VÉGET ÉRT A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM. MIT TEHETNEK A DEVIZAKÁROSULTAK?

VÉGET ÉRT A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM. MIT TEHETNEK A DEVIZAKÁROSULTAK?

VÉGET ÉRT A KILAKOLTATÁSI MORATÓRIUM. MIT TEHETNEK A DEVIZAKÁROSULTAK?

[good_old_share]


Tisztelt Uram!  (Ti küldtétek)

 

Nem tudom tétlenül nézni, hogy a mai nappal lejáró kilakoltatási moratórium után a rezsim újabb családokat tegyen utcára azért – pusztán azért – mert ügyfélként hittek a bankok prudens működésében, s hozzá nem értőként – egy forint kölcsön reményében – vállaltak fel általuk át nem látott pénzügyi kötelezettségeket hitelintézetekkel szemben.2012 nyara óta várom, hogy a médiumok között legyen akár egyetlen egy, amely fel meri vállalni, hogy hírét vigye annak, hogy hol kezdődik az az út, amely megoldást hozhat a fenyegetett emberek számára – mindeddig hiába.

Dr. Kriston István ügyvéd úrnak és kollégáinak az utóbbi hónapokban végzett munkássága rámutatott arra, hogy a nyom helyes: az ajtó valóban nyitható.

De – mindenkinek egyenként kell kimennie rajta.

és – mindenkinek ki kell mennie rajta!Ha végrehajtás alatt álló „devizahiteles” lennék a következőt tenném a családom védelme érdekében:

  1. Letölteném a www.macsay.hu –ról a háború a nemzetért című linkjén található valamennyi dokumentumot.
  2. Ha eddig nem tettem, most keresnék egy ügyvédet, aki soha sem képviselt egyetlen pénzintézetet sem.
    (Belátnám, hogy a polgári eljárásjoghoz legalább annyira nem értek, mint a pénzpiaci ügyletekhez…)
  3. Megbíznám, hogy dr. Járai Zsigmond úrnak, a Magyar Nemzeti Bank elnökének a beavatkozási kérelmemben idézett gondolata alapján jelentsen be kifogást a végrehajtási eljárásban; a jogerős határozatig kérve a végrehajtási eljárás felfüggesztését és kérve a végrehajtás megszüntetését a beadványban szereplő – és a konkrét ügyben az ügyvéd úr(hölgy) által esetleg még jónak látott – érvek mentén a természetes kötelemre való hivatkozással.
  4. (Fontos megjegyzés, hogy ahogy a bankok ügyfelei: magánemberek, cégvezetők, önkormányzati tisztviselők stb., úgy a közreműködő közjegyzők, illetve most a végrehajtók, bírók – és minden valószínűség szerint a most választott ügyvédek sem folytattak soha életükben olyan pénzügyi tanulmányokat, amely alapján az MNB elnöke által elmondottakat – tudni illik a piszkos fogadás tényét – minden további megfontolás nélkül elutasíthatnák. Ezért a végrehajtási kifogás ügyében eljáró bírónak a Ptk általam hivatkozott szabálya értelmében hivatalból kötelessége tisztázni, hogy helytálló-e a Járai úr által ismertetett korabeli banki álláspont azaz: a banki követelés egy olyan fogadáson alapszik, amelyen az ügyfelek nyerhetnek. Vagy ha esetleg mégsem így lenne, akkor a valamennyiünk által jól ismert magyar törvények alapján milyen jogviszonyról beszélünk tulajdonképpen…)
  5. Ahogy ifjúkoromban gondoltam, hogy nem adnám el a lelkem az ördögnek – úgy nem kötnék egyezséget a bankkal.
    (Ha az első eljárások megindulnak, akkor meg fogják érteni, hogy a bankok bárkivel hajlandók peren kívül újra tárgyalni az ügyet, aki megígéri, hogy tartja a száját…)  6. Éppen ezért azon lennék, hogy a sorstársaim figyelmét is felhívjam a menekülés lehetőségére, mert ha a bank a titkokhoz ragaszkodik, akkor rajtam a nyilvánosság és a tömeg segíthet.

Csak a rend kedvéért megjegyzem, hogy a fenti linken található jogi okfejtés minden magyar ember számára ingyenesen használható – különös tekintettel a magyar ügyvédi kar banki megbízások alapján soha nem eljárt tagjaira.

loading…


Egy bő évtizeden keresztül próbáltam jogászként tenni az egyszerű emberekért – nem volt olyan politikus, vagy újságíró, aki ne fülét-farkát behúzva igyekezett volna elzárni a hír útját akár az alkotmány, akár az IMF kölcsön, akár a politikai elit elleni ügyről volt szó.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Most Önön a sor: Önön múlik, hogy segít-e hazánk népén – tovább adja-e a hírt, vagy csendesen szemlélődve tölti fel a weblapjára újabb, s újabb családok tragédiáját…Őszinte kíváncsisággal és tisztelettel: Mácsay József.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM