2022-Elszámoltatjuk a bankokat!!

dr. Fiszter Zsuzsanna, elszámoltatás, devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, 2022-Elszámoltatjuk a bankokat!!

2022-Elszámoltatjuk a bankokat!!

Egy újabb parlamenti párt, aki elszámoltatná a bankokat. ( A Fidesz-kdnp után, hiszen évekkel korábban ők is azt ígérték)…

Hogy a kormánypártok részéről mi valósult meg belőle??…az más kérdés…

Elszámoltatjuk a bankokat – ezzel a címmel jelent meg egy Face-poszt Dr. Fiszter Zsuzsanna, a Parlamentben lévő Mi Hazánk mozgalom végrehajtási és hitelügyi szakpolitikusa oldalán.

Ami még ennél is fontosabb, hogy kijelentette„ álláspontunk szerint a devizahitelezés bűncselekmény volt”.

Ez a kijelentés még nem hangzott el egyetlen parlamentben lévő párt részéről sem eddig! Természetesen kíváncsian várjuk, hogy a párt részéről vajon ezt hangoztatni fogják-e a parlamenti felszólalásokban, vagy esetleg azt már nem merik felvállalni, hiszen ez a kijelentés nem lenne túl "polkorrekt"???? Meglátjuk….!

Azért egy kis „szépséghiba” van a dologban: ezt a kijelentést nem a párt tette, hanem annak csak egy szakpolitikusa. A Mi Hazánk mozgalom ilyen irányú kijelentést nem adott ki közleményként… legalábbis nem tudunk róla.

Vajon a párt hivatalosan fel meri vállalni hogy bűncselekménynek minősítse a korábban devizahitelezés néven elhíresült hazai banki gyakorlatot, amely milliók életét keserítette meg, és százezreket tett tönkre? És sajnos ezrek halálát okozta!

A Facebook posztban pontosan ez szerepel:
Elszámoltatjuk a bankokat!

Álláspontunk szerint a devizahitelezés bűncselekmény volt, a devizakárosultak ügyeiben fel kell függeszteni a végrehajtási eljárásokat, a kár teljes mértékét bankadó jogcímen át kell hárítani az érintett bankokra az adóból képzett pénzügyi alapot pedig biztosítaná a károsultak kártalanítását. Dr. Fiszter Zsuzsanna

Az alatta lévő posztban pedig valódi banki különadót sürget, és felteszi a kérdést: vajon meddig élősködhetnek még a bankok a magyar emberek pénzén?

Valódi különadót a bankokra!

Újabb bank hárítja a magyar lakosságra a kormány által meghatározott különadót. Szeptember közepétől az Erste Bank megemeli a lakossági számlák egyes tranzakciós díjait, azzal indokolják, hogy a bankra háruló közteherfizetési kötelezettség növekedése okán szükséges ez az intézkedés.

Na persze a külön adók áthárítását szankcionálják majd… Egyébként is a tranzakciós illeték és annak áthárítása miatt már rég minimalizálni kellett volna annak mértékét vagy véglegesen eltörölni azt!

Nem látszat sarcolásokat várunk el a magyar emberek pénzéből és nyomorából élő bankok ellen bevezetni, mint ahogy azt tette a kormány az első hullámban és csak névlegesen vették ki a részüket a válságkezelésből a bankok, mivel a rajuk kivetett adó visszafizetésre kerül! A mostani különadó sem megoldás a járványhaszonélvezőire.

De vajon meddig élősködhetnek még a bankok a magyar emberek pénzén? Dr. Fiszter Zsuzsanna 
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM