ELÁRULTÁK – ENNYIBŐL RENDEZHETIK A BANKOK A “DEVIZAHITELESEKET”

loading...

Elárulták, ennyiből rendezhetik a bankok a devizahiteleseket

A pénzügyi rendszernek 600-900 milliárd forintba kerülhet az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés tisztességtelen alkalmazása miatti visszatérítés az MNB alelnöke szerint – írta a Magyar Nemzet.

A lap szombati számában Balog Ádám elmondta, hogy ez az összeg nem okoz gondot a bankrendszer stabilitásának, de hosszabb távon átrendezheti egyes bankok piaci pozícióját, egyes bankok átgondolják majd magyarországi szerepvállalásukat.

Hosszú távon a mérgező eszközök, a lakossági devizahitelek kikerülése a banki mérlegekből egészségesebbé teszi a magyarországi pénzintézetek működését – mondta Balog Ádám.


A szakember közölte azt is, hogy a benyújtott törvényjavaslat elfogadását követően a jegybank iránymutatással szolgál majd az átszámítás módszertanáról és ellenőrzi annak alkalmazását.

loading...

Balog várakozásai szerint a bankok egy része vitatja majd, hogy jogtalanul emelt kamatot és pereket indít.

„A jegybank figyelemmel fogja kísérni, hogy az összes érintett hiteltípusra kiterjedően helyesen számolnak-e a bankok, illetve szakmai segítséget nyújt a jogtalan kamatemelések miatt pereskedő bankok érvelésének áttekintésére” – fogalmazott az alelnök. – Válasz.hu


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás