NEM LESZ KILAKOLTATÁS-A NÉGYGYERMEKES CSALÁD NEM KERÜL AZ UTCÁRA

NEM LESZ KILAKOLTATÁS-A NÉGYGYERMEKES CSALÁD NEM KERÜL AZ UTCÁRA

Négygyermekes család kilakoltatása – Meghátrált az Eszközkezelő

 

Galgahévíz, 2016. március 23. szerda (MSZF)
A Magyar Szociális Fórum fellépésére meghátrált az Állami Eszközkezelő, és elállt a galgahévízi négygyermekes család március 31-re kitűzött kilakoltatásától – tudatta az emberjogi mozgalom Mezei László családfő szerdai közlése alapján.

Az Eszközkezelő illetékese közölte a családfővel, hogy március 31-én nem lesz kilakoltatás, a tartozás rendezése esetén átmenetileg, a tulajdonos elvált feleséggel történő megállapodás esetén pedig végleg a lakásban maradhat a hatfős család a három kiskorú gyerekkel. Mezei László tudomásul vette a feltételeket, köszönetet mondott a Magyar Szociális Fórumnak, és azonnal kapcsolatba lépett volt feleségével, a lakás tulajdonosával, hogy a gyerekekre való tekintettel megállapodásra jusson vele.Az MSZF szerint a pozitív fejleményben fontos szerepet játszott, hogy Vanó András galgahévízi polgármester, az MSZF megkeresésére azonnal közbenjárt az Mezeiék érdekében, és kísérőlevéllel elküldte az MSZF levelét az Eszközkezelőnek. Az Állami Eszközkezelő, és a Galgahévízi Önkormányzat jó szándékot, rugalmasságot és kompromisszumkészséget tanúsított az ügyben.+++

Az MSZF levele teljes terjedelmében olvasható itt alább.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Vanó András Úr

Galgahévíz polgármestere

ghevizph@invitel.hu

fax: 06 28 461587

Tisztelt polgármester Úr!

Tudomásunkra jutott, hogy 2016. március 30-án 13.00 órakor az Eszközkezelő ki akarja lakoltatni otthonából a Szabadság u. 57. sz. alatt élő Mezei Lászlót és családját, köztük három kiskorú gyereket. A családnak nincs hová mennie.

Mindenütt falba ütköztek, ahová jogorvoslási kérelemmel fordultak, hogy ne kerüljenek az utcára, és ne válasszák szét a családot. Legutóbb a galgahévízi jegyző utasította el birtokvédelmi kérelmüket.

A rendelkezésünkre álló tények arra engednek következtetni, hogy a helyzet menthető jó szándékkal, rugalmassággal és kompromisszumkészséggel. Mezeiék a birtokban maradás fejében felajánlották, hogy rendezik a tartozást, és rendszeresen fizetik a bérleti díjat. (Mint tudja, szétválással összefüggő családi történések vezettek a jelenlegi helyzethez.)Arra kérem Önt, járjon közben az Eszközkezelőnél, hogy tekintsen el a Mezei család kilakoltatásától, és a fentiek szellemében állapodjon meg velük a jövőbeni lakhatási feltételekben! Egyúttal arra is kérem, hogy saját hatáskörben részesítse birtokvédelemben őket!

Az Önnek írt levelemmel egy időben a sajtó figyelmét is felhívjuk a Mezei család helyzetére és tervezett kilakoltatására. (A híranyagot Önnek is megküldjük.) Arra kérem Önt, tegyen meg mindent a maga részéről, hogy lakhatásuk megnyugtatóan rendeződjön, és a remélt jó hírt is mielőbb sajtónyilvánosság elé terjeszthessük!

Tisztelettel,

2016. március 22.

Dr. Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum alapítója

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979

Szólj hozzá

Hozzászólás