Törvénysértő volt Bíró Ica ingatlanának elárverezése.

Törvénysértő volt Bíró Ica ingatlanának elárverezése.

Törvénysértő volt Bíró Ica ingatlanának elárverezése.

[good_old_share]


Fantasztikus fordulatot vett Bíró Ica kilakoltatási ügye. Érvénytelen ugyanis az az árverés, amelyben a megadott határidőn túl fizetik ki az árverési összeget.

 

Bíró Ica esetében 2018. január 17. napján emelkedett jogerőre az árverési jegyzőkönyv. E szerint a vételárat legkésőbb február 1. napig a végrehajtó számlájára meg kellett volna fizetni. Ez azonban nem történt meg.A szabálytalanságot Gulya Tibor vette észre, aki munkájával már évek óta segíti a bajba jutott devizahiteleseket, köztük Bíró Icát is – erről számolt be a PrivátKopó.

A legendás fotómodell még 2005-ben vett fel svájci frank alapú devizahitelt. Ebből vásárolt két lakást, befektetésként, hiszen nyugdíjra nemigen számíthat.

Az egyikben a szépségstúdióját rendezte be. Tisztességesen teljesítette a törlesztő-részleteket, de azok szinte egyik napról a másikra a duplájára nőttek, így egy idő után már képtelen volt eleget tenni fizetési kötelezettségének.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Megpróbálta kiadni, majd eladni az egyik ingatlant, hogy ki tudjon keveredni az adósságból, de nem sikerült, és ezzel egyre csak romlott a helyzet.A bank egy idő után értékesítette a tartozást egy faktoring cégnek, ahol első körben a duplájára nőtt a hitele összege, mostanra pedig a háromszorosával tartozik annak, amit felvett, úgy, hogy közben az eredeti adósság közel felét kifizette.

Sajnos a szerződésben fedezetként a saját, szüleitől örökölt háza szerepel, így most éppen ebből akarják kilakoltatni. Értékes bútorait már elvitték, ma dobozok közt él. Az egykori „metál lady” elmondta: ha annak idején megfelelően tájékoztatják a devizahitelek kockázatáról, soha nem írta volna alá a kölcsönszerződést. A bíróságokat azonban mindez nem hatotta meg.

A vevőtől, aki egy ügyvéd, Ica felszólító leveleket kap, hogy hagyja el a házat, ami 60 éve a családja tulajdonában van. Ő azonban nem adja fel a harcot, amelyben a Mi hazánk Mozgalom is a „fitneszlady” mellé állt, Gulya Tibor ügyvédei pedig megtámadták a végrehajtást, és ha sikerül bebizonyítaniuk az igazukat, Icát egész egyszerűen nem lakoltathatják ki.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM