NEM LESZ KILAKOLTATÁS-A NÉGYGYERMEKES CSALÁD NEM KERÜL AZ UTCÁRA

NEM LESZ KILAKOLTATÁS-A NÉGYGYERMEKES CSALÁD NEM KERÜL AZ UTCÁRA.

NEM LESZ KILAKOLTATÁS-A NÉGYGYERMEKES CSALÁD NEM KERÜL AZ UTCÁRA

Négygyermekes család kilakoltatása – Meghátrált az Eszközkezelő

 

Galgahévíz, 2016. március 23. szerda (MSZF)
A Magyar Szociális Fórum fellépésére meghátrált az Állami Eszközkezelő, és elállt a galgahévízi négygyermekes család március 31-re kitűzött kilakoltatásától – tudatta az emberjogi mozgalom Mezei László családfő szerdai közlése alapján.

Az Eszközkezelő illetékese közölte a családfővel, hogy március 31-én nem lesz kilakoltatás, a tartozás rendezése esetén átmenetileg, a tulajdonos elvált feleséggel történő megállapodás esetén pedig végleg a lakásban maradhat a hatfős család a három kiskorú gyerekkel. Mezei László tudomásul vette a feltételeket, köszönetet mondott a Magyar Szociális Fórumnak, és azonnal kapcsolatba lépett volt feleségével, a lakás tulajdonosával, hogy a gyerekekre való tekintettel megállapodásra jusson vele.Az MSZF szerint a pozitív fejleményben fontos szerepet játszott, hogy Vanó András galgahévízi polgármester, az MSZF megkeresésére azonnal közbenjárt az Mezeiék érdekében, és kísérőlevéllel elküldte az MSZF levelét az Eszközkezelőnek. Az Állami Eszközkezelő, és a Galgahévízi Önkormányzat jó szándékot, rugalmasságot és kompromisszumkészséget tanúsított az ügyben.+++

Az MSZF levele teljes terjedelmében olvasható itt alább.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Vanó András Úr

Galgahévíz polgármestere

ghevizph@invitel.hu

loading...

fax: 06 28 461587

Tisztelt polgármester Úr!

Tudomásunkra jutott, hogy 2016. március 30-án 13.00 órakor az Eszközkezelő ki akarja lakoltatni otthonából a Szabadság u. 57. sz. alatt élő Mezei Lászlót és családját, köztük három kiskorú gyereket. A családnak nincs hová mennie.

Mindenütt falba ütköztek, ahová jogorvoslási kérelemmel fordultak, hogy ne kerüljenek az utcára, és ne válasszák szét a családot. Legutóbb a galgahévízi jegyző utasította el birtokvédelmi kérelmüket.

A rendelkezésünkre álló tények arra engednek következtetni, hogy a helyzet menthető jó szándékkal, rugalmassággal és kompromisszumkészséggel. Mezeiék a birtokban maradás fejében felajánlották, hogy rendezik a tartozást, és rendszeresen fizetik a bérleti díjat. (Mint tudja, szétválással összefüggő családi történések vezettek a jelenlegi helyzethez.)Arra kérem Önt, járjon közben az Eszközkezelőnél, hogy tekintsen el a Mezei család kilakoltatásától, és a fentiek szellemében állapodjon meg velük a jövőbeni lakhatási feltételekben! Egyúttal arra is kérem, hogy saját hatáskörben részesítse birtokvédelemben őket!

Az Önnek írt levelemmel egy időben a sajtó figyelmét is felhívjuk a Mezei család helyzetére és tervezett kilakoltatására. (A híranyagot Önnek is megküldjük.) Arra kérem Önt, tegyen meg mindent a maga részéről, hogy lakhatásuk megnyugtatóan rendeződjön, és a remélt jó hírt is mielőbb sajtónyilvánosság elé terjeszthessük!

Tisztelettel,

2016. március 22.

Dr. Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum alapítója

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM