Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa!

Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa!

Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa!


Az Újpesti Hírmondó rövid beszámolója:

A Mátyás téren lakoltattak ki egy újpesti devizakárosult családot

Nagy rendőri készültséget láthatott az, aki reggel a Mátyás tér környékén járt.Rendőrautók és csapatszállító mikrobuszok lepték el a környező utcákat; a helyszínen legalább húsz rendőr biztosította karhatalmi erővel egy újpesti devizakárosult család kilakoltatását. A Mátyás tér 2. szám alatti házból, mintegy ötven méterre Wintermantelék kedvenc törzshelyétől, a Kakukktól végrehajtók dobták ki otthonából a devizakárosult D. Attilát és családját.

A helyszínen megjelentek az áramszolgáltató és a gyerekjóléti szolgálat munkatársai is, akik kilátásba helyezték, hogy állami gondozásba veszik a család két gyermekét. Az intézkedésre az önkormányzati választások előtt öt nappal, a téli kilakoltatási moratórium beállta előtt egy hónappal került sor.

A kilakoltatás nem tartott sokáig: reggel 10 órakor kezdődött és mintegy másfél óra alatt be is fejeződött.

Az Újpesti Hírmondó utolérte D. Attilát, aki a következőkről számolt be az üggyel kapcsolatban:2007-ben vett fel svájci frank alapú devizahitelt az Erste Banktól, amiből megvásárolta a szóban forgó Mátyás téri 72 m2-es ingatlant. Körülbelül 15 millió forintot fizetett vissza mindmáig, de 2011 óta pereskedik a bankkal, mert vitatta az elszabadult törlesztőrészletek mértékét.

Az ügyből több per is lett, amiből egy még most is zajlik a Fővárosi Törvényszéken, így D. Attila szerint a kilakoltatás törvénytelen volt. A bank követelése az évek során többszörösére nőtt, majd egy idő után az Erste Bank eladta a követelést az Intrum Justitia követeléskezelőnek, ahol a követelt összeg 62 millió forintra (!!) emelkedett.

Az ingatlant – a követeléskezelő és a közjegyző közös erőfeszítésének köszönhetően – árverésre bocsátották, mindössze 13,5 millió forintos kikiáltási áron. Végül 34 millió forintért kelt el a lakás, holott – D. Attila állítása szerint – jelenlegi piaci áron számolva már legalább 45 millió forintot ért volna.

A mai kilakoltatáson Bakó János XVIII. kerületi végrehajtó jelent meg az ingatlanban, rendőrökkel, gyámügyesekkel és a közműszolgáltatók munkatársaival, akik előzetesen lekapcsolták az áramot és a gázt is a társasházban.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

D. Attila elmondta még, hogy a lakása elvesztése után is tetemes adóssága maradt fent, de esélye sincs rá, hogy azt valaha is törleszteni tudja. Egy 16 éves egy 13 éves lánya van, velük átmenetileg a nagyszülőkhöz és a keresztszülőkhöz költöznek, majd albérletet fognak keresni a közeljövőben.

Hamarosan hatósági felügyelet mellett újra beengedik majd a lakásba, ahonnan elhozhatja bútorait és ingóságait. A család 12 éve él Újpesten, többször is fordult az önkormányzathoz és a rendőrséghez is, de segítséget soha nem kapott.

Kilakoltatók kormánya
2018-ban 3200, az elmúlt három évben több mint tízezer kilakoltatás történt Magyarországon. Újabb statisztikai adat hamarosan!

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM