VEGYÉL FEL ÚJABB HITELT, ÉS ISMERD EL A VIRTUÁLIS “DEVIZA”-HITEL TARTOZÁSOD?

VEGYÉL FEL ÚJABB HITELT, ÉS ISMERD EL A VIRTUÁLIS "DEVIZA"-HITEL TARTOZÁSOD?

VEGYÉL FEL ÚJABB HITELT, ÉS ISMERD EL A VIRTUÁLIS "DEVIZA"-HITEL TARTOZÁSOD?

 

A „devizahitelek” forintosítása kapcsán csak kapkodjuk a fejünket. Szinte mindennapra jut egy újabbnál újabb „ragyogó” ötlet. Az jól látszik, hogy a kormányzat és a bankszektor a devizahitelnek álcázott, – valójában vegyes befektetési ügylet témát úgy kerüli, mint macska a forró kását.

Itt az újabb gyöngyszem: 
Devizahitelek forintosítása: friss terveket árult el az MNB

Éles versenyben kínált forinthitelekkel cserélhetik le a bankok a devizahiteleket a jövő évi forintosítás során – nyilatkozta Nagy Márton, az MNB igazgatója a Reutersnek. Szerinte ez felgyorsíthatja a felvásárlásokat, összeolvadásokat a bankrendszerben.

9-10 milliárd eurónyi devizahitelt kell jövőre forintosítaniuk a bankoknak. A tudósítás szerint Nagy Márton azt mondta, az elégséges tőkével és likviditással rendelkező bankok fogják elhalászni más bankok ügyfeleit. "Ez egy vízválasztó pillanat lesz, és a bankok intenzív versenyt fognak generálni…, mivel portfóliókat szerezhetnek a folyamat során" – fogalmazott.

A devizahitelek elszámolása Nagy Márton szerint bruttó 1000 milliárd, nettó 700-800 milliárd forintba kerülhet a bankrendszernek. Mindehhez hozzátette: öt nagybank maradhat, az MKB anyabankja, a BayernLB után ugyanis más bankok is elhagyhatják Magyarországot.

Versenyre van szükség ahhoz, hogy ne nőjenek a kamatok a forintosítás során – vélekedett Nagy Márton. Szerinte 3 vagy 5 évre fixált kamatozású, illetve a Buborhoz képest fix kamatfelárral rendelkező forinthitelekre van ehhez szükség. Ahhoz, hogy a hosszú lejáratú forrásbevonást versenyképesen tehessék meg a bankok, jelzálogleveleket érdemes kibocsátaniuk, aminek érdekében egyes bankok jelzálogbankot is alapíthatnak.


Rossz hír a bankoknak, hogy Nagy Márton arról is beszélt: a jövő hónapban elindítandó eszközkezelő ("bad bank") könyv szerinti érték alatt vásárolna nem teljesítő ingatlanhiteleket, ami további veszteségeket hozhat a bankszektor számára. – írja a Portfolio

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM