LISTA! EZEK A SZERVEZETEK NYERTEK MATOLCSYÉK CIVILPÁLYÁZATÁN

LISTA! EZEK A SZERVEZETEK NYERTEK MATOLCSYÉK CIVILPÁLYÁZATÁN.

Úgy tűnik, hogy manapság akár jó üzlet is lehet "civilnek" lenni… Alább a lista azokról a szevezetkről, akik Matolcsyék civil páyázatán eredményesen szerepeltek.


[good_old_share]

A jegybank pénzügyi ismeretterjesztési programja keretében osztott szét közel 78 millió forintot 20 civil szervezet között. A nyertesek között olyanok szerepelnek, mint az OTP és a K&H alapítványai, vagy a Széchenyi Hitelszövetség.
Húsz nonprofit szervezet közel 78 millió forint támogatást nyert el az MNB civil háló kialakítására kiírt pályázatán. A jegybank által életre hívott Civil Fórum kedden az elszámolási törvényről egyeztet, két héten belül már másodszor – olvasható a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közleményében.

A 20 civil szervezet a fogyasztói tudatosság és jogérvényesítés támogatására, a pénzügyi kultúra fejlesztésére nyert pénzt. Az MNB a pályázatra meghirdetett teljes, 77,5 millió forintnyi összeget megítélte a nyertes nonprofit szervezeteknek.

A nyertes szervezetek között több fogyasztóvédelmi szervezet található, emellett sikeresen pályázott például a Józsefvárosi Szabadidős Egyesület, amely elsősorban sport és kulturális programok szervezésével foglalkozik, valamint a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, és egy mozgáskorlátozottakkal foglalkozó gyulai egyesület is. Emellett két bank, az OTP és a K&H alapítványa is nyert.

Az MNB gazdasági-társadalmi felelősségvállalási programjában a 2014-2016 közötti időszakra stratégiai célként határozta meg a pénzügyi kultúra és ismeretterjesztés, a fogyasztói tudatosság erősítése terén a jegybank szerepvállalásának erősítését. Az ennek keretében kiírt pályázatra a saját költségvetéssel és nyilvántartott tagsággal rendelkező, az elmúlt legalább 3 évben aktívan a fogyasztóvédelemben tevékenykedő nonprofit szervezetek jelentkezhettek.
A pályázati témakörök az alábbiak voltak: A fogyasztók pénzügyi jogérvényesítését elősegítő és támogató független szakmai tevékenység; Pénzügyi fogyasztóvédelmi tájékoztató információs rendszer kialakítása és működtetése; A tudatos pénzügyi fogyasztói magatartás elősegítése és a fogyasztók tájékozottságának javítása érdekében pénzügyi fogyasztóvédelmi oktatások és tájékoztatók szervezése, lebonyolítása; A hátrányos helyzetű társadalmi rétegek pénzügyi tudatosságának növelése.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A civil szervezetek 2015. június 30-ig kötelesek tájékoztatni az MNB-t a megvalósult projektről és a támogatás pénzügyi felhasználásáról.
A pénzügyi kultúra fejlesztésére kiírt jegybanki pályázat nyertesei:

Dél-Alföldi Regionális Fogyasztóvédelmi Egyesület
Dél-Alföldi Teleházak Regionális Közhasznú Egyesülete
Energiatudatos Fogyasztók Társadalmáért Egyesület
Érdi Fogyasztóvédelmi Egyesület

Fogyasztói és Betegjogi Érdekvédelmi Szövetség
Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége
Fogyasztóvédők Országos Egyesülete
Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Országos Érdekvédő Egyesülete
Józsefvárosi Szabadidős Egyesület
Jövő Ifjúságáért Egyesület
K&H Magyar Tudományért, Műszaki Haladásért és Közgazdászképzésért Alapítvány
Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület
Merkating N Kft.
Mozgáskorlátozottak Dél-Alföldi Regionális Egyesülete Gyula
Nyugdíjasok Országos Szövetsége
OTP Fáy András Alapítvány
Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdekképviseleti Egyesület
Pénzügyi Szervezetek Lakossági Figyelője Egyesület
Széchenyi Hitelszövetség
Veszprémi Egyetem Civil Szerveződéseiért Alapítvány

A listát IDE KATTINTVA  és  IDE KATTINTVA is megnézheted! [apss_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM