VÉGLEG LEÁLLÍTJÁK A VÉGREHAJTÁSOKAT?

VÉGLEG LEÁLLÍTJÁK A VÉGREHAJTÁSOKAT?

VÉGLEG LEÁLLÍTJÁK A VÉGREHAJTÁSOKAT?

[good_old_share]


Olvasd végig, és gondolkodj! (videó az oldal alján!)

 

Póka László: „Az ajánlatuk az volt, hogy komolyan fontolóra veszik a SeVizás ügy megoldását a javaslataink alapján, és belátható időn belül leállítják a végrehajtásokat…”
Történt, hogy november 17 – én magas szintű fideszes körökből kaptunk üzenetet, hogy hajlandóak lennének tárgyalni a SeVizás megoldásról, de lenne nekik is egy apró kérésük a véleménynyilvánítások tekintetében.

Azt kérték, hogy ne menjünk a házaikhoz tüntetni. Na, nem azért mert ez nem illik, vagy jogszabályba ütközne. Csupán azért, mert nekik ez kellemetlen. Mi sem bizonyítja jobban az előzőeket, mint az, hogy volt még egy apró kérésük: – miközben nem megyünk az ő házaikhoz, menjünk a bankárok és baloldali politikusok házaihoz.

Az ajánlatuk az volt, hogy komolyan fontolóra veszik a SeVizás ügy megoldását a javaslataink alapján, és belátható időn belül leállítják a végrehajtásokat.

 

A mások házánál történő tüntetésre buzdításnak voltak előzményei. 2015. május 8-án lézerjani javasolta egy interjúban a SeVizásoknak, hogy nem a kormánynál hanem a bankárok házainál tüntessenek.

Az ügyben mindvégig egy ismert (nem fideszes) politikus közvetített, amit köszönünk, és a továbbiakban is számítunk rá. Kiléte felfedésében megvárom, hogy Ő maga döntsön erről.Az ügy még korábbi előzménye, hogy 2017. szeptember 27-én Tessely Zoltán fideszes képviselő bicskei irodájában folytattunk megbeszélést ez ügyben az egyik felcsúti focizásunk előtt.

Az egyeztetéseken meghívás alapján a Sárgapólósokon kívül a Bankcsapda, és a Radikális Bankellenes Csoport vett részt.

A november 17-i egyeztetés után egy héten belül lebonyolítottunk egy „bemutató tüntetést” gyurcsány, és két bankár házánál.

Ezzel egyidőben vállaltuk, hogy november 30-áig, nem megyünk fideszes politikusok házához (tűzszünet a tárgyalások idejére), valamint összeraktunk egy megoldási javaslatcsomagot. (Ezt is hamarosan közzétesszük)

A csomag legfontosabb, és sürgős része az volt, hogy a végrehajtásokat azonnal le kell állítani.

NCK: Mennyivel eredményesebb lehetne ez az ügy, ha sokkal több érintett csatlakozna ehhez a kezdeményezéshez!

További elemek a SeVizakölcsönök eltörlése, felvételkori árfolyamon történő forintosítás kamatok nélkül, végrehajtói és közjegyzői tevékenységek felülvizsgálata, és természetesen a kártalanítás, kárpótlás. Utóbbi mind a SeViza károsultak, mind az ez miatt felszólalók – és ez miatt eljárásokat, börtönöket büntetéseket elszenvedők – részére legyen biztosítva.

A javaslatainkat, és különösen a tűzszünetet pozitívan fogadták. Ezzel együtt időt kértek a végrehajtások leállításának előkészítésére.

A Sárgapólósok elhalasztották a november 30-ra tervben volt bóna, kövér, rezsiszilárd akciót, és a bankokat, bankárokat vették célba. Újabb, egyben utolsó határidő december 15-e volt. Jelszavunk: Ne tessenek minket hü..nek nézni!

loading…


Úgy tudtuk, hogy december első hetében a fidesz elnökség megvitatja a végrehajtások leállításának lehetőségét. Ez jó lehetőség lett volna arra, hogy az utolsó ülésnapokon az országgyűlés elé tárják. Melyik politikus nem szavazta volna meg, hogy a végrehajtások leálljanak? – Esetleg azok, akiknek az átlagnál is mélyebben van benne a nyelve a bankárok se…ben. –

 

December 13-án kaptuk a telefont, hogy az idén már biztosan nem fognak leállni a végrehajtások.

Tehát amíg a politikusok, bankárok bőven terített ünnepi asztal mellett ülnek, valahol síelnek, vagy hasukat süttetik a déli féltekén, addig a SeVizakárosultak tovább retteghetnek a végrehajtások árnya alatt.

Tovább folynak a jövedelemtiltások, a nyugdíjak letiltása, a becsérték megállapítások, az árverezések, és a tulajdonjog átjegyzések is.

Pont ekkor – amikor jött a telefon – jártunk Felcsút magasságában az 1-es úton. De mivel nem voltunk foci szerelésben, és orbán házára való plakátok sem voltak nálunk, a módosított – tűzszünet idejére bevezetett – terv szerinti akciókat hajtottuk végre.

Jól tettük, hiszen így is találkoztunk egy kormánymegbízottal, jártunk több bankban, bíróság előtt, és meglátogattunk egy közjegyzőt is. Így már ki nem hagytuk volna az esztergomi fideszirodát sem.

Úgy gondoljuk, hogy két oka lehet annak, hogy nem álltak le a végrehajtások:

1.            A fidesz egy – a választások szempontjából – jobb alkalmat keres egy ilyen jelentős kegy gyakorlására. A választásokhoz közelebbi időpontban fogja meghozni a döntést, hogy az emberek jobban emlékezzenek a kegyelmes jóságukra. Az nem zavarja őket, hogy addig hány családban nem tudnak fűteni, enni, mert a végrehajtó letiltja az amúgy is kevés jövedelmük akár felét is.

2.            A fideszesek mégis puhapöcsök. Nem mernek a bankárok akaratával szembe menni még annyira sem, hogy egy időre leállítsák a végrehajtásokat.

Te melyikre tippelsz?

Hogyan tovább?

Úgy ahogy eddig. A tűzszünetnek vége! Mi nem bánkódunk, és nem is sajnáljuk az elmúlt egy hónapot. Adtunk egy esélyt arra, hogy sok százezer embernek legyen egy békésebb karácsonya. Lemondtunk az egyik legkedvesebb játékunkról, a fideszes politikusok háza előtti véleménynyilvánításokról.

Kicsit felszívtuk magunkat ez idő alatt. Elintéztünk több elmaradt ügyünket.

És most belecsapunk!

loading…


Szombaton (december 16.) azonnal egy Patkány GO forduló lesz. Természetesen minden politikus és bankár is játszik. Lehet, hogy bankok is.

Úgy hallottam, hogy most leginkább autókkal fogják teljesíteni a résztvevők a címeket. Többen 9 óra körül kezdenek az első számú uzsorás házánál. Természetesnek tartom, hogy akik Szigetszentmiklós környékéről mennek, azok 8 óra körül megállnak rezsi szilárd házánál is.

Én (Póka Laci) – mivel még mindig ki vagyok tiltva Budapestről, kicsit másképp fogom teljesíteni a szombati fordulót.

Kedden (december 19.) Felcsúton fogunk focizni. A meccs 12 órakor kezdődik és terveink szerint 30-45 perces lesz. Én ott leszek már 11:30-ra, hogy biztosan beférjek a csapatba.

loading…


Aztán jön a karácsony, az újév első napja… Ki tudja, hogy nem lesz-e ragadós Veres István tavalyi, és Kövesi Katalinék 2015-ös meglepetése, amikor politikusok és bankárok házai előtt tüntettek szenteste, vagy amikor az idei évet január elsején hajnalban rogán-varga házánál kezdtem a Lázadás éve túrával.

Még annyi, hogy az ellenzékre se számítsatok.  Azok is csak akkor kedvesek, ha nekik kell valami. Lásd a számvevőszéki cirkuszt.

Légy valódi, cselekvő ellenálló! Mondj NEM-et a hatalomnak!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/
Rendőrségnek:

Ha szervezőt, vagy zaklatás miatt felbújtót keresnek, akkor azt a fentiek szerint vezető fideszes politikusok között, vagy lázár jános személyében kutassák.

Tisztelettel: Póka László, Nem adom a házamat mozgalom, 0630-931-9802.

[good_old_share]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM