NAGY ÉVA – “DEVIZAHITELES” KOCKÁZAT-KEZELÉS

NAGY ÉVA – “DEVIZAHITELES” KOCKÁZAT-KEZELÉS

 

Sajnos elvesztegettünk legalább 4 évet. A bankok leleplezésének kulcsa a kockázat-kezelés, és ezen keresztül lehetett volna őket megbuktatni. Tegnap vettem a fáradságot, és vagy 8 bank Kockázatkezelési szabályzatát letöltöttem, és a PSZÁF erre vonatkozó iránymutatását.

NAGY-ÉVA-DEVIZAHIELES-KOCKÁZATKEZELÉS-CIVILKONTROLL-COM

A LÉNYEG: A DEVIZAHITELNEK NEM VOLT ÁRFOLYAMKOCKÁZATA. ERRE A BANKOK NEM KÉPEZTEK TŐKEFEDEZETET: A KERESKEDÉSI KÖNYV BIZONYÍTÉK ERRE: DE EGYETLEN EGY SZAKÉRTŐNK NEM HÍVTA FEL ERRE A FIGYELMET.

Holnap jövök kidolgozott részletekkel, mert ez több száz oldal, amit fel kell dolgozni. De a lényeg az már azonnal látható volt.
NINCS ÁRFOLYAMKOCKÁZAT!!!

A bankok nagy része a piaci kockázatok között említést nem tesz az árfolyamkockázatról. Ezen kockázata a bankoknak nem volt, mert ezeket a cross-currency -swapokkal, és más technikákkal fedezték. Nincs valós alapja annak, hogy ezt számunkra felszámítsák.

A PSZÁF-et sokat szidtuk, mert nem töltötte be valós fogyasztóvédelmi szerepét. Tegnap megértettem, hogy miért.

A fogyasztóvédelem mellett szakmai felügyeletet is ellát a bankok felett, jó pénzen. A bankok komoly hozzájárulást, tagdíjat fizettek a PSZÁF-nek, Innen nézve világos és érthető, hogy a szervezet jobban védte a bankokat a fogyasztóktól, mint a fogyasztókat a bankok mohóságától. Nagy Éva

Szólj hozzá

Hozzászólás