Vigyázat! Hiába nyer az adós a bank ellen, a követeléskezelő az adóstól a teljes tartozást követeli

dr. Szabó V. László ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, Vigyázat! Hiába nyer az adós a bank ellen, a követeléskezelő az adóstól a teljes tartozást követeli

Vigyázat! Hiába nyer az adós a bank ellen, a követeléskezelő az adóstól a teljes tartozást követeli

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Ha a bank a szerződés érvénytelensége iránti per megindulását követően (amelyben a végrehajtás felfüggesztését is kérjük) eladja a követelést egy követeléskezelőnek akkor hiába kérjük a keresetben, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy az adós tartozása csak a fele vagy a harmada a követelésnek attól az még nem terjed ki a követeléskezelőre is.

A követeléskezelő az adóstól a teljes tartozást követeli.

Tehát hiába nyer az adós a bank ellen ha közben a követeléskezelő új végrehajtást indít mint új jogosult a teljes tartozásra.

Ekkor érdemes perbe vonni a követeléskezelőt is ,hogy az ítélet hatálya rá is kiterjedjen.
Ennek viszont szigorú szabályai vannak.

A perbe vonni kívánt alperessel szemben határozott kereseti kérelmet kell előterjeszteni, meg kell jelölni a keresetének jogalapját, az érvényesíteni kívánt jog, a tényállítás és a kereseti kérelem közötti összefüggés levezetésére vonatkozó jogi érvelést, a pertárgyértéket és a bíróság hatáskörét és illetékességét megalapozó tényeket. Ki kell térni arra, hogy a perbevonásra mely jogszabályhely alapján kerül sor, az az alperesek között milyen típusú pertársaságot keletkeztet valamint  a perbevonás engedélyezése iránt kérelmet is el kell terjeszteni.

A követeléskezelőnek azért is perben kell állnia mert ha nyerünk akkor a maradék összeg vonatkozásában jogosult lesz. Dr.Szabó V. László ügyvéd 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM