Tényleg megfelelően tájékoztatta az OTP az ügyfeleit? Mert megbízunk egymásban…

Tényleg megfelelően tájékoztatta az OTP az ügyfeleit? Mert megbízunk egymásban…

Tényleg megfelelően tájékoztatta az OTP az ügyfeleit? Mert megbízunk egymásban…

[good_old_share]


Ömlenek a levelek a szerkesztőségünkbe….és úgy tűnik, hogy nem véletlenül.

 

Az már most is jól látszik, hogy a „deviza”-hiteles kockázatokkal kapcsolatban VALAKI HAZUDIK! DE NAGYON!

Csányi Sándor: az OTP megfelelő tájékoztatást adott a devizahitelekről. Sőt! Az OTP Bank nemcsak megfelelő tájékoztatást adott, hanem a legtöbb esetben próbálta rábeszélni az ügyfelet a forinthitelre, és ebből sok esetben majdnem sértődés lett.Erről beszélt Csányi Sándor OTP vezér, melyet a múlt alkalommal megírtunk.

Erre a cikkre válaszul rengeteg olvasói levél érkezett, melyekben az OTP devizahiteles ügyfelei teljesen mást állítanak, mint az OTP vezére.

Ideje lenne ezeket az ellentmondásokat a hatóságoknak rendbe tenni, és végérvényesen tisztázni, hogy valójában mi is történt hazánkban a „deviza”-hitelekkel kapcsolatban. Milyen felelőssége van a banki ügyintézőknek a hitelek kihelyezésében, valóban kaptak-e jutalékot, vagy bónuszt, vagy más módon érdekelté tette-e őket a bank, hogy minél több szerződést kössenek?

A tv-ben, és az írott sajtóban naphosszat folyó banki reklámok mennyire befolyásolták az embereket a „hitelek” felvételére és mennyire emelték ki a valós kockázatokat és veszélyeket, melyek sajnos napjainkra tényszerűen be is következtek. Vajon egyoldalúak, és megtévesztőek voltak ezek a reklámok? Az esetleges pozitívumok mellett a valós veszélyeket is kellő módon kiemelték bennük?

Az olvasóink egyértelműen az állítják, hogy nem. Megtévesztve, becsapva és kifosztva érzik magukat. Van, aki egyenesen élete legnagyobb átverésének érzi a devizahitelt. A kérdés jogosan merül fel: MIÉRT NEM FOGLALKOZNAK EZZEL A HATÓSÁGOK, ÉS MIÉRT HALLGAT A TÖRVÉNYHOZÁS?Tényleg tétlenül végignézik, és a Magyar Rendőrséget szabályokkal utasítva elősegítik, hogy a bankok ártatlan, becsapott családok tízezreit az utcára dobják?

Íme, egy levél.

Nem értem, hogy Csányi miért hazudik. Azt be tudná etetni az emberekkel, ha egy két ügyfelet csaptak volna be. De ezt a hazugságot az az ökör, aki el is hiszi.

Például itt van a saját esetem. A volt párommal csak is a szocpolt akartuk igénybe venni az én házam bővítésére, de azt nem adták csak úgy, ha előbb veszünk fel deviza undokságnak nevezett hitelt. Azt is a volt páromnak a nevére.

És nem számított semmit, hogy ragaszkodtunk a forint hitelhez. Azt már nem adják senkinek, azt mondta az ügyintéző nő.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Én nem kaphattam meg sem a hitelt sem pedig a szocpolt, mivel le voltam százalékolva és csak járadékot kaptam. De a volt párom dolgozott, és hiába mondtuk, hogy a volt páromnak több hitele is van nem érdekelte a K. né Jucika ügyintézőt.Aki mégis az én nevemre adta ki a szocpolt, amiről a szerződést vissza tartotta több mint 10-éven keresztül. Ugyan is mivel novemberbe letelt a 10-év a szocpolra, így ez év március végén bementem a Vásárosnaményi OTP – be és kértem, hogy adjanak ki egy másolatot a szerződésről, hogy tudjam töröltetni a tulajdoni lapról a szocpolt.

És azt hazudták, hogy ők náluk nincsen ilyen szerződés.

És kérdeztem, hogy akkor hol tudom be szerezni, mivel nékünk elfelejtett az ügyintéző adni szerződést nem csak a szocpolról, de még az előtakarékossági szerződésről is.

loading…


Tehát ezeket a szerződéseket szépen ellopták. A földhivatalnál mondta a fiatalember, hogy ugyan úgy meg van ez a szerződés az OTP – nél is csak azért nem adták ki, mert ebből ők nem látnak pénzt.

Ezeket mindet csak azért írtam le, hogy még a mai napig is hazudnak az OTP – nél mint a vízfolyás.

Mindegyik ügyintéző csak is azért csapta be az ügyfeleket, mert ezek után kapták a jutalékokat, ahány ügyfelet be tudtak csapni.

Sőt 5 -6 éve azt mondta egy másik ügyintéző, hogy ők ilyet nem mondtak, hogy a szocpolt csak úgy adják, ha előbb veszünk fel hitelt. Nos, itt a példa, hogy úgy hazudnak, mint a vízfolyás. Mindannyijuknak a börtönbe lenne a helyük egytől egyig.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM