“DEVIZA”-HITELEZÉS. KI A FELELŐS?

"DEVIZA"-HITELEZÉS. KI A FELELŐS?

"DEVIZA"-HITELEZÉS. KI A FELELŐS?

[good_old_share]

Ti küldtétek: Egy átvert károsult véleménye: + NCK vélemény a lap alján. (előre szólunk: nem fog tetszeni!)
Torma János – Manapság divat lett szidni az ügyvédeket és őket okolni az elvesztett perek miatt.

loading...

Divat lett egymást szidni, és bizonygatni a magunk igazát. Divat lett különböző csoportokat szidni, és lejáratni olyan embereket, akik próbálnak segíteni bajba jutott embereken.

Egyvalamiről viszont a mai napig keveset beszélünk, még pedig szeretett kormányunk felelősségéről. Nem az ügyvédeket kell szidni az elveszett perek miatt ,hanem azokat akik a törvényeket kedvük szerint változtassák meg.

Az ügyvédek maximum abban hibásak, hogy mindvégig hittek és ma is hisznek a jogállamban, ahol a törvény mindenkire vonatkoznak. Ha már az elején rájönnek arra, hogy mi a szándéka a kormánynak akkor nem ajánlgatták volna az árfolyamgátat, és nem szólták volna meg azokat, akik tudatosan a nem fizetés mellet döntöttek.

Tök felesleges egymást bántani vagy az ügyvédeket hibáztatni, és már a jogállamban sem érdemes bízni. Azt kell nézni, hogy ki volt a nyertese az árfolyam emelkedésnek és kik húztak ebből óriási hasznot. Ha ez megvan, akkor látni fogjátok, kiket kell felelősségre vonni és kik azok, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez soha ne következzen be. Torma János

NCK vélemény: Természetesen lehet és kell a bankok felelősségét is vizsgálni, de ne feledjük! A bankok csak azt tették, amit megtehettek. (és most is azt teszik).
Egy hasonlattal élve- A farkas húst eszik. Az a tápláléka. A pásztor és a farkas megegyeztek.

loading...

A pásztor a nyáját a farkas elé tereli egy karámba, hogy az kedve szerint tizedelje a nyájat. A farkasnak csillapíthatatlan az éhsége így ez hosszú időn át így folyik.

Közben a pásztort leváltotta a társa, hogy a farkas zavartalanul falhasson tovább.

Az egyezség értelmében az új pásztor még arra is ügyel, hogy a farkast ne érhesse bántódás, amíg az jól nem lakik. Ha a birkanyáj ezt nem jól tűri és kiugrik egy-egy birka „a kijelölt karámból” (új jogi utat választ, vagy szökni akar), akkor a pásztor a kiugrottakat visszatereli, akár erőszakkal is.

Eközben a pásztor rohangál a karámban és megpróbálja elhitetni a birkákkal, hogy őket akarja védeni, de közben a valóságban közelebb taszigálja őket a farkashoz.

Mindeközben a birkák a pásztortól várják a segítséget, és képtelenek felismerni, hogy csak közösen, aktív összefogással tudják megvédeni magukat.

Ne feledd! Bármennyire is tagadja, igazából a pásztor is birkahúst eszik!

Reméljük, hogy érthető volt a hasonlat. Mi ezt így látjuk.                              

A kérdés továbbra is az: ki, vagy kik a felelősök? Neked mi a véleményed?

 

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A "DEVIZA"-KÁROSULTAK MEDDIG BÍRJÁK MÉG?
A “DEVIZA”-KÁROSULTAK MEDDIG BÍRJÁK MÉG?

A "DEVIZA"-KÁROSULTAK MEDDIG BÍRJÁK MÉG? [good_old_share] Valahol, valakinél el fog pattanni a “húr”! - Grell Antal B.É.CS. Én inkább azt...

MAGYAR VALÓSÁG: 34 NAP-115 ÚJ HAJLÉKTALAN.
MAGYAR VALÓSÁG: 34 NAP-115 ÚJ HAJLÉKTALAN

MAGYAR VALÓSÁG: 34 NAP-115 ÚJ HAJLÉKTALAN [good_old_share] Vajon erre is büszkék lehetünk? A rideg valóság, melyről a fősodratu média nem...

Close