AZ OTP-NÉL ÍGY BUKNAK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK

AZ OTP-NÉL ÍGY BUKNAK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK

AZ OTP-NÉL ÍGY BUKNAK A DEVIZÁS SZERZŐDÉSEK.

Otp-s devizahitel szerződések esetén fontos!


Kártérítési ügyvéd – A 2/2014 jogegységi szerint akkor van rendben a banki tájékoztatás ha arra figyelmeztet,hogy– a tartozás akár a többszörösöre is emelkedhet
– az árfolyamváltozásnak nincs felső határa
– még a futamidő alatt bekövetkezhet

Ezzel szemben a Kúria állásfoglalása azt tartalmazza, hogy akkor nem viseli a fogyasztó az árfolyamkockázatot ha

– a tájékoztatás elvárt tartalmát a pénzügyi intézmény sem kockázatfeltáró nyilatkozattal, sem a szerződés világos és érthető rendelkezéseivel, sem pedig szóbeli tájékoztatás megtörténtével és tartalmával nem tudja bizonyítani;

-a megfelelő írásbeli tájékoztatással szemben a fogyasztó bizonyítja, hogy a pénzügyi intézménytől kapott szóbeli tájékoztatás tartalma vagy egyéb körülmények folytán alappal gondolhatta, hogy a kockázat csekély, vagy nem valós

Ez utóbbi a fontos.

Ugyanis hiába tájékoztatott az Otp arról, hogy bekövetkezhet még a futamidőn belül a korlátlan árfolyamnövekedés hogy ha annak bekövetkezését olyan indokokkal támasztotta alá amelyek értelmetlenek, követhetetlenek, , nem világosak, nem érthetőek.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ezzel az Otp csak elbizonytalanította a fogyasztót, minimalizálta a veszélyérzetét, tájékoztatni is akart meg nem is. Meg akart felelni a törvényi kötelezettségének de azt nem akarta ,hogy a fogysztó megijedjen és ne vegye fel a hitelt.

Tehát tájékoztatott ugyan de nem tárta fel a valós gazdasági mechanizmusát az árfolyamnövekedésnek sőt hozzátette, hogy az árfolyamkockázat csak a rövid futamidejű szerződéssekre vonatkozik.

Olyan ez mintha valakit figyelmeztetnek arra, hogy holnap hatalmas vihar lesz, még a házát lerombolhatja és amikor megkérdezik, hogy ezt miből gondolja azt feleli, hogy a béka felmászott a létra legfelső fokára a befőttesüvegben és ebből következik a vihar .

Az ilyen tájékoztatást senki nem vesz komolyan és alappal gondolhatta, hogy a kockázat csekély, vagy nem valós. Kártérítési ügyvéd.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM