LEVELET KAPNAK A “DEVIZAHITELESEK”

LEVELET KAPNAK A "DEVIZAHITELESEK".

LEVELET KAPNAK A "DEVIZAHITELESEK"

A héten szavazhat a devizahiteles mentőcsomaghoz benyújtott módosító javaslatokról a parlament, a rendszerbe egy új elem került:az árfolyamgátasokat érintő forintosítási lehetőség, így ezzel együtt fogják a képviselők megszavazni a devizahitelek forintosítását szabályozó törvényt – közölte nemzetgazdasági miniszter a köztévé reggeli műsorában, írja a Népszava.

Varga Mihály jelezte azt is: tavasszal a devizahiteles állampolgár kapni fog a bankjától egy levelet, amiben benne lesz a pontos elszámolás, közte az is, hogy mennyivel csökken a törlesztőrészlet, illetve a tőkerész, és ezt kell forintosítani majd ugyanabban a pillanatban.A miniszter szerint a tárca számításai alapján a hiteleseknek átlagosan mintegy másfél millió forinttal csökken majd a tőkerészük. Varga Mihály egyúttal megdicsérte magukat, mondván: óriási eredmény, hogy el tudtunk jutni idáig, "hiszen Európában, de a világon is a legnagyobb és a legátfogóbb hitelmentő csomagot a magyar kormány indította el." 

Miközben a FIDESZ-KDNP kommunikációja a szokásos formában színezi a párt eddig elért eredményeit, Barabás Gyula közérthető formában levezeti a valóságot. Érdemes megnézni.

Ennyi lesz a törlesztője!

Cikkünk megjelenésekor átvert "devizahitelesek tüntetnek a Parlament előtt! A tüntetés a Piaci árfolyamon? SOHA! hívószóval indították el. A részleteket ide kattintva olvashatod.A szervezők üzenete: 24-én hétfőn reggel 10 órakor kezdünk a Kossuth téren, a Parlament előtt. Nem tudjuk előre, hogy mikor lesz a szavazás, akár hétfőn is lehet, ezért kell előbb kezdeni a tervezettnél. Időnként egy-egy meghívott vendég fog felszólalni. A demonstráció addig biztosan tart, amíg a képviselők nem szavaznak. Mi /a szervezők/ éjjel is ott leszünk.

Varga Mihály ismét hangsúlyozta, hogy a forintosításnak az elszámoltatással együtt van értelme, az igazi tőkerész, és törlesztőrészlet csökkenés az elszámoltatással következik be.

Elmondta, jövő tavasszal a devizahiteles állampolgár kapni fog a bankjától egy levelet, amiben benne lesz a pontos elszámolás, hogy "mennyivel kurtították meg az elmúlt években", mennyivel csökken a törlesztőrészlet, a tőkerész, és ezt kell forintosítani majd ugyanabban a pillanatban.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM