A BANKOK NEM TANULNAK?

A BANKOK NEM TANULNAK?

A BANKOK NEM TANULNAK?

Tóth Sándor: A bankok nem tanulnak?

Az a furcsa helyzet állt elő, hogy az igazságot mindenki tudja. A kérdés csak az, hogy ezt a devizában nyilvántartott kölcsönt melyik jogszabályokba lehet ütköztetni és azt hogyan lehet bizonyítani.

Minden józanul gondolkodó ember érzi, tudja, hogy ez a kimenetel, hogy a bankok egészen jól elvannak, az adósok meg földönfutók lesznek, nem lehet tisztességes. Ha a bankok tudták, hogy ez lesz a vége, akkor szándékos bűncselekmények sorát követték el.
Ha igaz a védekezésük, hogy nem tudták ezt felmérni, mert a helyzet rendkívülien alakult, akkor meg azért hunyók, mert szakmai, kockázatfeltárási és kezelési hibát követtel el, amellyel nehezen jóvá tehető károkat okoztak. Aki pedig kárt okoz, annak ugye meg kell azt térítenie.

loading...


Ez a kimenetel, hogy az adósok életük, egzisztenciájuk, vagyonuk feláldozásával álljanak helyt, lehetetlen és tisztességtelen. Az meg, hogy bank mossa a kezeit, esetleg még szemétkedik is az adósaival, nem tartható.

Már csak Magyarországon tehetik ezt meg, mert a politikával olyan függőben tartási pozícióba kerültek, hogy diktálhatnak. Ez az adósmentő törvénynek nevezett bankmentő csomag ennek köszönhető. De a NÉPPEL, azzal nincs pozíció.

Tartok tőle ha tovább folytatja a kormány ezt a játékot, akár polgári engedetlenség, tüntetések és erőszakcselekmények is előfordulhatnak a bankok ellen. Régi hatalomgyakorlási szabály, hogy olyan tömeget nem szabad létrehozni egy társadalomban, akiknek nincs veszteni valójuk, mert annak eddig mindig nagyon csúnya vége lett.
Ausztráliában, ahol évtizedekkel ezelőtt egy bankcsoport ugyanilyen módszerrel kifosztotta a fél országot, az lett a végjáték, hogy a felfegyverzett tömeg nekiment a bankoknak és a bankároknak. A rendfenntartó erők nem mutattak túl nagy aktivitást, mert közülük is sokan károsultak voltak. A hadsereget kellett bevetni ahhoz, hogy a rendet helyreállítsák. Lehet, hogy a történelem meg fogja ismételni magát, ahogyan az már oly sokszor megtörtént?

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
LISTA! EZEK A SZERVEZETEK NYERTEK MATOLCSYÉK CIVILPÁLYÁZATÁN.
LISTA! EZEK A SZERVEZETEK NYERTEK MATOLCSYÉK CIVILPÁLYÁZATÁN

Úgy tűnik, hogy manapság akár jó üzlet is lehet "civilnek" lenni... Alább a lista azokról a szevezetkről, akik Matolcsyék civil...

HAMAROSAN ÖSSZEOMLIK EGY NEMZETKÖZI NAGYBANK.
HAMAROSAN ÖSSZEOMLIK EGY NEMZETKÖZI NAGYBANK

HAMAROSAN ÖSSZEOMLIK EGY NEMZETKÖZI NAGYBANK   Igaz, hogy ez csak egy szimulációs gyakorlat. Természetesen érdemes elgondolkodni azon is, hogy vajon...

Close