A szerződés olyan érvényességi hibákban szenved, amelyek a teljes érvénytelenségét eredményezik

A szerződés olyan érvényességi hibákban szenved, amelyek a teljes érvénytelenségét eredményezik

A szerződés olyan érvényességi hibákban szenved, amelyek a teljes érvénytelenségét eredményezik

Határozottan érezhető, hogy az utóbbi időben pozitív változások történtek a „deviza”-hiteles perekkel kapcsolatban.


 

Sorban érkeznek a bankok által átvert károsultaknak kedvező nyertes ítéletek.

Természetesen sokakban jogosan merülhet fel a kérdés, hogy azzal a hatalmas károsult-tömeggel mi lesz, akik nem tudnak perelni, mert nincs rá lehetőségük, hogy pereket indítsanak a bánjukkal szemben?Most Ismét a kártérítési ügyvéd számolt be ilyen ítéletekről.

A szerződés olyan érvényességi hibákban szenved, amelyek a teljes érvénytelenségét eredményezik

Kártérítési Ügyvéd – Lombard jogerősen semmis:

“A bíróság megítélése szerint a felperes által az ÜSZ-ban alkalmazott tájékoztatásból az kiderül, hogy az árfolyamváltozásból eredő kockázatot az alperesnek kell viselnie, ugyanakkor nem derül ki, hogy ez milyen hatással van a törlesztő részletre, és arra sem tartalmaz utalást, hogy az árfolyamváltozásnak nincs felső határa.” (I. fokú ítélet 13. oldal)

“A bíróság megítélése szerint a kamat meghatározásának hiánya jelen esetben nem orvosolható, mert a felperes által meghatározott kamatmértéket az alperes vitatta, és a felperes – ellentmondó nyilatkozataira is tekintettel – az őt terhelő bizonyítási kötelezettségének ebben a körben még oly módon sem tett eleget, hogy megfelelő számszaki levezetését a kamatszámításnak megadta volna…”

“…Ilyen körülmények között a bíróság úgy ítélte meg, hogy a perbeli kölcsönszerződés olyan lényeges érvényességi hibákban szenved, amelyek összességükben a szerződés teljes érvénytelenségét vonják maguk után, és érvényessé nyilvánítással a fentebb kifejtett okok alapján nem orvosolhatóak.”. 
Más:Az OTP CHF és japán yenes hitelek szerződéseiben és Üzletszabályzatában olyan közgazdasági indokai vannak az árfolyamkockázat bekövetkezésének amelyek alapján az adós nem gondolhatta alappal azt, hogy emelkedik az árfolyam. Az OTP ugyan felhívta a figyelmet a lehetséges emelkedésre de olyan magyarázatot fűzött ennek a bekövetkezéséhez amely miatt a hitelfelvevő nem számolhatott annak bekövetkezésével.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Van remény OTP-nél is!

Az összes OTP-s szerződésből hiányzik az árfolyam emelkedés gazdasági mechanizmusának bemutatása ezért a fogyasztó számára nem világos és nem érthető , hogy mitől emelkedne az árfolyam vagyis érvénytelen a szerződés. Kártérítési Ügyvéd.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM