Egy perújítási ok fenekestül átírja majd a szakértést a devizás perekben

Dr. Csikász Levente ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, Egy perújítási ok fenekestül átírja majd a szakértést a devizás perekben

Egy perújítási ok fenekestül átírja majd a szakértést a devizás perekben.

"..Ez minden más olyan adósnak is egy perújítási ok, akinek ügyében e szakértő adott szakvéleményt! Javaslom, hogy minden érintett adós konzultájon az ügyvédjével.."

Dr. Csikász Levente – Deviza ügyek, főként Lombard (mai nevén: AxFina) – szakértői kompetencia hiány Szuroveczné Szeles Ágnesnél.

A nevezett szakértő igen gyakran jár el Lombardos deviza hiteles ügyekben és állapítja meg nagy többségében, hogy a pénzintézet számításai "tökéletesek".

A Székesfehérvári Törvényszék viszont gyanút fogott, hogy e szakértőnek nincs pénzügyi intézményi kompetenciája, ami feljogosítaná őt a deviza alapú szerződések szakértésére. A bíróságnak olyan választ adott az illetékes megkeresett szakmai szervezet, miszerint pénzügyi intézményi (pénzpiaci) képesítés nélkül szakértő nem járhat el a deviza alapú kölcsönszerződések szakértésében.

A nevezett szakértő is lenyilatkozta, hogy nincs ilyen képesítése, de szerinte nem is kell. 
Egyik saját ügyemben emiatt kezdeményeztem is a felmentését.

Azt hiszem ez a levél fenekestül átírja majd a szakértést a devizás perekben.

Frissítés:
most írta az ügyvéd kollégám, hogy a Székesfehérvári Törvényszék hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, ami a kiírásomban szereplő szakértő véleményén alapult!

Ez minden más olyan adósnak is egy perújítási ok, akinek ügyében e szakértő adott szakvéleményt! Javaslom, hogy minden érintett adós konzultájon az ügyvédjével. Dr. Csikász Levente
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM