CSÁNYI – A DEVIZAHITELEKRŐL AZ OTP MINDIG MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁST ADOTT.

loading...

CSÁNYI – A DEVIZAHITELEKRŐL AZ OTP MINDIG MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁST ADOTT.

Email


MOST KAPASZKODJ! Csányi Sándor: az OTP megfelelő tájékoztatást adott a devizahitelekről.

 

Csányi: az OTP Bank nemcsak megfelelő tájékoztatást adott, hanem a legtöbb esetben próbálta rábeszélni az ügyfelet a forinthitelre, és ebből sok esetben majdnem sértődés lett.A pénzintézet pénteki közgyűlése után válaszolt az Azénpénzem.hu kérdéseire Csányi Sándor elnök-vezérigazgató és a jogi igazgatóság ügyvezető igazgatója, Csere Bálint.

Többek között arról kérdezték a két vezetőt, hogyan látják a Kúria legutóbbi döntését devizahiteles ügyben.

loading...

A Kúria a döntéssel tulajdonképpen a bankokra tette a bizonyítás terhét azzal kapcsolatban, hogy megfelelő volt-e az árfolyamkockázattal kapcsolatos tájékoztatás. Ha nem, akkor a szerződés semmis.

Csányi Sándor a szakportálnak, kijelentette, az OTP Bank nemcsak megfelelő tájékoztatást adott, hanem a legtöbb esetben próbálta rábeszélni az ügyfelet a forinthitelre, és ebből sok esetben majdnem sértődés lett.

Csere Bálint hozzátette, nagy változást nem látnak a mostani Kúriai döntésben. Eddig is az volt a helyzet, hogy ha a tájékoztatás nem történt meg, vagy nem volt megfelelő, mindkét félnek lehetősége volt bizonyítania az igazát.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az OTP eddig egy ilyen tárgyú pert sem vesztett. A bíróságok mindig azt állapították meg, hogy megfelelő volt az OTP tájékoztatása. Hozzátette, nem látnak változást, korábban is így volt.

loading…


A Kúria most is megerősítette, hogy mindig egyedi bírósági ügyek vannak, és mindig a konkrét hitelszerződés megkötésének körülményeit kell figyelembe venni.

Ezért azt is mondta, hogy általánosságban nem fog iránymutatást adni a bíróságoknak arról, hogy mi volt a helyes tájékoztatás. Ezt minden perben külön kell eldönteniük a bíróknak.

Ez az országunkban általánosan elterjedt devizahitelekkel kapcsolatos hiteles tájékoztatás. Ehhez képest az OTP vajon mást mondott az ügyfelének ???:loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás