ÁRVEREZIK A HÁZAMAT. HOVA TEGYEM A GYERMEKEIMET?

ÁRVEREZIK A HÁZAMAT. HOVA TEGYEM A GYERMEKEIMET?

ÁRVEREZIK A HÁZAMAT. HOVA TEGYEM A GYERMEKEIMET?

[good_old_share]

Ti küldtétek…


46 eves anyuka vagyok. 10 éve szültem a nagylányom, amikor találtunk a férjemmel egy megfelelő családi házat a főváros közelében.
Nekem volt egy lakásom, amit eladtam es az ebből befolyó összeget a vételárba es a felújításokba raktam. 19 millió forintnyi svájci frank alapú hitelt vettünk fel a kifizetésre a Raiffesentől.

Akkor 100.000 Ft-ot kellett havonta törleszteni, amit a férjem rendesen fizetett is. Én nyugodt voltam a hitel felvételénél, hiszen férjemnek volt egy haza, amit eladni terveztünk es ugyanennyi eladási árban gondolkodtunk.

Úgy véltem, ha eladjuk a házat, kifizethetjük a hitelt, nem akartam a megállapodás szerinti 30 évig törleszteni.

Férjemet elbocsájtottak az állásából, amikor én pont állapotos voltam a kisebbik lányommal.

Talált állast ugyan, de közel sem volt annyi fizetése, hogy a közben egyre növekvő részleteket fizetni tudjuk. A férjem házat eladta, es akkor derült ki számomra, hogy az eladási árból csupán 2 millió forint marad, mivel a ház terhelt volt.
Elkezdtem megoldásokon gondolkodni, nem akartam tartozni a bank fele. Férjem eközben megbetegedett, szinte naponta kórházakba járt vizsgálatokra. Dupla transzplantáció vart rá.

Engem is behívtak es felkészítettek a várható állapotra, következményekre, az utókezelésre, a kilátásokra. Ekkor volt kislányom 3, nagylányom 5 eves.

Nekik semmit nem szabadott mindebből érzékelni, minél boldogabb családi légkörben akartam őket felnevelni.  Sajnos ez egyre nehezebben ment férjem állapotát a nagyobbik teljesen levette, próbált neki segíteni, amikor látta, hogy nincs jól.

5 evesen újra bepisilt az éjszakai szorongásai miatt. Ekkor mar tudtam, hogy nekem kell megoldani az anyagi problémainkat, elhatároztam, hogy külföldre megyek dolgozni, itthon, óvónői fizetésből maximum a ház számlait tudom kifizetni.

Fájó szívvel hagytam a beteg férjemre a picikéimet, zokogtam a repülőn, hogy egy hétig nem lehetek velük, nem láthatom őket. De belekezdtem! Megcsináltam a tréninget es elkezdődött a munka Angliában gyermekeim meg az apjukkal maradtak otthon.

A havi három hét munka alatt megerősödtem, megedződtem, a szívemet megkeményítettem, próbáltam mindig a dolgok pozitív oldalát nézni. Legálabb volt jól kereső munkám! Három hónap múlva a férjem meghalt, nem kerülhetett sor a transzplantációkra.
Férjem halálának napja, es a következő munkanapom között 12 nap volt, ez idő alatt kellett mindent elintéznem, ami sikerült is. A banknak is bejelentettem, hogy a férjem- egyben adóstársam- elhunyt, érdeklődtem, hogy milyen könnyítést tudnának ajánlani. Semmit nem ajánlottak, fizetnem kell továbbra is az ekkor mar 162.000 forintra emelkedett havi törlesztő részletet.

Erőmön felül fizettem becsületesen, egészen a forintosítást közlő banki lével kézhezvételéig.

Addig 14 milliót mar kifizettem a bank részére. A levélben foglaltak szerint a 27 millió vételáras házért 2036-ig (futamidő végéig) nekem összesen 70 millió forintot kell fizetni!!!! Tehát nyugdíjas koromig mondjak le gyakorlatilag mindenről, a gyermekeimet nagyszülők neveljék, mert én külföldön keresem a pénzt a hiteltörlesztésre a banknak.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ekkor döntöttem úgy, hogy lesz, ami lesz, nem fizetem tovább! Hajlandó lennék megegyezni a bankkal, sajnos ők visszautasították az ajánlatomat, mondván, hogy fizessem ki a most mar 30 milliós jelzálogkölcsönt. Most éppen árverezéssel fenyegetnek, legutóbb a csoport behajtási osztályáról az ügyintéző azt közölte a telefonban, hogy gondolkozzam, hova rakom a két kiskorú gyermekemet, ha elárverezik a házamat…

loading…


Üdv: egy pozitív, de kétségbeesett anyuka.

Ha te is megosztanád a történeted, amely felkerülhet a "Ti küldtétek rovatba", akkor olvasd el ezt a felhívást: FELHÍVÁS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ!

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM