MEGVAN A FEDEZET A DEVIZAKÁROSULTAK MEGMENTÉSÉRE?

MEGVAN A FEDEZET A DEVIZAKÁROSULTAK MEGMENTÉSÉRE?

MEGVAN A FEDEZET A DEVIZAKÁROSULTAK MEGMENTÉSÉRE?

[good_old_share]


Rendkívül rövid, de annál fontosabb hírről számoltak be a vezető médiumok a „deviza”-hitelek kapcsán.
Mint ismeretes, az elmúlt időszakban az Európai Bíróságot számtalan kérdéssel keresték meg a Magyar bírák, amelyek kapcsán az EB-től érkező válaszok a hazai „devizás” perek eldöntésében fontos támpontot adhatnak. (A kérdéseket IDE KATTINTVA olvashatod).

loading...

Tudjuk, hogy a hasonló gondokkal küszködő környező Európai Uniós országokban már az adósok számára kedvező válaszok érkeztek, például az árfolyamkockázat kapcsán.

Ezzel tisztában vannak a hazai politikusaink is, de ennek ellenére, csak a napokban függesztették fel átmenetileg a kilakoltatásokat.

Megjegyzés: kedvező válaszok esetén nehéz lesz majd elszámolni azokkal a károsult családokkal, akiket már az utcára dobtak, végrehajtottak.

A tények számokban: a kormánytól kikért adatok szerint 900 ezer magyar ember és így magyar család ellen zajlik valamilyen végrehajtási eljárás, és ebből több tízezer áll olyan fázisban, amely a kilakoltatás rémével fenyeget.

Hatalmas a feszültség.Nagy a nyomás a pártokon, mert nem elég, hogy vélhetőleg az Európai Bíróságtól az adósok számára kedvező iránymutatások érkeznek, hanem „nyakunkon vannak” a választások is, ahol több párt túlélésének a tétje a bennmaradás. És valljuk be: ez idáig egyetlen parlamenti párt sem erőltette meg magát, ha a „devizások megmentéséről” volt szó. Viszont ennek a hatalmas tömegnek a szavazataira minden párt igényt tartana.

loading...

Ezért most a pártok között nagy verseny indult a deviza-károsultak szavazatainak elnyeréséért.

Az MSZP országos turnéba kezdett, ahol lakossági fórumok keretében adna lehetőséget a károsultaknak arra, hogy elmondhassák a „deviza”-hitelekkel, és a parlament eddigi munkájával kapcsolatos gondjaikat, a Jobbik pedig e közben új elszámolási törvényt követel.

Ilyen körülmények között jött a bejelentés, melyet a Vasárnapi Hírek szellőztetett meg, hogy sokba kerülne százezrek megmentése, de megvan a fedezet.

A parlament érzi, hogy lépéskényszerbe került.

 

Matolcsynál a kulcs? Sokba kerülne százezrek megmentése, de megvan a fedezet – írja a Vasárnapi Hírek. Majd így folytatja: Sokba kerülne százezrek megmentése, de megvan a fedezet.
Mintegy 72 ezer devizahiteles adóst kerestek meg 2016 végéig ingatlan-végrehajtás tárgyában a hitelintézetek, közülük csak négyezerrel sikerült megegyezni. Ez azt jelenti, hogy 68 ezer lakást (ezt szorozzuk meg átlagosan három fővel – szerk.) verhetnek dobra – azaz több százezer ember veszítheti el otthonát. Erre reális esély lenne, ha véget érne a kilakoltatási moratórium.

Tehát lépni kell, mert hatalmas a nyomás.

 

Ezért a parlament mintegy ötórás időkeretben tart politikai vitát a devizahitelekről. Az LMP erről szóló indítványában azzal indokolta a kérdés tárgyalását, hogy a kormánytöbbség hiába tekinti lezártnak a devizahitelesek ügyét, közülük jelenleg több ezren állnak kilakoltatás előtt, még mindig rengeteg peres eljárás indul, az árfolyamgátas hiteladósok pedig a forintosítást követően rosszabbul jártak.

Eddig az látszott, hogy (szavakban) minden parlamenti pát meg akarja menteni a „deviza”-károsultak hatalmas tömegét, de ennek ellenére a családok egyre csak nehezebb helyzetbe kerültek.

Mindeközben várható, hogy a „deviza”-károsultak gyülekezni kezdenek majd a parlament előtt, a Kossuth téren. Ezzel is nyomatékot adva a kérdés fontosságának.

loading…


A parlament ülése napirend utáni felszólalásokkal ér véget.

Az Országgyűlés hétfőn fejezi be aktuális kéthetes ülését. A képviselők az LMP kezdeményezésére a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről tartanak politikai vitát.

Az ülésnap délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a kérdések másfél, az azonnali kérdések pedig további egy órában követnek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A Ház ezután mintegy ötórás időkeretben tart politikai vitát a devizahitelekről. Az LMP erről szóló indítványában azzal indokolta a kérdés tárgyalását, hogy a kormánytöbbség hiába tekinti lezártnak a devizahitelesek ügyét, közülük jelenleg több ezren állnak kilakoltatás előtt, még mindig rengeteg peres eljárás indul, az árfolyamgátas hiteladósok pedig a forintosítást követően rosszabbul jártak.

loading…


Fontos kiemelnünk, hogy a „deviza”-károsultak nem megmentést követelnek, hanem azt, hogy a hatályos jogszabályokat figyelembe véve hozzanak ítéletet a bíróságok, valamint azt, hogy a parlament törvényalkotással ne gátolja a károsultak bankokkal szembeni jogérvényesítését!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DEVIZÁS ÜZENET-NEM LEHET MINDENKIT MEGMENTENI!
DEVIZÁS ÜZENET-NEM LEHET MINDENKIT MEGMENTENI!

DEVIZÁS ÜZENET-NEM LEHET MINDENKIT MEGMENTENI! [good_old_share] Tisztelt Sorstársak! (Kerékgyártó László, Radikális bankellenes csoport). A társadalom több rétegének, vagy legalábbis egyre...

MAGYARORSZÁG KÖZJEGYZŐI RENDSZERÉNEK KÖZHITELESSÉGE MEGBUKOTT!
MAGYARORSZÁG KÖZJEGYZŐI RENDSZERÉNEK KÖZHITELESSÉGE MEGBUKOTT!

MAGYARORSZÁG KÖZJEGYZŐI RENDSZERÉNEK KÖZHITELESSÉGE MEGBUKOTT! [good_old_share] + a Hiteles Mozgalom üzenete!   Horváth Rudolf - Magyarország közjegyzői rendszerének közhitelessége megbukott!...

Close