Devizahitel-A bankoknál sokezer milliárdnyi jogtalan pénz fekszik

Dr. Szabó V László ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, Devizahitel-A bankoknál sokezer milliárdnyi jogtalan pénz fekszik

Devizahitel-A bankoknál sokezer milliárdnyi jogtalan pénz fekszik

" Súlyos milliókról van szó. A bankoknál sokezer milliárdnyi jogtalan pénz fekszik el. Az ügyvédi költség a per végén perköltségként az adósnak visszajár…."

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Azok közül akik nagy nehezen végtörlesztettek  és háromszor-négyszer annyit fizettek vissza mint ami járt volna egyre többen követelik vissza a banktól a jogtalanul kicsalt milliókat.

Elévülés már nincs. Egy ilyen esetben akár 10-20 MFt különbség is lehet ami visszajár.
Természetesen csak akkor ha a szerződés semmis.

Vannak olyan bankok ahol a szerződés és a kockázatokról való tájékoztatás már alapból nem átlátható és vannak olyanok amelyeknél kell az adós együttműködése.

Az ilyen pénzeket nem érdemes bennhagyni a bank zsebében hiszen ha az adósnál maradtak volna akkor az adós élete is másként alakult volna.

1-1,5 éves perre lehet számítani de ebből az adós csak annyit észlel, hogy az iratokat rendszerezve át kell adnia az ügyvédnek, a költségmentességi nyilatkozatot ki kell töltenie és egyszer (legalább) el kell jönnie a tárgyalásra. A többi az ügyvéd dolga.

Ma már nincs támadhatatlan bank. Az ügyvédi költség a per végén perköltségként az adósnak visszajár.
Olyan idők jönnek amikor minden fillér számít. A bankoknál sokezer milliárdnyi jogtalan pénz fekszik el. Ezt kamatoztatják, ebből tartják fenn magukat , ebből fizetik az ügyvédeiket az adósok ellen.
Ha mindenki visszakövetelné az őt megillető összeget akkor egyrészt saját életét (és saját lelkét) tenné könnyebbé másrészt a bankok anyagi tartalékait vonná el a küzdelemtől.

Aki pedig még törleszt és már jóval túlfizette ami járna az se dobálja tovább a feneketlen kútba a pénzét mert abból csak a bankárok híznak. Az a pénz nem jár a banknak már régen.

Aki pedig végrehajtás alá  került mert hiába fizetett rengeteget de a bank éhsége csillapíthatatlan az is álljon bele a harcba mert egyrészt leállíthatja   végrehajtást másrészt kiderülhet, hogy már túl is fizette a hitelét .

Ne feledjük, a bankkal való egyezség esetén is a nem létező tartozásra kapunk részletfizetést.
Szóval a válságos időkben a bankoknál jogtalanul lévő pénzek jól jöhetnek. Súlyos milliókról van szó. Dr. Szabó V. László ügyvéd
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM