VEGYÉL FEL ÚJABB HITELT, ÉS ISMERD EL A VIRTUÁLIS “DEVIZA”-HITEL TARTOZÁSOD?

VEGYÉL FEL ÚJABB HITELT, ÉS ISMERD EL A VIRTUÁLIS "DEVIZA"-HITEL TARTOZÁSOD?

VEGYÉL FEL ÚJABB HITELT, ÉS ISMERD EL A VIRTUÁLIS "DEVIZA"-HITEL TARTOZÁSOD?

 

A „devizahitelek” forintosítása kapcsán csak kapkodjuk a fejünket. Szinte mindennapra jut egy újabbnál újabb „ragyogó” ötlet. Az jól látszik, hogy a kormányzat és a bankszektor a devizahitelnek álcázott, – valójában vegyes befektetési ügylet témát úgy kerüli, mint macska a forró kását.

Itt az újabb gyöngyszem: 
Devizahitelek forintosítása: friss terveket árult el az MNB

Éles versenyben kínált forinthitelekkel cserélhetik le a bankok a devizahiteleket a jövő évi forintosítás során – nyilatkozta Nagy Márton, az MNB igazgatója a Reutersnek. Szerinte ez felgyorsíthatja a felvásárlásokat, összeolvadásokat a bankrendszerben.

loading...

9-10 milliárd eurónyi devizahitelt kell jövőre forintosítaniuk a bankoknak. A tudósítás szerint Nagy Márton azt mondta, az elégséges tőkével és likviditással rendelkező bankok fogják elhalászni más bankok ügyfeleit. "Ez egy vízválasztó pillanat lesz, és a bankok intenzív versenyt fognak generálni…, mivel portfóliókat szerezhetnek a folyamat során" – fogalmazott.

A devizahitelek elszámolása Nagy Márton szerint bruttó 1000 milliárd, nettó 700-800 milliárd forintba kerülhet a bankrendszernek. Mindehhez hozzátette: öt nagybank maradhat, az MKB anyabankja, a BayernLB után ugyanis más bankok is elhagyhatják Magyarországot.

Versenyre van szükség ahhoz, hogy ne nőjenek a kamatok a forintosítás során – vélekedett Nagy Márton. Szerinte 3 vagy 5 évre fixált kamatozású, illetve a Buborhoz képest fix kamatfelárral rendelkező forinthitelekre van ehhez szükség. Ahhoz, hogy a hosszú lejáratú forrásbevonást versenyképesen tehessék meg a bankok, jelzálogleveleket érdemes kibocsátaniuk, aminek érdekében egyes bankok jelzálogbankot is alapíthatnak.


Rossz hír a bankoknak, hogy Nagy Márton arról is beszélt: a jövő hónapban elindítandó eszközkezelő ("bad bank") könyv szerinti érték alatt vásárolna nem teljesítő ingatlanhiteleket, ami további veszteségeket hozhat a bankszektor számára. – írja a Portfolio

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A BANKSZÖVETSÉG AGRESSZÍV NYOMÁSGYAKORLÁSA...
A BANKSZÖVETSÉG AGRESSZÍV NYOMÁSGYAKORLÁSA…

"És a film forog tovább..." Devizahitelek – A bankszövetség agresszív nyomásgyakorlással próbálkozik   A Fidesz frakcióvezetője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a Magyar...

ÍGY FORINTOSÍTJÁK A "DEVIZA"-"HITELEKET.
ÍGY FORINTOSÍTJÁK A “DEVIZA”-“HITELEKET

Fából vaskarika - avagy így forintosítják a devizahiteleket   A forintosítás kizárólag a lakáscélú és a szabad felhasználású devizaalapú jelzáloghitelekre...

Close