Narancsköztársaság- „jogállam” működése „deviza”-„hiteles” szemmel

loading...

Hogy fogjuk munkára az államot?

– Írjunk panaszt az új Fogyasztóvédelmi Felügyeletnek, GVH-nak? – Írtunk levelet a Kúriának? Írtunk.

– Írjunk levelet a Miniszterelnöknek, a minisztereknek, a pártok vezetőinek, az OGY képviselőknek, az EU-s képviselőknek, Az EU-vezetőknek, az IMF-nek, az OGY elnökének, a Köztársasági Elnöknek? Írtunk, nem is egyszer, válasz, vagy érdemi válasz nem érkezett.

– Tegyünk feljelentés a Legfőbb Ügyésznek? Tettünk, nem is egyszer. Visszautasították.

– Kimentünk demonstrálni? Egész évben demonstráltunk. Eredmény: OV. Elmondta a szokásos rádióbeszédjét, amire érdemi intézkedés nem született.

– Indítsunk pereket? Indítottunk, több,  mint 3.000 bírósági ügy van folyamatban.

loading...

– Az alkotmány ünnepén a problémára való ráutalásul zárjuk le az Astóriát? Lezártuk.


– Menjünk el a bankok országa szerinti budapesti nagykövetségekhez petíciót beadni? Beadtuk.

– Szerezzünk megfelelő médianyilvánosságot az ügynek? Szereztünk.

– Tiltakozzunk minden lehetséges módon a devizahitel ellen? Tiltakoztunk.

– Készítsünk az állam helyett átfogó tanulmányokat, értekezéseket a devizahitelnek nevezett csalásról? Számtalan bizonyítékot készítettünk, és nyújtottuk be minden lehetséges hatósághoz, bankhoz, eredménytelenül.

Amit mi elvégeztünk az állam helyett, azt egy jogállamban nem kellett volna megtenni. Mert egy jogállamban az állampolgárok ilyen helyzetbe nem is kerülhettek volna.

Mi tisztességes hitelt akartunk felvenni egy tisztességes banktól, hogy azt tisztességgel visszafizessük.

Az állam feladata annak biztosítása, hogy egy ország törvényesség keretein belül működjék, és ha ennek az ellenkezőjét észleli, akkor a hibát orvosolja a törvényesség eszközével.

Nem a mi feladatunk ennek biztosítása. A mi feladatunk, hogy dolgozzunk, adót fizessünk, és ennek alapján éljük az életünket, nyugodtan, törvényesen és tisztességesen.


Mi mindent megtettünk azért, hogy a hatalom értésére adjuk, hogy óriási probléma van, és végezze a dolgát.

Közel 80 adónemben fizetett adóforintunkért nem vállalhatjuk el, hogy a hatalom biztosítsa a törvényességet, a jogbiztonságot, a rendet, az élethez, a munkához való jogot, a joghoz való jogot, az egészséghez való jogot?

Mihez van jogunk még, ha közben valójában semmihez sincs jogunk, mert segélykiáltásunk is pusztába kiáltó szó? Vagy talán még annyit sem ér!

Javaslatunk: Az állam fogja munkára magát, és tegye a dolgát, mert azért tartjuk fel az államhatalmi, rendvédelmi és igazságszolgáltatási rendszereket, hogy a mi, és országunk érdekében eljárjanak. És végre legyen bátorsága megoldani a devizahitelesek problémáját, a jog és az igazságszolgáltatás keretei között.

Éva Nagy

Szólj hozzá

Hozzászólás