KUPLERÁJ A KÖBÖN…mi szóltunk: ebből baj lesz!

Engedély nélküliség, fiktív számlák, adócsalás a pénzügyi szolgáltatásokban ?

Milliárdos adócsalás gyanúja is felmerülhet abból az ítéletből, amely jogerősen kimondta, hogy az engedéllyel nem rendelkező kereskedő által aláírt gépjárműszerződés érvénytelen. 

A kereskedő és a szolgáltató között létrejött szerződés ugyanis nem csak az aláírásra adott lehetőséget, hanem a kihelyezett kölcsön utáni magas jutalékjogosultságra is, amely esetenként elérhette a 10-15%-ot is. 

Ezek a jutalékok tárgyi adómentes szolgáltatások voltak, így azok ÁFA mentesen kerültek kifizetésre. Amennyiben nem volt ilyen tevékenység, jogszabályba ütközött a jutalék kifizetése is, ÁFA mentesen pedig mindenképpen. 

Gyakori volt az is, hogy a használtautók piacán a kereskedő magasabb árat közölt a szerződésben annak érdekében, hogy a vásárló önrész megfizetése nélkül, teljes finanszírozásban tudja megvásárolni a gépjárművet. A különbözet papíron is befizetésre került a cég könyvelésébe, amit feltehetőleg fiktív számlák segítségével tüntettek el. 


Amit tehát felfedezni vélhetünk az ügy kapcsán: jogosulatlan tevékenység, érvénytelen szerződések, adócsalás, fiktív számlák, kifosztott adósok, és magukat hülyére kereső behajtók!!

Széchenyi Hitelszövetség

Egy Facebook hozzászólás:

Ez annyira jó hír, hogy még én is lájkolom. A dominóeffektus elindult, és hamarosan maga alá temeti az egész csaló gépezetet. És nem csak az autóhiteleseknél.
Na kedves kormány! Most bajban vagy! Itt már nem elég Lázár János megoldási javaslata, hogy 2-szeres kifizetés után még a banké az autó.Jobb ötletet, és megoldási javaslatot várunk a választások előtt.


Szólj hozzá

Hozzászólás