ELÁRULTÁK – ENNYIBŐL RENDEZHETIK A BANKOK A “DEVIZAHITELESEKET”

ELÁRULTÁK - ENNYIBŐL RENDEZHETIK A BANKOK A "DEVIZAHITELESEKET"

Elárulták, ennyiből rendezhetik a bankok a devizahiteleseket

A pénzügyi rendszernek 600-900 milliárd forintba kerülhet az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés tisztességtelen alkalmazása miatti visszatérítés az MNB alelnöke szerint – írta a Magyar Nemzet.

A lap szombati számában Balog Ádám elmondta, hogy ez az összeg nem okoz gondot a bankrendszer stabilitásának, de hosszabb távon átrendezheti egyes bankok piaci pozícióját, egyes bankok átgondolják majd magyarországi szerepvállalásukat.

Hosszú távon a mérgező eszközök, a lakossági devizahitelek kikerülése a banki mérlegekből egészségesebbé teszi a magyarországi pénzintézetek működését – mondta Balog Ádám.


A szakember közölte azt is, hogy a benyújtott törvényjavaslat elfogadását követően a jegybank iránymutatással szolgál majd az átszámítás módszertanáról és ellenőrzi annak alkalmazását.

Balog várakozásai szerint a bankok egy része vitatja majd, hogy jogtalanul emelt kamatot és pereket indít.

„A jegybank figyelemmel fogja kísérni, hogy az összes érintett hiteltípusra kiterjedően helyesen számolnak-e a bankok, illetve szakmai segítséget nyújt a jogtalan kamatemelések miatt pereskedő bankok érvelésének áttekintésére” – fogalmazott az alelnök. – Válasz.hu


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM