LEGYENEK KÖLTSÉGMENTESEK A DEVIZAHITELES PEREK!

LEGYENEK KÖLTSÉGMENTESEK A DEVIZAHITELES PEREK!

LEGYENEK KÖLTSÉGMENTESEK A DEVIZAHITELES PEREK!

[good_old_share]


NCK: A kormány ne védje a bankokat, és ne akadályozza a „deviza”-károsultak jogérvényesítését azzal, hogy az amúgy is kifosztott károsultakat hatalmas anyagi teherrel sújtja azzal, hogy csak magas költségek megfizetése ellenében indíthatják meg a jogi eljárást!

 

Legyenek költségmentesek a devizahiteles perek !

loading...Indokolás

Az Európai Unió Bírósága (EUB) szeptemberben hozott döntést egy 2013-as magyar devizahiteles per kapcsán, melyben a Fővárosi Ítélőtábla azzal a kérdéssel fordult az uniós bírósághoz, hogy a nemzeti bíróság értékelheti-e tisztességtelennek az árfolyamkockázatot a kölcsönt felvevőre terhelő feltételét annak ellenére, hogy a feltétel a magyar jogszabályok szerint érvényes.

ELŐZMÉNYEK ide kattintva: Az MSZP a devizahiteles perek költségmentességét javasolja.

Az EUB szeptemberi döntése értelmében a magyar bíróságok megvizsgálhatják a devizahitelek árfolyamkockázatának ügyfélre való terhelését, és tisztességtelennek nyilváníthatják az ezzel kapcsolatos szerződési feltételeket, ha azok a hitelfelvevő számára nem voltak világosan megfogalmazva.

Mindezekre való tekintettel a hitelkárosultak érdekérvényesítését az MSZP úgy kívánja elősegíteni, hogy kezdeményezi az adósok által a bankok ellen indított perek költségmentes eljárásokká válását. Mindez különösen indokolt annak fényében, hogy a hitelösszeg, a törlesztőrészletek megtöbbszöröződése, az eljárási költségek után a károsultak számára anyagilag különösen megterhelő, sőt, valós akadályt jelentene egy újabb perköltség viselése.A magyar Országgyűlésnek mindenképpen elő kell segíteni az igazságukat évek óta mindhiába kereső hitelkárosultak keresetindítását, hiszen a közelmúltban a horvátországi igazságszolgáltatás is kimondta: az árfolyamkockázat egyoldalú, adósra való telepítése tisztességtelen, ezért semmis!

loading...

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A Javaslat tárgyi költségmentes eljárások közé sorolja az adós, illetve adóstárs által a pénzintézet ellen indított pereket, amennyiben a kötelem magyarországi lakóingatlanon alapított jelzálogjoggal érintett.

Irományszám: T/3667

A törvényjavaslat megvitatására az Igazságügyi bizottság lett kijelölve.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAHITELEK - JANUÁRTÓL INDULNAK A KÁRTÉRÍTÉSI PEREK.
DEVIZAHITELEK – JANUÁRTÓL INDULNAK A KÁRTÉRÍTÉSI PEREK.

DEVIZAHITELEK - JANUÁRTÓL INDULNAK A KÁRTÉRÍTÉSI PEREK. [good_old_share] Friss rövidhír:   EUB LUXEMBOURGI BÍRÓSÁGON EU INTÉZMÉNYEI ELLENI PERINDÍTÁS EU MULASZTÁSA...

DEVIZAKÁROSULTAKNAK RENDKÍVÜLI KEDVEZMÉNYEK!
DEVIZAKÁROSULTAKNAK RENDKÍVÜLI KEDVEZMÉNYEK!

DEVIZAKÁROSULTAKNAK RENDKÍVÜLI KEDVEZMÉNYEK! [good_old_share] Úgy tűnik, hogy a kedvezményesen „végtörlesztettek” csoportja mellett akad egy újabb „deviza”-károsult réteg, akiken segít a...

Close