MEGEGYEZÉS A BANKI KÖVETELÉSRE?

MEGEGYEZÉS A BANKI KÖVETELÉSRE?

MEGEGYEZÉS A BANKI KÖVETELÉSRE?

[good_old_share]


Faktorálás faktorálása – Járvás Éva. Minta az oldal alján elérhető linken!

 
A bankok sok követelést eladtak (nak) faktoring cégnek. A faktoing cégek aztán saját hatáskörükben, amit tudnak, behajtanak a vélt adóstól. Ha nem megy, passzolják tovább a követelést. Itt már a nyilvántartott tartozás csak egy összeg.

Mivel igen olcsón jutnak hozzá, így a követelés alkuképes. Az ügyfélnek persze elvből nem engednek, de egy másik faktoláló céggel szívesen alkudnak.

Itt kerülnek képbe a kifejezetten erre alakult faktoráló cégek, akik az adóssal szerződnek, alkudnak a követelésre, ha sikeres, akkor megveszik a követelést és azt némi haszonnal eladják adósnak. Adós így meglehet drágábban a jogosnál, de a banki követelésnél mégis kedvezőbben tud kiszállni. Az eljárás siker esetén sokkal gyorsabb, mint a pereskedés.
Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Gondolom, sokatokat érdekel a téma és a gyakorlat. Osszátok meg egymással tapasztalataitokat!

A cikkben van egy minta arra, hogy a tul.lapra került követelés kezelőt a földhivatal törölje a tul.lapról. Nem tudom működik-e.

A CIKK ÉS A MINTA IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL. Járvás Éva.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM