“DEVIZA”-“HITELEK” – PÉNTEKEN MÁR SZAVAZNAK!

"DEVIZA"-"HITELEK" - PÉNTEKEN MÁR SZAVAZNAK!

Pénteken szavaznak a devizahitelesek megsegítéséről

Mandátumigazolással és a napirend elfogadásával folytatta a parlament hétfőn a munkáját. A képviselők döntöttek arról, hogy pénteken szavazhat a Ház a devizahiteleseket segítő törvényről.

Az Országgyűlés úgy döntött: a házszabálytól eltérve tárgyalja a devizahitelesek megsegítésével összefüggő, a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés általános vitája hétfőn, a kérdések után lesz, a zárószavazást pénteken, a parlament nyári szünet előtti utolsó ülésén tartják. A házszabálytól eltérést 168 igen szavazattal támogatta a Ház, egyedül a független Fodor Gábor szavazott nemmel.

loading...

Napirend előtt


Rogán Antal (Fidesz) arról számolt be: frakciójuk szigorú módosító javaslatot nyújt be a devizahiteleseket érintő előterjesztéshez, amely szerint a meglévő szerződések esetében – akár forint-, akár devizahitelek – az elévülés csak akkor kezdődhet, ha a szerződést lezárták. Ha az ma is él, ha annak alapján a hiteles fizet,  vagy vele szemben követelést támasztanak, akkor nem lehet elévülésről beszélni. „Szó sem lehet olyan elévülésről, amelyik azt mondja, hogy a bankok a 2009 előtti követeléseket nem adják vissza sem a devizahiteleseknek, sem a forinthiteleseknek” – fogalmazott.


 
Azt is kérte a kormánytól, karácsonyra már ne legyen devizahitel az országban, valamint azt: az árfolyamkockázatot ossza meg a bank és a hitelfelvevő között.
 
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint a devizahitelesek segítésére a szocialista kormányok semmilyen lépéseket nem tettek. A benyújtott javaslatról szólva azt mondta: a jogszabály hatályba lépése után 90 napon belül kell a bankoknak átszámolniuk a folyósítás és a törlesztés összegét. Mindez a forinthitelekre is vonatkozik, a végtörlesztett hitelekre azonban nem, mivel azt a piacinál kedvezőbb feltételekkel fizették vissza az ügyfelek – mondta.
 
Második lépésben a tisztességtelenül szerzett előnnyel való elszámolást határozzák meg, és év végéig beterjesztik a devizahitelek kötelező forintra váltásáról szóló javaslatot – számolt be. Itt kell mérlegelni a bankstabilitási szempontokat, itt kerülhet elő az állami szerepvállalás – közölte.

Rogán: A bankoknak kell kártalanítaniuk ügyfeleiket

loading...

Az árfolyamkockázat ügyében a bankok és a hitelfölvevők osztoznak a felelősségen – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője hétfőn az M1 Napirend előtt című műsorában. Hozzátette, a párt azt kérte a kormánytól, hogy ne a jelenlegi piaci árfolyamon forintosítsák a hiteleket.


Egy Facebookos gondolat: Jakus Mariann

Valakiknek elêg erősen gurulnak a gyógyszerei ! Ha egy professzionâlis szakmai szolgâltató pênzintêzet âtverte,tisztessêgtelenül bânt a kedves ügyfeleivel,ezzel az ügyfêl kârâra gazdagodott,kiagyalt egy olyan "termêket", mely a vilâgon sehol nem lêtezett,a kârokozâsâval kapcsolatos terheket legyen kedves viselni ! 

Semmi köze az adósoknak hozzâ! Nem tehermegosztâsról kell beszêlgetni, hanem kârtêrîtêsről ês a Hpt.46. alapjân a felelősök, termêkgazdâk megbüntetêsêről! "Versenykêrdês volt."- nyilatkozta Herbert Stepic ex Raiffeisen vezêr..na, most lehet versenyezni, ki kapjon többet!

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ELÁRULTÁK - ENNYIBŐL RENDEZHETIK A BANKOK A "DEVIZAHITELESEKET"
ELÁRULTÁK – ENNYIBŐL RENDEZHETIK A BANKOK A “DEVIZAHITELESEKET”

Elárulták, ennyiből rendezhetik a bankok a devizahiteleseket A pénzügyi rendszernek 600-900 milliárd forintba kerülhet az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés...

"DEVIZAHITELESEK" KÁLVÁRIÁJA - DR. LÁZÁR DÉNES.
“DEVIZAHITELESEK” KÁLVÁRIÁJA – DR. LÁZÁR DÉNES

Világ-Panoráma - A devizahitelesek kálváriája - Dr. Lázár Dénes - 2014.06.30 A devizahitelesek kálváriája. Igazságtalanságok Magyarországon, és amit nem mertek...

Close