AZ OTP-NÉL ÍGY BUKNAK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK

AZ OTP-NÉL ÍGY BUKNAK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK

AZ OTP-NÉL ÍGY BUKNAK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK.

Otp-s devizahitel szerződések esetén fontos!


Kártérítési ügyvéd – A 2/2014 jogegységi szerint akkor van rendben a banki tájékoztatás ha arra figyelmeztet,hogy– a tartozás akár a többszörösöre is emelkedhet
– az árfolyamváltozásnak nincs felső határa
– még a futamidő alatt bekövetkezhet

Ezzel szemben a Kúria állásfoglalása azt tartalmazza, hogy akkor nem viseli a fogyasztó az árfolyamkockázatot ha

– a tájékoztatás elvárt tartalmát a pénzügyi intézmény sem kockázatfeltáró nyilatkozattal, sem a szerződés világos és érthető rendelkezéseivel, sem pedig szóbeli tájékoztatás megtörténtével és tartalmával nem tudja bizonyítani;

-a megfelelő írásbeli tájékoztatással szemben a fogyasztó bizonyítja, hogy a pénzügyi intézménytől kapott szóbeli tájékoztatás tartalma vagy egyéb körülmények folytán alappal gondolhatta, hogy a kockázat csekély, vagy nem valós

Ez utóbbi a fontos.

loading...

Ugyanis hiába tájékoztatott az Otp arról, hogy bekövetkezhet még a futamidőn belül a korlátlan árfolyamnövekedés hogy ha annak bekövetkezését olyan indokokkal támasztotta alá amelyek értelmetlenek, követhetetlenek, , nem világosak, nem érthetőek.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ezzel az Otp csak elbizonytalanította a fogyasztót, minimalizálta a veszélyérzetét, tájékoztatni is akart meg nem is. Meg akart felelni a törvényi kötelezettségének de azt nem akarta ,hogy a fogysztó megijedjen és ne vegye fel a hitelt.

Tehát tájékoztatott ugyan de nem tárta fel a valós gazdasági mechanizmusát az árfolyamnövekedésnek sőt hozzátette, hogy az árfolyamkockázat csak a rövid futamidejű szerződéssekre vonatkozik.

Olyan ez mintha valakit figyelmeztetnek arra, hogy holnap hatalmas vihar lesz, még a házát lerombolhatja és amikor megkérdezik, hogy ezt miből gondolja azt feleli, hogy a béka felmászott a létra legfelső fokára a befőttesüvegben és ebből következik a vihar .

Az ilyen tájékoztatást senki nem vesz komolyan és alappal gondolhatta, hogy a kockázat csekély, vagy nem valós. Kártérítési ügyvéd.

loading…


Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM