ÁRVEREZIK A HÁZAMAT. HOVA TEGYEM A GYERMEKEIMET?

ÁRVEREZIK A HÁZAMAT. HOVA TEGYEM A GYERMEKEIMET?

ÁRVEREZIK A HÁZAMAT. HOVA TEGYEM A GYERMEKEIMET?

[good_old_share]

Ti küldtétek…


loading...

46 eves anyuka vagyok. 10 éve szültem a nagylányom, amikor találtunk a férjemmel egy megfelelő családi házat a főváros közelében.
Nekem volt egy lakásom, amit eladtam es az ebből befolyó összeget a vételárba es a felújításokba raktam. 19 millió forintnyi svájci frank alapú hitelt vettünk fel a kifizetésre a Raiffesentől.

Akkor 100.000 Ft-ot kellett havonta törleszteni, amit a férjem rendesen fizetett is. Én nyugodt voltam a hitel felvételénél, hiszen férjemnek volt egy haza, amit eladni terveztünk es ugyanennyi eladási árban gondolkodtunk.

Úgy véltem, ha eladjuk a házat, kifizethetjük a hitelt, nem akartam a megállapodás szerinti 30 évig törleszteni.

Férjemet elbocsájtottak az állásából, amikor én pont állapotos voltam a kisebbik lányommal.

loading...

Talált állast ugyan, de közel sem volt annyi fizetése, hogy a közben egyre növekvő részleteket fizetni tudjuk. A férjem házat eladta, es akkor derült ki számomra, hogy az eladási árból csupán 2 millió forint marad, mivel a ház terhelt volt.
Elkezdtem megoldásokon gondolkodni, nem akartam tartozni a bank fele. Férjem eközben megbetegedett, szinte naponta kórházakba járt vizsgálatokra. Dupla transzplantáció vart rá.

Engem is behívtak es felkészítettek a várható állapotra, következményekre, az utókezelésre, a kilátásokra. Ekkor volt kislányom 3, nagylányom 5 eves.

Nekik semmit nem szabadott mindebből érzékelni, minél boldogabb családi légkörben akartam őket felnevelni.  Sajnos ez egyre nehezebben ment férjem állapotát a nagyobbik teljesen levette, próbált neki segíteni, amikor látta, hogy nincs jól.

5 evesen újra bepisilt az éjszakai szorongásai miatt. Ekkor mar tudtam, hogy nekem kell megoldani az anyagi problémainkat, elhatároztam, hogy külföldre megyek dolgozni, itthon, óvónői fizetésből maximum a ház számlait tudom kifizetni.

Fájó szívvel hagytam a beteg férjemre a picikéimet, zokogtam a repülőn, hogy egy hétig nem lehetek velük, nem láthatom őket. De belekezdtem! Megcsináltam a tréninget es elkezdődött a munka Angliában gyermekeim meg az apjukkal maradtak otthon.

A havi három hét munka alatt megerősödtem, megedződtem, a szívemet megkeményítettem, próbáltam mindig a dolgok pozitív oldalát nézni. Legálabb volt jól kereső munkám! Három hónap múlva a férjem meghalt, nem kerülhetett sor a transzplantációkra.
Férjem halálának napja, es a következő munkanapom között 12 nap volt, ez idő alatt kellett mindent elintéznem, ami sikerült is. A banknak is bejelentettem, hogy a férjem- egyben adóstársam- elhunyt, érdeklődtem, hogy milyen könnyítést tudnának ajánlani. Semmit nem ajánlottak, fizetnem kell továbbra is az ekkor mar 162.000 forintra emelkedett havi törlesztő részletet.

Erőmön felül fizettem becsületesen, egészen a forintosítást közlő banki lével kézhezvételéig.

Addig 14 milliót mar kifizettem a bank részére. A levélben foglaltak szerint a 27 millió vételáras házért 2036-ig (futamidő végéig) nekem összesen 70 millió forintot kell fizetni!!!! Tehát nyugdíjas koromig mondjak le gyakorlatilag mindenről, a gyermekeimet nagyszülők neveljék, mert én külföldön keresem a pénzt a hiteltörlesztésre a banknak.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ekkor döntöttem úgy, hogy lesz, ami lesz, nem fizetem tovább! Hajlandó lennék megegyezni a bankkal, sajnos ők visszautasították az ajánlatomat, mondván, hogy fizessem ki a most mar 30 milliós jelzálogkölcsönt. Most éppen árverezéssel fenyegetnek, legutóbb a csoport behajtási osztályáról az ügyintéző azt közölte a telefonban, hogy gondolkozzam, hova rakom a két kiskorú gyermekemet, ha elárverezik a házamat…

loading…


Üdv: egy pozitív, de kétségbeesett anyuka.

Ha te is megosztanád a történeted, amely felkerülhet a "Ti küldtétek rovatba", akkor olvasd el ezt a felhívást: FELHÍVÁS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ!

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MI A PROBLÉMÁTOK "DEVIZÁSOK"? DARÁKOT IS MEGLÁTOGATTÁK A SÁRGAPÓLÓSOK.
MI A PROBLÉMÁTOK “DEVIZÁSOK”? DARÁKOT IS MEGLÁTOGATTÁK A SÁRGAPÓLÓSOK.

MI A PROBLÉMÁTOK "DEVIZÁSOK"? DARÁKOT IS MEGLÁTOGATTÁK A SÁRGAPÓLÓSOK. [good_old_share] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!   Fut kifelé bősz darák a...

DR. CSIKÁSZ-„DEVIZAHITELEK” AVAGY JOGBIZTONSÁG, OBJEKTÍV ÉS TISZTESSÉGES ÍTÉLKEZÉS.
DR. CSIKÁSZ-„DEVIZAHITELEK” AVAGY JOGBIZTONSÁG, OBJEKTÍV ÉS TISZTESSÉGES ÍTÉLKEZÉS.

DR. CSIKÁSZ-„DEVIZAHITELEK”  AVAGY JOGBIZTONSÁG, OBJEKTÍV ÉS TISZTESSÉGES ÍTÉLKEZÉS. [good_old_share] Dr. Csikász - Jogbiztonság, objektív és tisztességes ítélkezés - avagy hogyan...

Close