Szorul a hurok a bank nyakán-most jön a lórúgás

dr. Szabó V lászó ügyvéd, devizahitel, Nemzeti Civil Kontroll, Szorul a hurok a bank nyakán-most jön a lórúgás

Szorul a hurok a bank nyakán-most jön a lórúgás

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Raiffeisen Bank a szerződéseiben csupán arról ír, hogy az adós elismeri, hogy megkapott minden tájékoztatást. Ez már régen nem megfelelő sem a magyar jog, sem az EUB szerint.

Azonban előrángat egy sablon-tájékoztatást ami nincs se ledátumozva, se aláírva az adósok által.
Ebben példákkal magyarázgatja, hogy ha nő az árfolyam és ha csökken akkor ez mivel járhat.

Oldalakon keresztül hivatkozza az ellenkérelmében  a  Kúria régi (2019,2020) ítéleteit, hogy ez micsoda egy tökéletes tájékoztatás. Csakhogy………..

….Csakhogy az adósnak ezt nem kellett ismernie, mert lehet hogy a szerződéskötés idején még nem is létezett. Azonkívül mi bizonyítja azt, hogy át is adták az adósnak?

A szerződésben kizárólag az van, hogy az adós a szerződéses feltételeket ismerte meg, erről szól az egyoldalú kötelezettségvállaló közjegyzői okirat is.

Mivel szorul a hurok ezért a bank bőszen követeli a banki alkalmazott tanúkénti meghallgatását. 
Ez a tanú vélhetően pontosan be fogja azonosítani 2008-ból az adósokat és emlékezni fog arra, hogy átadta, sőt el is magyarázta a "tájékoztató" tartalmát.

Ekkor jön a lórúgás.
Az adósok 2021-ben levélben kérték a bankot, hogy adja ki a kockázatfeltáró nyilatkozatot.
A bank válaszolt, hogy az benne van a szerződésben s  mivel ők azt aláírták ezért vállalták a kockázatot.
Vagyis nem volt szó külön "Tájékoztatásról".

Ha a banki tanú előadja, hogy ő átadta az alá nem írt, le nem dátumozott tájékoztatót az adósoknak akkor előkapom a bank válaszát, hogy ilyet nem is adtak az adósnak, mert az árfolyamkockázatot csak a szerződéssel közölték, az pedig kuka.

Ekkor kell a bírótól kérni, hogy értesítse az ügyészséget a polgári perben elkövetett hamis tanúzás miatt.
Csapataink harcban állnak. Dr. Szabó V. László ügyvéd 
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM