ÚJABB TISZTESSÉGTELEN SZERZŐDÉSI FELTÉTEL.

ÚJABB TISZTESSÉGTELEN SZERZŐDÉSI FELTÉTEL.

ÚJABB TISZTESSÉGTELEN SZERZŐDÉSI FELTÉTEL.

[good_old_share]


Varga István-

BDT2017. 3629.
I. Az a fogyasztói kölcsönszerződésbe foglalt kikötés, amely szerint az adós a szerződéskötéskor előre elismeri, hogy a jövőben bármikor fennálló tartozása a kölcsönadó saját üzleti könyvei, illetve nyilvántartása alapján megállapítható összeggel azonos, tisztességtelen szerződési feltétel, így az semmis.

loading...

Az erre irányuló szerződési feltétel – mint a szerződéskötéskor a kölcsön folyósítása előtt megtett tartozáselismerés – mind a bizonyítási teher, mind a felmondás jogszerűségének vitathatósága szempontjából a fogyasztót indokolatlanul hátrányos helyzetbe hozza.

II. A fogyasztó kárára mutatkozó jelenetős egyenlőtlenséget a pénzügyi intézmény az általa megfogalmazott általános szerződési feltétellel akkor idézi elő a jóhiszeműség követelményével ellentétesen, ha a sérelmes kikötést az átlagos, észszerűen eljáró fogyasztó egyedi tárgyalás esetén nyilvánvalóan nem fogadta volna el. – Varga István.
Szerinted melyik párt oldja meg a „deviza”-károsultak problémáját?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
TRÜKKÖZTEK A BANKOK, EZÉRT ELSZALADT A „DEVIZA”-HITELEK TÖRLESZTŐRÉSZLETE.
TRÜKKÖZTEK A BANKOK, EZÉRT ELSZALADT A „DEVIZA”-HITELEK TÖRLESZTŐRÉSZLETE.

TRÜKKÖZTEK A BANKOK, EZÉRT ELSZALADT A „DEVIZA”-HITELEK TÖRLESZTŐRÉSZLETE. [good_old_share] A devizahitelekkel kapcsolatban hazánkban általános tapasztalat az volt, hogy bár sokszor...

MAGYAR "DEVIZÁS" KÉRDÉSEKET ZÚDÍTOTTAK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGRA. HATALMAS CUNAMI JÖHET?
MAGYAR “DEVIZÁS” KÉRDÉSEKET ZÚDÍTOTTAK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGRA. HATALMAS CUNAMI JÖHET?

MAGYAR "DEVIZÁS" KÉRDÉSEKET ZÚDÍTOTTAK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁGRA. HATALMAS CUNAMI JÖHET? [good_old_share] Alább olvasható a Devizahitelesek Mentőöve Egyesület közleménye:   Nagyon...

Close