NEM MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS-TELJES SZERZŐDÉS ÉRVÉNYTELENSÉGÉT EREDMÉNYEZI!

loading...

NEM MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS-TELJES SZERZŐDÉS ÉRVÉNYTELENSÉGÉT EREDMÉNYEZI!

Kártérítési Ügyvéd- Kaposvári Törvényszék mint másodfokú bíróság Lombard ellen ítélt az alábbiak szerint:


 

"Minderre figyelemmel az egyedi szerződés, illetve az üzletszabályzat adott pontjainak értelmezése alapján nem állapítható meg, hogy a felperesi jogelőd felhívta volna alperes figyelmét arra, hogy a forint gyengülése esetén korlátlan mértékben emelkedhet a fizetési kötelezettsége, ezért nem állapítható meg az sem, hogy az alperes fel tudta volna mérni azt, hogy ezen árfolyam-kockázat a pénzügyi kötelezettségeire milyen gazdasági következménnyel jár.Ezért nem állapítható meg az sem, hogy az árfolyamkockázat alperesre terhelése és annak mértéke, tartalma tekintetében felperesi jogelőd megfelelő tájékoztatást nyújtott.

Az árfolyamkockázat viselésére vonatkozó szerződési feltétel a főszolgáltatás körébe tartozó szerződéses rendelkezés, amelynek tisztességtelensége a Kúria 2/2014. PJE határozatában írt feltételek mellett vizsgálható és megállapítható, ami a teljes szerződés érvénytelenségét eredményezi." – Kártérítési Ügyvéd.

loading...

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás