CSÁNYI – A DEVIZAHITELEKRŐL AZ OTP MINDIG MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁST ADOTT.

CSÁNYI - A DEVIZAHITELEKRŐL AZ OTP MINDIG MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁST ADOTT.

CSÁNYI – A DEVIZAHITELEKRŐL AZ OTP MINDIG MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁST ADOTT.

MOST KAPASZKODJ! Csányi Sándor: az OTP megfelelő tájékoztatást adott a devizahitelekről.

Csányi: az OTP Bank nemcsak megfelelő tájékoztatást adott, hanem a legtöbb esetben próbálta rábeszélni az ügyfelet a forinthitelre, és ebből sok esetben majdnem sértődés lett.A pénzintézet pénteki közgyűlése után válaszolt az Azénpénzem.hu kérdéseire Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és a jogi igazgatóság ügyvezető igazgatója, Csere Bálint.

Többek között arról kérdezték a két vezetőt, hogyan látják a Kúria legutóbbi döntését devizahiteles ügyben.

A Kúria a döntéssel tulajdonképpen a bankokra tette a bizonyítás terhét azzal kapcsolatban, hogy megfelelő volt-e az árfolyamkockázattal kapcsolatos tájékoztatás. Ha nem, akkor a szerződés semmis.

Csányi Sándor a szakportálnak, kijelentette, az OTP Bank nemcsak megfelelő tájékoztatást adott, hanem a legtöbb esetben próbálta rábeszélni az ügyfelet a forinthitelre, és ebből sok esetben majdnem sértődés lett.

Csere Bálint hozzátette, nagy változást nem látnak a mostani Kúriai döntésben. Eddig is az volt a helyzet, hogy ha a tájékoztatás nem történt meg, vagy nem volt megfelelő, mindkét félnek lehetősége volt bizonyítania az igazát. 

Az OTP eddig egy ilyen tárgyú pert sem vesztett. A bíróságok mindig azt állapították meg, hogy megfelelő volt az OTP tájékoztatása. Hozzátette, nem látnak változást, korábban is így volt.A Kúria most is megerősítette, hogy mindig egyedi bírósági ügyek vannak, és mindig a konkrét hitelszerződés megkötésének körülményeit kell figyelembe venni.

Ezért azt is mondta, hogy általánosságban nem fog iránymutatást adni a bíróságoknak arról, hogy mi volt a helyes tájékoztatás. Ezt minden perben külön kell eldönteniük a bíróknak.

Ez az országunkban általánosan elterjedt devizahitelekkel kapcsolatos hiteles tájékoztatás. Ehhez képest az OTP vajon mást mondott az ügyfelének ???:

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM