MEGOLDÁS KERESÉSE – DR. LÉHMANN GYÖRGY

MEGOLDÁS KERESÉSE - DR. LÉHMANN GYÖRGY.

Búcsú a jogállamtól, megoldás keresés. Levelezőm válaszlevele éjszaka 2 előtt 5 perccel elküldve

Siófokon 2014. november 24. napján. Léhmann György

Tisztelt Léhmann úr.

Én vagyok a az a középkorú megöregedett fiatalember akinek a magyar jogalkalmazás azt mondta fizess,mert az teljesen jogyszerű, hogy használok egy 1.4 millo fotint értékű autót 36 hónapon keresztül az több mint 5 millio forintba kerül?

Sajnos ebből tisztán látható, hogy teljesen tévúton járunk ha a jogalkotást és a jogalkalmazást szeretnénk segítségül hívni.
Nagy tisztelője vagyok, ritka az olyan ember aki ilyen rengeteg energiát fektet abba, hogy másokon segítsen és akkor sem adja fel ha megannyi munkáját egy tollvonással semmisítik meg.Stratégiát kell váltani, hiszen egy tárgyalás során soha nem azt kapod amit megérdemelsz,hanem azt amit ki tudsz harcolni.

A mi adóforintjainkból fenttartott jogalkotás és jogalkalmazás ellenünk dolgozik minden szinten, és mi mégis olyan komolyan vesszük mint amilyen komolytalanul hozzák a törvényeket. Nem szabad ezt komolyan venni. Az elmúlt évek és a jelen állapot is azt mutatja a törvények nem az állampolgárok mellett  állnak. Sajnos az a lehetőség, hogy törvényeken keresztül bármit is elérjünk megszűnt, más megoldást kell választani,lehet tüntetni, kiabálni, akár verekedni lehet felgyújtani magunkat vagy a bankfiókokat, lehet a küszöbre szarni, de ez nem célravezető és az igazi felelősök messze távol röhögnek a törvényeink védelmében.

Hogyan lehet elérni ezekhez az  emberekhez? Kizárólag a zsebükön keresztül, ezek az érinthetetlen emberek diagrammokat nézegetnek, hogy ma mennyit sikerült lopni és mindaddig amíg ez pozitív még úgy is, hogy kifizeti a korrupt politikusokat és megveszik a törvényhozást nem lesz változás. Mint ügyfél kizárólag akkor kerülsz pozicióba ha képes vagy a diagrammot lefelé mozdítani. Ez csak úgy lehetséges ha nem fizetsz, mosolyogsz  a svájci frankon és az árfolyamán, rákacsintassz az uzsorásokra és azt mondod NEM FIZETEK.Sajnos ez ilyen egyszerű. Ha a saját törvényeinkel harcolnak ellenünk fegyvertelenek vagyunk. Harcmodort kell váltani, megy ez egyénibe is, rögtön vázolom a saját példámon,,,de áttörésre csak akkor lehet számítani ha összefogunk.

Egy auto és egy ingatlanhitel  boldog tulajdonosa voltam, illetve a bankok tulajdonolták a kocsit és az ingatlant is,—és egyelőre ők a boldogok is. Nem számítottam rá, hogy az egekbe szökik törlesztő részlet ( kis buta tájékozatlan ügyfél), ezért 36 hónap után leadtam a banknak az autót mivel nem tudtam fizetni a részleteket. Nem számítottam rá, hogy a tőketartozás is jószerivel megduplázódik. A bank eladta a kocsit és követelt még. 3 millo forintot.

Röhögtem, pereltem, elbuktam,,,,elbuktam másodfokon is. Már nem röhögtem. Igy történt, hogy egy 1.4 millio forint értékü auto 36 hónapig tartó HASZNÁLATA került több mint 5 millio fotintba. Ez fáj, nagyon.

Gondolkoztam az 50% on hitelezett ingatlanom értéke a felére esett, a tőketartozás megduplázódott, törlesztőészlet szintén. Bementem a bankba hátha,,,de ott csak ismét meg akartak majmolni valami gyüjtőszámlával. Megköszöntem és közöltem most voltam itt utoljára, és egy huncut fillért sem fogok fizetni, lehet jönni a kulcsért.

2év, nulla azaz 0 zaklató telefonálás, néma csend. Több mint két év után telefon, otp faktoring, udvarias fiatalember találkozóra kért melyben megvitatjuk a tartozást, mondtam nagyszerű de csak akkor ha érdemben tudunk tárgyalni a tartozás összegèről és semmit nem írok alá. Mondta találunk megoldást. Elérkezett a találkozó melyen hosszasan taglalta milyen opciók, megoldások vannak arra, hogy a hátralévő életemben hogyan és miképpen szívnák ki a véremet. Felhívtam a figyelmét a telefonbeszélgetésünkre de ő csak darált tovább .

Valami eszközkezelőnél jártunk amikor belefojtottam a szót és megkérdeztem, ha és amennyiben elfogadom bármelyik ajánlatát alá kell írjak valamit? Mondta igen. Ha én aláírok bármit azzal elismerem a jelenlegi tartozást?–volt a következő kérdésem.

Ezt többször meg kellett kérdeznem mire választ kaptam,,,"igen".

Ekkor pontosabban fogalmaztam: a tartozás tényét elismerem, de az összegét nem, valamint semmit nem írok alá, ha ezt szem előtt tartva tudjuk folytatni akkor hajrá, ha nem, veszem a kalapom. Megértette.Közöltem vele hirdetem az ingatlant 3éve, de az 50% hitelezett ház jelenlegi értéke nem éri el a tartozás összegét. Kérdésére milyen áron lehet eladni az ingatlant blöfföltem 13 millio forintot. Hümmögött, de búcsúzáskor arra kért írjam meg levélben sommásan az elmondottakat. Megtettem.

Küldtek értékbecslőt, majd pár hónap múlva közölték kiengedik a tartozást 30 millios tartozást 18.5millioért.. Érdekes,,,,,,,,púposkodtam még 16 millioval, de mivel került rá vevő belementem.  Így "kerestem 11.5milliot az üzleten". Se házam, se pénzem mégis boldog vagyok, hogy a hátralévő életemben ezeknek nem leszek a rabszolgája.

E példán is látható, hogy a rendes erőfelett teljesítő rabszolga nincs alkupozicióban, ám ha nem fizet tárgyalnak vele. Több van ebben mint gondolnánk……lehet rosszul látom……


Olyan mély erkölcsi válság van a törvényhozásban és ai politikában, hogy a halandó dolgozó többség nem számithat semmilyen segítségre tőlük.
Ha valaki tud jobbat, ne maradjon csendben.

Tisztelettel: I………. B……………

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM