BARABÁS GYULA – TISZTELET ÉS KÖSZÖNET

BARABÁS GYULA - TISZTELET ÉS KÖSZÖNET.

BARABÁS GYULA – TISZTELET ÉS KÖSZÖNET

[good_old_share]

Barabás Gyula – Tisztelet és köszönet

 

A Polgári Kollégium vezetője hibás döntésként véleményezett egy felülvizsgálati eljárást, a Bankszövetségtől lényegében bocsánatot kért! Egy jogállamban ilyen elő sem fordulhatna!
Éppen ezért ki kell hangsúlyozni , hogy a bírói függetlenség a jogállam alapértéke!Tiszteljük és megbecsüljük azokat a bírákat akik ezen elvek mellett tisztességgel és becsülettel gyakorolják hivatásukat!

Ma egy hete, hogy ezen az oldalon nyilvánosságra hoztuk Wellmann György válaszlevelét ami az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat sokakban megingatta ! Ugyanakkor tudjuk, hogy vannak akikre még ennek ellenére is számítani lehet, akiknél a törvények nem az ajánlott irodalom kategóriája! A Kúria Wellmann által elmarasztalt bírái ilyenek!
Megérdemlik, hogy az ő nevüket is megismerje mindenki:

Dr Harter Mária a tanács elnöke,
Dr Mocsár Attila Zsolt előadó bíró, Pummer dr Boruzs Mariann bíró.

KÉT FONTOS FONTOS IDÉZET az ÍTÉLETBŐL

"…. devizaalapú bankkölcsön esetén a kölcsönszerződésnek tartalmaznia kellett volna a kölcsön főtárgyát: a kölcsön tárgyát képező devizát, mégpedig pontos összegszerű megjelöléssel vagy legalábbis magából a kölcsönszerződésből egyértelműen kiszámítható módon. "
:…" a szerződő felek szerződésben rögzített szándékka arra irányult, hogy a tartozást a forintösszeg átadását követően devizában tartsák nyilván, AZ ADÓSOK A KÖLCSÖN LETELTÉIG A DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT ÖSSZEGGEL TARTOZZANAK, és a devizából forintra esetenként "visszaszámított" részleteket törlesszék. A devizában "nyilvántartás" a tartozás összegének a folyamatos viszonyítását jelentette a CHF árfolyamváltozásához. A forintkölcsön devizában történő nyilvántartása nem deviza alapú kölcsönnek felel meg, hanem valójában értékállandósági kikötést magában foglaló megállapodásnak, azonban az értékállandósági kikötést a szerződés megkötésekor hatályos polgári jogi szabályok nem ismerték és támogatták"

 

Ismételten köszönjük bátor kiállásukat! Barabás Gyula – pénzügyi tanácsadás.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM