„DEVIZAHITELEK”-VÉGRE GYŐZÖTT AZ IGAZSÁG?

„DEVIZAHITELEK”-VÉGRE GYŐZÖTT AZ IGAZSÁG?

„DEVIZAHITELEK”-VÉGRE GYŐZÖTT AZ IGAZSÁG?

[good_old_share]

Oszd meg ezt a cikket!

Úgy tűnik, hogy az elállás jogintézményébe beletörik a bankok bicskája…de természetesen csak  akkor, ha a jogalkotó politikusainktól nem kapnak ismét segítséget.

 

Hogy a segítséget megkapják-e, azt nem tudjuk megmondani. Ami viszont érdekes, hogy nem mindegyik devizakárosult „érdekvédő” szervezet vezetője örül ennek a fordulatnak. Pedig, ha a jogértelmezés helyes, akkor ennek éppen, hogy örülni kellene.

loading...Van olyan „érdekvédő” szervezeti vezető, aki azzal riogatja az adósokat, hogy egy összegben kell majd visszafizetni az átvett forintot, ez majd még elválik) és olyan ügyvéd is akad, aki pedig azt állítja, hogy az évek alatt eddig a bankok számára befizetett (kamatként számolt) összegek elvesznek, így az elállás esetén nem számítható bele az esetleges elszámolásba.  Természetesen ebben az esetben felmerül a kérdés: akkor a bankok a számukra eddig befizetett összegekből éveken át jogalap nélkül gazdagodtak?

De ez hamarosan kiderül.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Addig álljon itt a hivatalos állásfoglalás:Tájékoztató a Kúria a Pfv.V. tanácsa által elbírált Pfv.V.21.986/2015/10. számú elvi jelentőségű ügyről – A jogszerű elállás esetén viszontkereset hiányában is a már nyújtott szolgáltatásokat kölcsönösen vissza kell téríteni

Dátum: 2016. március 3.

A Kúria a kiemelt jelentőségű ügyben a felek közötti jogvitában jogerős közbenső ítélettel megállapított szerződéstől való jogszerű elállás jogkövetkezményeinek levonásáról döntött.

loading...

A felperesek kereseti kérelmükben az általuk nyújtott szolgáltatások visszatérítése iránti kérelmet terjesztettek elő, az alperes beszámítási kifogással élt különböző jogcímeken.A bíróságnak abban az elvi kérdésben kellett állást foglalnia, hogy viszontkereseti kérelem előterjesztése hiányában is van-e lehetőség az alperes részére történő egyidejű visszaszolgáltatási kötelezettségről, beszámítási kifogással érintett igényekről dönteni.

A Kúria határozatában megállapította, hogy a Ptk. 320. § (1) bekezdése és 319. § (3) bekezdése szerint a nyújtott szolgáltatásokat kölcsönösen vissza kell téríteni az alperes ellenkérelme vagy viszontkeresete hiányában is hivatalból szükséges a részére visszajáró szolgáltatásról döntést hozni.

Budapest, 2016. március 03.

A Kúria Sajtótitkársága

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
FONTOS! VÉDEKEZZ A BEHAJTÓCÉGEKKEL SZEMBEN.
FONTOS! VÉDEKEZZ A BEHAJTÓCÉGEKKEL SZEMBEN

FONTOS! VÉDEKEZZ A BEHAJTÓCÉGEKKEL SZEMBEN [good_old_share] Az elévüléssel már több cikkben is foglalkoztunk. Fontos, hogy tisztában legyünk ezekkel a dolgokkal,...

NEM INDUL ELJÁRÁS WELLMANN ELLEN-AVAGY EBBEN AZ ORSZÁGBAN MINDENT MEG LEHET ÚSZNI?
NEM INDUL ELJÁRÁS WELLMANN ELLEN-AVAGY EBBEN AZ ORSZÁGBAN MINDENT MEG LEHET ÚSZNI?

NEM INDUL ELJÁRÁS WELLMANN ELLEN-AVAGY EBBEN AZ ORSZÁGBAN MINDENT MEG LEHET ÚSZNI? [good_old_share] Az elmúlt hetekben nyilvánosságra került egy levél,...

Close