MENYHÉRT PÉTER LEVELE RÉTVÁRI BENCE ÁLLAMTITKÁRNAK

MENYHÉRT PÉTER LEVELE RÉTVÁRI BENCE ÁLLAMTITKÁRNAK

MENYHÉRT PÉTER LEVELE RÉTVÁRI BENCE ÁLLAMTITKÁRNAK

FIGYELEM! A témával kapcsolatban korábban közöltük: – FONTOS FELHÍVÁS – MEGHÍVÓ AZ ÁTVERT “DEVIZA” – KÁROSULTAKNAK! Menyhért Péter meghívóját, aki a parlamenhez május 6-tól 24-ig minden nap folyamatosan várja a "deviza"-"hitel" károsultakat!! Ne hagyjuk egyedül! A meghívót ide kattintva olvashatod


Dr Rétvári Bence Államtitkár Úrnak Budapest, 2014. május 9.

Tárgy: kérdésfeltevés

Tisztelt államtitkár Úr!

Alulírott Menyhért Péter, a tegnapi beszélgetésünknek megfelelően meghívom Önt, vagy a Minisztérium kompetens szakértőit egy baráti, demokratikus párbeszédre, egy előzetes egyeztető beszélgetésre a DAC csoport képviselőivel, itt, a Demokrácia téren, május 24-éig minden nap 10 és 18 óra között, az Önök által megjelölt napon és időpontban.

Megvitatásra javasolt kérdéseink a következők:

– Mikor volna lehetőségük a mellékelt dokumentumok értékelésére és megvitatására a Közösségi Feljelentésünk képviselő delegációjával?

– Mi az álláspontja a Minisztériumnak a devizahiteles konfliktus kezeléséről?

– Elfogadják-e a DAC csoport azon álláspontját, mely szerint ezt a tisztán jogi kérdést a hatályos magyar jogszabályok alapján kell kezelni?


– Mi a jogi álláspontjuk a Legfőbb ügyész elleni mellékelt feljelentésünkről, valamint az V. kerületi Ügyész súlyosan jogsértő, bűnpártoló határozatáról?

– Mi az álláspontjuk arról a kérdésről, hogy a bankok nem hajlandók elszámolni az ügyfelek pénzével, ezért ma minden devizahiteles végrehajtás egyoldalú „banki bemondás”, és nem tisztázott tartozás-összegszerűség alapján, gyakorlatilag jogsértő módon történik?

– Átvenné-e a Minisztérium képviselője a mellékelt helyszíni aláírás-gyűjtési ívünket május 23-án délelőtt, és továbbítaná-e a Kormány és az országgyűlés vezetőinek?

Tisztelettel Menyhért Péter
DAC csoport

Mellékelt dokumentumok:
Közösségi Feljelentés
Tanúvallomás
Banif Bank nyilatkozatára válaszodhoz
Feljelentés Polt Péter ellen
DAC rendszer
Elszámolási követelésünk
Bíróknak írt levél
MNB-nek írt levél

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM