LEVELET KAPNAK A “DEVIZAHITELESEK”

LEVELET KAPNAK A "DEVIZAHITELESEK".

LEVELET KAPNAK A "DEVIZAHITELESEK"

A héten szavazhat a devizahiteles mentőcsomaghoz benyújtott módosító javaslatokról a parlament, a rendszerbe egy új elem került:az árfolyamgátasokat érintő forintosítási lehetőség, így ezzel együtt fogják a képviselők megszavazni a devizahitelek forintosítását szabályozó törvényt – közölte nemzetgazdasági miniszter a köztévé reggeli műsorában, írja a Népszava.

Varga Mihály jelezte azt is: tavasszal a devizahiteles állampolgár kapni fog a bankjától egy levelet, amiben benne lesz a pontos elszámolás, közte az is, hogy mennyivel csökken a törlesztőrészlet, illetve a tőkerész, és ezt kell forintosítani majd ugyanabban a pillanatban.A miniszter szerint a tárca számításai alapján a hiteleseknek átlagosan mintegy másfél millió forinttal csökken majd a tőkerészük. Varga Mihály egyúttal megdicsérte magukat, mondván: óriási eredmény, hogy el tudtunk jutni idáig, "hiszen Európában, de a világon is a legnagyobb és a legátfogóbb hitelmentő csomagot a magyar kormány indította el." 

Miközben a FIDESZ-KDNP kommunikációja a szokásos formában színezi a párt eddig elért eredményeit, Barabás Gyula közérthető formában levezeti a valóságot. Érdemes megnézni.

Ennyi lesz a törlesztője!

Cikkünk megjelenésekor átvert "devizahitelesek tüntetnek a Parlament előtt! A tüntetés a Piaci árfolyamon? SOHA! hívószóval indították el. A részleteket ide kattintva olvashatod.A szervezők üzenete: 24-én hétfőn reggel 10 órakor kezdünk a Kossuth téren, a Parlament előtt. Nem tudjuk előre, hogy mikor lesz a szavazás, akár hétfőn is lehet, ezért kell előbb kezdeni a tervezettnél. Időnként egy-egy meghívott vendég fog felszólalni. A demonstráció addig biztosan tart, amíg a képviselők nem szavaznak. Mi /a szervezők/ éjjel is ott leszünk.

Varga Mihály ismét hangsúlyozta, hogy a forintosításnak az elszámoltatással együtt van értelme, az igazi tőkerész, és törlesztőrészlet csökkenés az elszámoltatással következik be.

Elmondta, jövő tavasszal a devizahiteles állampolgár kapni fog a bankjától egy levelet, amiben benne lesz a pontos elszámolás, hogy "mennyivel kurtították meg az elmúlt években", mennyivel csökken a törlesztőrészlet, a tőkerész, és ezt kell forintosítani majd ugyanabban a pillanatban.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZAHITELESEK TÜNTETÉSE"! - Piaci árfolyamon? SOHA!
“DEVIZAHITELESEK TÜNTETÉSE”! – Piaci árfolyamon? SOHA!

"DEVIZAHITELESEK TÜNTETÉSE"! - Piaci árfolyamon? SOHA!    Oszd meg! FIGYELEM! A facebookon szerveződik a "devizahitelesek" tüntetése. A szervezők üzenete:   Tisztelt...

FORINTOSÍTÁSI TÖRVÉNY-EZ AZ ORSZÁGGYŰLÉS FELELŐSSÉGE!
FORINTOSÍTÁSI TÖRVÉNY-EZ AZ ORSZÁGGYŰLÉS FELELŐSSÉGE!

FORINTOSÍTÁSI TÖRVÉNY-EZ AZ ORSZÁGGYŰLÉS FELELŐSSÉGE! Nagy Éva - KÖVETELJÜK, HOGY A KÉPVISELŐK NE SZAVAZZÁK MEG A FORINTOSÍTÁSI TÖRVÉNYT! Ma már mindannyian...

Close