HAMAROSAN ÖSSZEOMLIK EGY NEMZETKÖZI NAGYBANK

HAMAROSAN ÖSSZEOMLIK EGY NEMZETKÖZI NAGYBANK.

HAMAROSAN ÖSSZEOMLIK EGY NEMZETKÖZI NAGYBANK

 

Igaz, hogy ez csak egy szimulációs gyakorlat. Természetesen érdemes elgondolkodni azon is, hogy vajon mi szükség egy ilyen szimulációra. Hétfőn egy globális krízishelyzet elhárítására készülnek majd fel.

Egy nemzetközi nagybank összeomlását szimulálják hétfőn az amerikai és brit pénzügyi hatóságok annak begyakorlására, hogyan lehet az együttműködés javításával egy hasonló helyzetben elhárítani egy krízishelyzet átgyűrűzését a globális pénzügyi rendszerre.


loading...

A gyakorlat célja az együttműködés javítása a két ország között egy krízishelyzetben – közölte az amerikai pénzügyminisztérium. A brit pénzügyminisztérium pedig jelezte, hogy a szimulációs gyakorlat eredményét már hétfőn este nyilvánosságra hozzák.

A szimulációs gyakorlat mintegy két héttel előzi meg az Európai Központi Bank (EKB) és az európai bankfelügyelet (EBA) európai bankrendszeren végzett stressz-tesztje eredményének a közzétételét. A stressz-teszttel ellentétben azonban a szimulációs gyakorlaton a hatóságok nem valós, hanem fiktív adatokkal dolgoznak majd. "Egyetlen konkrét bankról sincs szó" – szögezte le a brit pénzügyminisztérium.

A zárt ajtók mögött megrendezett krízisgyakorlaton Jack Lew amerikai pénzügyminiszter és Janet Yellen Fed-elnök is részt vesz, a brit oldalon pedig kollégáik, George Osborne és Mark Carney lesznek jelen. "Meg kell győződnünk róla, hogy egy bank összeomlásának a terheit a jövőben már nem az adófizetők viselik" – hangsúlyozta George Osborne pénzügyminiszter. "Nagyon fontos, hogy javítsuk az országok közötti együttműködést ezen a téren" – tette hozzá.A Lehman Brothers 2008-as összeomlása a katasztrófa szélére sodorta a nemzetközi pénzügyi rendszert. A láncreakciót csak hatalmas amerikai állami pénzügy támogatással lehetett megállítani. Számos brit bank is – például a Royal Bank of Scotland – csak adófizetői pénzekkel tudott talpon maradni. Hazánkban is több alkalommal tőkésítették fel a bankokat politikusaink az adófizetők pénzéből.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A KOPPÁNY CSOPORT FELHÍVÁSA.
A KOPPÁNY CSOPORT FELHÍVÁSA

A KOPPÁNY CSOPORT FELHÍVÁSA Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll. Kérem tisztelettel honlapjukon megjelentetni az alábbi tüntetés felhívást. Balogh Béla Koppány csoport. [cn-social-icon]...

KEDDEN KERÜL AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG ELÉ A "DEVIZAHITELESEK" ÜGYE.
KEDDEN KERÜL AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁG ELÉ A “DEVIZAHITELESEK” ÜGYE

Húzzák, vonják... A "deviza"-"hiteleseket" az első perctől kezdve folyamatosan átverték. Reméljük, hogy nem adják fel, és kitartanak a végsőkig!  ...

Close