Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa!

Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa!

Magyarország nem a kilakoltatott emberek országa!


Az Újpesti Hírmondó rövid beszámolója:

A Mátyás téren lakoltattak ki egy újpesti devizakárosult családot

Nagy rendőri készültséget láthatott az, aki reggel a Mátyás tér környékén járt.Rendőrautók és csapatszállító mikrobuszok lepték el a környező utcákat; a helyszínen legalább húsz rendőr biztosította karhatalmi erővel egy újpesti devizakárosult család kilakoltatását. A Mátyás tér 2. szám alatti házból, mintegy ötven méterre Wintermantelék kedvenc törzshelyétől, a Kakukktól végrehajtók dobták ki otthonából a devizakárosult D. Attilát és családját.

A helyszínen megjelentek az áramszolgáltató és a gyerekjóléti szolgálat munkatársai is, akik kilátásba helyezték, hogy állami gondozásba veszik a család két gyermekét. Az intézkedésre az önkormányzati választások előtt öt nappal, a téli kilakoltatási moratórium beállta előtt egy hónappal került sor.

A kilakoltatás nem tartott sokáig: reggel 10 órakor kezdődött és mintegy másfél óra alatt be is fejeződött.

Az Újpesti Hírmondó utolérte D. Attilát, aki a következőkről számolt be az üggyel kapcsolatban:2007-ben vett fel svájci frank alapú devizahitelt az Erste Banktól, amiből megvásárolta a szóban forgó Mátyás téri 72 m2-es ingatlant. Körülbelül 15 millió forintot fizetett vissza mindmáig, de 2011 óta pereskedik a bankkal, mert vitatta az elszabadult törlesztőrészletek mértékét.

Az ügyből több per is lett, amiből egy még most is zajlik a Fővárosi Törvényszéken, így D. Attila szerint a kilakoltatás törvénytelen volt. A bank követelése az évek során többszörösére nőtt, majd egy idő után az Erste Bank eladta a követelést az Intrum Justitia követeléskezelőnek, ahol a követelt összeg 62 millió forintra (!!) emelkedett.

loading...

Az ingatlant – a követeléskezelő és a közjegyző közös erőfeszítésének köszönhetően – árverésre bocsátották, mindössze 13,5 millió forintos kikiáltási áron. Végül 34 millió forintért kelt el a lakás, holott – D. Attila állítása szerint – jelenlegi piaci áron számolva már legalább 45 millió forintot ért volna.

A mai kilakoltatáson Bakó János XVIII. kerületi végrehajtó jelent meg az ingatlanban, rendőrökkel, gyámügyesekkel és a közműszolgáltatók munkatársaival, akik előzetesen lekapcsolták az áramot és a gázt is a társasházban.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

D. Attila elmondta még, hogy a lakása elvesztése után is tetemes adóssága maradt fent, de esélye sincs rá, hogy azt valaha is törleszteni tudja. Egy 16 éves egy 13 éves lánya van, velük átmenetileg a nagyszülőkhöz és a keresztszülőkhöz költöznek, majd albérletet fognak keresni a közeljövőben.

Hamarosan hatósági felügyelet mellett újra beengedik majd a lakásba, ahonnan elhozhatja bútorait és ingóságait. A család 12 éve él Újpesten, többször is fordult az önkormányzathoz és a rendőrséghez is, de segítséget soha nem kapott.

Kilakoltatók kormánya
2018-ban 3200, az elmúlt három évben több mint tízezer kilakoltatás történt Magyarországon. Újabb statisztikai adat hamarosan!

loading…


Facebook hozzászólások
loading...