BARABÁS GYULA – TISZTELET ÉS KÖSZÖNET

BARABÁS GYULA - TISZTELET ÉS KÖSZÖNET.

BARABÁS GYULA – TISZTELET ÉS KÖSZÖNET

[good_old_share]

Barabás Gyula – Tisztelet és köszönet

 

A Polgári Kollégium vezetője hibás döntésként véleményezett egy felülvizsgálati eljárást, a Bankszövetségtől lényegében bocsánatot kért! Egy jogállamban ilyen elő sem fordulhatna!
Éppen ezért ki kell hangsúlyozni , hogy a bírói függetlenség a jogállam alapértéke!loading...

Tiszteljük és megbecsüljük azokat a bírákat akik ezen elvek mellett tisztességgel és becsülettel gyakorolják hivatásukat!

Ma egy hete, hogy ezen az oldalon nyilvánosságra hoztuk Wellmann György válaszlevelét ami az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat sokakban megingatta ! Ugyanakkor tudjuk, hogy vannak akikre még ennek ellenére is számítani lehet, akiknél a törvények nem az ajánlott irodalom kategóriája! A Kúria Wellmann által elmarasztalt bírái ilyenek!
Megérdemlik, hogy az ő nevüket is megismerje mindenki:

Dr Harter Mária a tanács elnöke,
Dr Mocsár Attila Zsolt előadó bíró, Pummer dr Boruzs Mariann bíró.

KÉT FONTOS FONTOS IDÉZET az ÍTÉLETBŐL

"…. devizaalapú bankkölcsön esetén a kölcsönszerződésnek tartalmaznia kellett volna a kölcsön főtárgyát: a kölcsön tárgyát képező devizát, mégpedig pontos összegszerű megjelöléssel vagy legalábbis magából a kölcsönszerződésből egyértelműen kiszámítható módon. "
:…" a szerződő felek szerződésben rögzített szándékka arra irányult, hogy a tartozást a forintösszeg átadását követően devizában tartsák nyilván, AZ ADÓSOK A KÖLCSÖN LETELTÉIG A DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT ÖSSZEGGEL TARTOZZANAK, és a devizából forintra esetenként "visszaszámított" részleteket törlesszék. A devizában "nyilvántartás" a tartozás összegének a folyamatos viszonyítását jelentette a CHF árfolyamváltozásához. A forintkölcsön devizában történő nyilvántartása nem deviza alapú kölcsönnek felel meg, hanem valójában értékállandósági kikötést magában foglaló megállapodásnak, azonban az értékállandósági kikötést a szerződés megkötésekor hatályos polgári jogi szabályok nem ismerték és támogatták"

 

loading...

Ismételten köszönjük bátor kiállásukat! Barabás Gyula – pénzügyi tanácsadás.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZAKÁROSULTAK! ELINDÍTJUK A POZITÍV VÁLTOZÁST?
DEVIZAKÁROSULTAK! ELINDÍTJUK A POZITÍV VÁLTOZÁST?

DEVIZAKÁROSULTAK! ELINDÍTJUK A POZITÍV VÁLTOZÁST? [good_old_share] Az üzenetek: Barabás Gyula   Szeretném jelezni hogy van közel ötvenezer per folyamatban! Akik...

A FELJELENTÉS.
A FELJELENTÉS

A FELJELENTÉS [good_old_share] Bankcsapda - Csatlakozzon ön is a féljelentökhöz!   A devizahitelesek számára kedvező Kúriai döntés miatt “eltűntetett” ítélet...

Close