VÉGET ÉRT A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM. MIT TEHETNEK A DEVIZAKÁROSULTAK?

VÉGET ÉRT A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM. MIT TEHETNEK A DEVIZAKÁROSULTAK?

VÉGET ÉRT A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM. MIT TEHETNEK A DEVIZAKÁROSULTAK?

[good_old_share]


Tisztelt Uram!  (Ti küldtétek)

 

Nem tudom tétlenül nézni, hogy a mai nappal lejáró kilakoltatási moratórium után a rezsim újabb családokat tegyen utcára azért – pusztán azért – mert ügyfélként hittek a bankok prudens működésében, s hozzá nem értőként – egy forint kölcsön reményében – vállaltak fel általuk át nem látott pénzügyi kötelezettségeket hitelintézetekkel szemben.

loading...2012 nyara óta várom, hogy a médiumok között legyen akár egyetlen egy, amely fel meri vállalni, hogy hírét vigye annak, hogy hol kezdődik az az út, amely megoldást hozhat a fenyegetett emberek számára – mindeddig hiába.

Dr. Kriston István ügyvéd úrnak és kollégáinak az utóbbi hónapokban végzett munkássága rámutatott arra, hogy a nyom helyes: az ajtó valóban nyitható.

De – mindenkinek egyenként kell kimennie rajta.

és – mindenkinek ki kell mennie rajta!Ha végrehajtás alatt álló „devizahiteles” lennék a következőt tenném a családom védelme érdekében:

  1. Letölteném a www.macsay.hu –ról a háború a nemzetért című linkjén található valamennyi dokumentumot.
  2. Ha eddig nem tettem, most keresnék egy ügyvédet, aki soha sem képviselt egyetlen pénzintézetet sem.
    (Belátnám, hogy a polgári eljárásjoghoz legalább annyira nem értek, mint a pénzpiaci ügyletekhez…)
  3. Megbíznám, hogy dr. Járai Zsigmond úrnak, a Magyar Nemzeti Bank elnökének a beavatkozási kérelmemben idézett gondolata alapján jelentsen be kifogást a végrehajtási eljárásban; a jogerős határozatig kérve a végrehajtási eljárás felfüggesztését és kérve a végrehajtás megszüntetését a beadványban szereplő – és a konkrét ügyben az ügyvéd úr(hölgy) által esetleg még jónak látott – érvek mentén a természetes kötelemre való hivatkozással.
  4. (Fontos megjegyzés, hogy ahogy a bankok ügyfelei: magánemberek, cégvezetők, önkormányzati tisztviselők stb., úgy a közreműködő közjegyzők, illetve most a végrehajtók, bírók – és minden valószínűség szerint a most választott ügyvédek sem folytattak soha életükben olyan pénzügyi tanulmányokat, amely alapján az MNB elnöke által elmondottakat – tudni illik a piszkos fogadás tényét – minden további megfontolás nélkül elutasíthatnák. Ezért a végrehajtási kifogás ügyében eljáró bírónak a Ptk általam hivatkozott szabálya értelmében hivatalból kötelessége tisztázni, hogy helytálló-e a Járai úr által ismertetett korabeli banki álláspont azaz: a banki követelés egy olyan fogadáson alapszik, amelyen az ügyfelek nyerhetnek. Vagy ha esetleg mégsem így lenne, akkor a valamennyiünk által jól ismert magyar törvények alapján milyen jogviszonyról beszélünk tulajdonképpen…)
  5. Ahogy ifjúkoromban gondoltam, hogy nem adnám el a lelkem az ördögnek – úgy nem kötnék egyezséget a bankkal.
    (Ha az első eljárások megindulnak, akkor meg fogják érteni, hogy a bankok bárkivel hajlandók peren kívül újra tárgyalni az ügyet, aki megígéri, hogy tartja a száját…)  6. Éppen ezért azon lennék, hogy a sorstársaim figyelmét is felhívjam a menekülés lehetőségére, mert ha a bank a titkokhoz ragaszkodik, akkor rajtam a nyilvánosság és a tömeg segíthet.

Csak a rend kedvéért megjegyzem, hogy a fenti linken található jogi okfejtés minden magyar ember számára ingyenesen használható – különös tekintettel a magyar ügyvédi kar banki megbízások alapján soha nem eljárt tagjaira.

loading…


Egy bő évtizeden keresztül próbáltam jogászként tenni az egyszerű emberekért – nem volt olyan politikus, vagy újságíró, aki ne fülét-farkát behúzva igyekezett volna elzárni a hír útját akár az alkotmány, akár az IMF kölcsön, akár a politikai elit elleni ügyről volt szó.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Most Önön a sor: Önön múlik, hogy segít-e hazánk népén – tovább adja-e a hírt, vagy csendesen szemlélődve tölti fel a weblapjára újabb, s újabb családok tragédiáját…Őszinte kíváncsisággal és tisztelettel: Mácsay József.

[good_old_share]

loading...
loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DR. KRISTON: FELMONDÁS.
DR. KRISTON: FELMONDÁS.

DR. KRISTON ISTVÁN FELMONDÁS KIVONATA: [good_old_share] FELMONDÁS KIVONATA:   "Alulírott dr. Kriston István alapító tag a hatályos Alapszabály (2018.04.21.) 11....

ADÓSSÁGCSAPDA? AZ EMBEREK MÁR BEINTENEK A BANKOKNAK.
ADÓSSÁGCSAPDA? AZ EMBEREK MÁR BEINTENEK A BANKOKNAK.

ADÓSSÁGCSAPDA? AZ EMBEREK MÁR BEINTENEK A BANKOKNAK. Egyszer volt Budán kutyavásár…hallottuk ezt sok „deviza”-károsulttól. A bankok eljátszották az emberek bizalmát....

Close