NAGY ÉVA – “DEVIZAHITELES” KOCKÁZAT-KEZELÉS

NAGY ÉVA – “DEVIZAHITELES” KOCKÁZAT-KEZELÉS

 

Sajnos elvesztegettünk legalább 4 évet. A bankok leleplezésének kulcsa a kockázat-kezelés, és ezen keresztül lehetett volna őket megbuktatni. Tegnap vettem a fáradságot, és vagy 8 bank Kockázatkezelési szabályzatát letöltöttem, és a PSZÁF erre vonatkozó iránymutatását.

NAGY-ÉVA-DEVIZAHIELES-KOCKÁZATKEZELÉS-CIVILKONTROLL-COM

A LÉNYEG: A DEVIZAHITELNEK NEM VOLT ÁRFOLYAMKOCKÁZATA. ERRE A BANKOK NEM KÉPEZTEK TŐKEFEDEZETET: A KERESKEDÉSI KÖNYV BIZONYÍTÉK ERRE: DE EGYETLEN EGY SZAKÉRTŐNK NEM HÍVTA FEL ERRE A FIGYELMET.

Holnap jövök kidolgozott részletekkel, mert ez több száz oldal, amit fel kell dolgozni. De a lényeg az már azonnal látható volt.
NINCS ÁRFOLYAMKOCKÁZAT!!!

A bankok nagy része a piaci kockázatok között említést nem tesz az árfolyamkockázatról. Ezen kockázata a bankoknak nem volt, mert ezeket a cross-currency -swapokkal, és más technikákkal fedezték. Nincs valós alapja annak, hogy ezt számunkra felszámítsák.

A PSZÁF-et sokat szidtuk, mert nem töltötte be valós fogyasztóvédelmi szerepét. Tegnap megértettem, hogy miért.

A fogyasztóvédelem mellett szakmai felügyeletet is ellát a bankok felett, jó pénzen. A bankok komoly hozzájárulást, tagdíjat fizettek a PSZÁF-nek, Innen nézve világos és érthető, hogy a szervezet jobban védte a bankokat a fogyasztóktól, mint a fogyasztókat a bankok mohóságától. Nagy Éva

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM