KÓSA: A “DEVIZA”-“HITEL” AZ EMBEREK BECSAPÁSÁN ALAPUL! MEG KELL SZÜNTETNI!

A Fidesz a devizahitelek megszüntetésére törekszik

Az a cél, hogy a devizahitelt, amely egy rossz termék és az emberek becsapásán alapul, megszüntessék – fogalmazott a Fidesz alelnöke Az Estében. 
A kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló törvényjavaslat lesz az első előterjesztés, amelyet az új parlament elfogad – jelentette be Rogán Antal. A Fidesz frakcióvezetője a házbizottság ülése után közölte, hogy pártja kezdeményezésére az indítványt – a házszabálytól eltérve – már hétfőn elfogadhatják. 


Az Országgyűlés szombaton is összeül: a délután háromkor kezdődő ülés a kormányfő megválasztásával kezdődik. Ezután a miniszterelnök esküt tesz, majd a Himnusz után fel is szólal.

Rogán Antal elmondta, hogy a miniszterelnöki eskütétel alkalmából a Fidesz-frakció több tízezer embert vár a Parlament elé. A rendezvényre érkezők a Kossuth téren követhetik Orbán Viktor országgyűlés előtt elmondott beszédét, az ülés után pedig a kormányfő a Parlament előtt szól a választókhoz.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke pénteken az M1 Az Este című műsorában elmondta: a miniszterelnök-jelölt nem hirdet szombaton kormányprogramot, hiszen nem ez a „műfaja" a beszédnek, azonban felvázolja a tendenciákat, jövőképeket, melyeket szeretnének elérni a következő ciklusban.

Azzal kapcsolatban, hogy a kilakoltatási moratórium határidő nélkül hosszabbodott meg, Kósa Lajos azt mondta: az Európai Bíróság „visszadobta a labdát" a Kúriának devizahitel-ügyben, amiről a parlamentnek kell álláspontot elfoglalni.
Arra kell törekedni, hogy a devizahitelt – ami rossz termék és az emberek becsapásán alapul – megszüntessék, ezért nincs a moratóriumnak határideje – magyarázta Kósa Lajos. Hozzáfűzte azt is, hogy az Európai Bíróság kimondta, hogy még akkor is lehet egy szerződés tisztességtelen, ha megtörtént a teljes körű tájékoztatás.


A kérdést a kormány szeretné úgy megoldani, hogy a magyarországi pénzügyi közvetítőrendszert és a hitelpiacot ne döntsék össze, de világos, hogy az emberek ebből a csapdából maguktól nem tudnak kikerülni – húzta alá a politikus. Hozzátette: a probléma megoldása előtt azonban meg kell alakítani a kormányt, és meg kell várni a Kúria döntését.

Kósa Lajos szerint ki lehet szűrni, kik azok, akik nyerészkedés céljával vágtak bele ingatlanok megvásárlásába. Ez azonban nem ok arra – tette hozzá -, hogy több százezer embert ne mentsenek meg ebből a helyzetből. Nem a visszaélőkre kell elsősorban koncentrálni, „mert ez csak kibúvó a bankrendszer szempontjából" – fogalmazott Kósa Lajos. / pecsiujsag.hu

Szólj hozzá

Hozzászólás