NEHOGY BEFIZESSE EZT A PÉNZT!

Állami intézménynek adja ki magát a Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet, és így kér pénzt a cégektől. Olvasónk írta, hogy jött egy levele, amiben a cég 24 ezer forintot kér tőle, különben nem lesznek nyilvánosan elérhetőek az MKNI adatbázisában. Ez csak elsőre hangzik fenyegetésnek, mert a cég úgy viselkedik, mintha valamilyen kamara lenne. De nem az, és nem is állami cég. A FOTÓ UTÁN FOLYTATJUK!

Gyanús levél miatt tett feljelentést a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

Csalás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség egy cégnyilvántartást ígérő levél ügyében – közölték pénteken. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara vállalkozóktól kapott jelzések alapján csütörtökön tett feljelentést az V. kerületi rendőrkapitányságon.

Az iparkamara honlapján a feljelentés előtt közölték: jogi lépéseket tettek, mert egy Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet néven bejegyzett társaság levelet küldött több cégnek is, és ebben pénzt kérnek nyilvántartásban való szereplésért.

A kamara jelezte, hogy nem ők küldték a levelet, és javasolják: senki ne fizesse be a levélben kért összeget. Az intézet a cég nyilvános jegyzékébe való felvételért 24 ezer forintot kért.

HVG, 444.hu

Szólj hozzá

Hozzászólás