NEM MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS-TELJES SZERZŐDÉS ÉRVÉNYTELENSÉGÉT EREDMÉNYEZI!

NEM MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS-TELJES SZERZŐDÉS ÉRVÉNYTELENSÉGÉT EREDMÉNYEZI!

NEM MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS-TELJES SZERZŐDÉS ÉRVÉNYTELENSÉGÉT EREDMÉNYEZI!

Kártérítési Ügyvéd- Kaposvári Törvényszék mint másodfokú bíróság Lombard ellen ítélt az alábbiak szerint:


 

"Minderre figyelemmel az egyedi szerződés, illetve az üzletszabályzat adott pontjainak értelmezése alapján nem állapítható meg, hogy a felperesi jogelőd felhívta volna alperes figyelmét arra, hogy a forint gyengülése esetén korlátlan mértékben emelkedhet a fizetési kötelezettsége, ezért nem állapítható meg az sem, hogy az alperes fel tudta volna mérni azt, hogy ezen árfolyam-kockázat a pénzügyi kötelezettségeire milyen gazdasági következménnyel jár.Ezért nem állapítható meg az sem, hogy az árfolyamkockázat alperesre terhelése és annak mértéke, tartalma tekintetében felperesi jogelőd megfelelő tájékoztatást nyújtott.

Az árfolyamkockázat viselésére vonatkozó szerződési feltétel a főszolgáltatás körébe tartozó szerződéses rendelkezés, amelynek tisztességtelensége a Kúria 2/2014. PJE határozatában írt feltételek mellett vizsgálható és megállapítható, ami a teljes szerződés érvénytelenségét eredményezi." – Kártérítési Ügyvéd.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A „deviza”-hiteles probléma megoldását nagymértékben segítheti az, ha minél többen értesülnek róla! Olyanok is, akiket esetleg közvetlenül nem érint. Te azzal is sokat segíthetsz, ha a „devizás” cikkeinket, videóinkat megosztod!

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM