Törvénysértő volt Bíró Ica ingatlanának elárverezése.

Törvénysértő volt Bíró Ica ingatlanának elárverezése.
loading...

Törvénysértő volt Bíró Ica ingatlanának elárverezése.

[good_old_share]


Fantasztikus fordulatot vett Bíró Ica kilakoltatási ügye. Érvénytelen ugyanis az az árverés, amelyben a megadott határidőn túl fizetik ki az árverési összeget.

 

Bíró Ica esetében 2018. január 17. napján emelkedett jogerőre az árverési jegyzőkönyv. E szerint a vételárat legkésőbb február 1. napig a végrehajtó számlájára meg kellett volna fizetni. Ez azonban nem történt meg.A szabálytalanságot Gulya Tibor vette észre, aki munkájával már évek óta segíti a bajba jutott devizahiteleseket, köztük Bíró Icát is – erről számolt be a PrivátKopó.

loading...

A legendás fotómodell még 2005-ben vett fel svájci frank alapú devizahitelt. Ebből vásárolt két lakást, befektetésként, hiszen nyugdíjra nemigen számíthat.

Az egyikben a szépségstúdióját rendezte be. Tisztességesen teljesítette a törlesztő-részleteket, de azok szinte egyik napról a másikra a duplájára nőttek, így egy idő után már képtelen volt eleget tenni fizetési kötelezettségének.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Megpróbálta kiadni, majd eladni az egyik ingatlant, hogy ki tudjon keveredni az adósságból, de nem sikerült, és ezzel egyre csak romlott a helyzet.A bank egy idő után értékesítette a tartozást egy faktoring cégnek, ahol első körben a duplájára nőtt a hitele összege, mostanra pedig a háromszorosával tartozik annak, amit felvett, úgy, hogy közben az eredeti adósság közel felét kifizette.

Sajnos a szerződésben fedezetként a saját, szüleitől örökölt háza szerepel, így most éppen ebből akarják kilakoltatni. Értékes bútorait már elvitték, ma dobozok közt él. Az egykori „metál lady” elmondta: ha annak idején megfelelően tájékoztatják a devizahitelek kockázatáról, soha nem írta volna alá a kölcsönszerződést. A bíróságokat azonban mindez nem hatotta meg.

A vevőtől, aki egy ügyvéd, Ica felszólító leveleket kap, hogy hagyja el a házat, ami 60 éve a családja tulajdonában van. Ő azonban nem adja fel a harcot, amelyben a Mi hazánk Mozgalom is a „fitneszlady” mellé állt, Gulya Tibor ügyvédei pedig megtámadták a végrehajtást, és ha sikerül bebizonyítaniuk az igazukat, Icát egész egyszerűen nem lakoltathatják ki.

loading…


Read previous post:
JOGSÉRTŐ VOLT A VÉGREHAJTÁS-GYŐZELEM!
JOGSÉRTŐ VOLT A VÉGREHAJTÁS-GYŐZELEM!

JOGSÉRTŐ VOLT A VÉGREHAJTÁS-GYŐZELEM! [good_old_share] FIGYELEM! SZAVAZÁS AZ OLDAL ALJÁN! "...a 2014-es elrontott törvények miatt valójában az összes végrehajtást le...

KÖSZÖNET A C-118/17 EURÓPAI BÍRÓSÁGI ÍTÉLETÉRT AZ EGÉSZ DEVIZÁS TÁRSADALOMNAK!
KÖSZÖNET A C-118/17 EURÓPAI BÍRÓSÁGI ÍTÉLETÉRT AZ EGÉSZ DEVIZÁS TÁRSADALOMNAK!

KÖSZÖNET A C-118/17 EURÓPAI BÍRÓSÁGI ÍTÉLETÉRT AZ EGÉSZ DEVIZÁS TÁRSADALOMNAK! [good_old_share] Dr. Szepesházi Péter, volt bíró - Köszönet a C-118/17-esért az...

Close