Devizahiteles semmisségi törvény

Dr. Marczingós László, ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, Komoly áttörés a devizahitelekkel kapcsolatban, semmisségi törvény

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – “Gondolkodjunk, Béláim!”

Mi lenne, ha az OGY semmisségi törvényt alkotna az összes olyan devizás ügyben hozott jogerős ítélet kapcsán, melyekben a közösségi jogban biztosított jogvédelmet megtagadták a fogyasztóktól?

Ez érintené az összes DH törvényekkel torzított jogvitát. A semmisségi törvény megbontaná a res judicata hatályát.

Újra kellene tárgyalni mindent.

Természetesen nem vagyok olyan művelt, hogy “elsétálási jogról”, meg “kártalanításról” értekezzek, nem mellesleg politikai babérokra sem török. 
De mi lenne?? MÁS:

13 évig aláztak napi rendszerességgel a bírók és a banki ügyvédek. Állva maradtam ügyfeleimmel.

A Győri Ítélőtábla egyik furcsa tanácsa arra kötelezte a Veszprémi Törvényszéket, hogy mellőzze a közösségi jogot és ne lehessen felfüggeszteni a végrehajtást. Pontosabban I.fokon a tsz felfüggesztette, majd a tábla hatályon megváltoztatta. 

Az ismételt kérelem alapján egyik bíróság sem alkalmazta a közösségi jogot.

loading...

Ma harmadszor ugrottam neki a felfüggesztésnek a C-932/19. és a C-609/19. sz. alatti EUB döntések alapján. Hosszas indokaim alapján végre felfüggesztették a végrehajtást!Ezen devizás pereknek már nem tárgya sem a semmisség, sem a DH törvények visszautasítási joga. A tárgy az érvénytelenség jogkövetkezményének egyéb orvoslása. Ha pedig ez így van, akkor szóbe se kerülhet egyetlen engedményezés, vagy végrehajtás.
Nonszensz bármilyen más “érvelés”. 
13 évig aláztak napi rendszerességgel a bírók és a banki ügyvédek. Állva maradtam ügyfeleimmel.

Most is idegbajos egy tárgyalás, de már nem lehet lesöpörni minket. A bírói önkényt talán meg lehet változtatni, de ez hosszú út. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda 

Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM