetváltoztatásnak minősül és nem elég a táblázatos forma hanem szöveges formában a keresetváltoztatás részévé kell tenni.

Ezek elmaradása esetén nem lesz utólagos perfelvétel tehát nem lehet a kereset részévé tenni az új vagy megváltoztatott felperesi nyilatkozatokat.

Nagyon súlyos hibának minősül az, hogy ha az adós előadja, hogy a banki alkalmazott mit mondott neki a szerződéskötéskor azonban a keresetben nem hivatkozik félrevezető tájékoztatásra, mivel ezáltal tudná  a felperesi tényállításokat "becsatornázni" a keresetbe, a kereset jogállításait és szükség esetén a kereseti kérelmet is ezekhez a tényállításokhoz igazítani.

Ha csak egy állítás marad az adós előadása és nem társul hozzá kereseti kérelem akkor a bíróság figyelembe vehető perfelvételi nyilatkozat hiányában még csak arról sem fog tájékoztatni, hogy ezzel a tényállítással kapcsolatban melyik félnek milyen  bizonyítási  kötelezettsége van.Magyarul ha nincs perrendtartás szerinti nyilatkozat akkor nem is kell arra nézve bizonyítást lefolytatni.

Összegezve: mindent elő kell adni, mindenre nyilatkozni kell, mindent vitatni kell.

Ha állítok valamit azt igazolni kell, ha vitatok valamit akkor meg kell jelölni hogy miért.

Nagyon veszélyes az új Pp., hiába akar az adós egyedül perelni inkább előbb mint utóbb el fog bukni és nyakába szakad a perköltség és még a hitelt is fizetheti tovább vagy elárverezik a házát.

Még az ügyvédek is rengeteget hibáznak az új Pp. miatt , perjogban nem jártas ügyvédre öngyilkosság ügyet bízni. 
Nem az számít ,hogy igazunk van azt tudni kell érvényesíteni is. Dr.Szabó V. László ügyvéd.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM