Devizahitel-rés a hatalom pajzsán

Devizahitel-rés a hatalom pajzsán

Devizahitel-rés a hatalom pajzsán

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Újabb EUB ítélet, melyet majd nem fognak figyelembe venni:


 



”A tényleges érvényesülés elvének fényében úgy kell értelmezni a fogyasztókkal kötött szerződésekben alkalmazott tisztességtelen feltételekről szóló, 1993. április 5‑i 93/13/EGK tanácsi irányelvet, hogy azzal ellentétes az alapügyben szereplőhöz hasonló olyan nemzeti szabályozás, amelynek értelmében az a nemzeti bíróság, amely egy eladó vagy szolgáltató és egy fogyasztó között közjegyzői okirat formájában létrejött jelzáloghitel‑szerződés végrehajtása iránti kérelem tárgyában jár el, sem a fogyasztó kérelmére, sem hivatalból nem rendelkezik annak lehetőségével, hogy megvizsgálja, hogy az ilyen okiratban foglalt szerződéses feltételek nem tisztességtelen jellegűek‑e ezen irányelv értelmében, és hogy ennek alapján felfüggessze a kért végrehajtást.”

Ez az EUB döntés alapját képezheti a közjegyzői záradékkal kapcsolatos eljárásoknak. Egy rés a hatalom pajzsán. Csakhogy ilyen kérelmeim azzal végződtek, hogy az adott közjegyző és bíró közölte, nincsen semmisségi ok. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.

loading...

Egy hozzászóló véleménye: Ez a pár sor, mindent megmagyaráz:

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az uniós jog A 93/13 irányelv 3. cikke előírja:

„(1) Egyedileg meg nem tárgyalt szerződési feltétel abban az esetben tekintendő tisztességtelen feltételnek, ha a jóhiszeműség követelményével ellentétben a felek szerződésből eredő jogaiban és kötelezettségeiben jelentős egyenlőtlenséget idéz elő a fogyasztó kárára.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
OTP-végrehajtás, fizetésletiltás és esetleges árverezés felfüggesztve
OTP-végrehajtás, fizetésletiltás és esetleges árverezés felfüggesztve

OTP-végrehajtás, fizetésletiltás és esetleges árverezés felfüggesztve Az OTP Bank Nyrt végrehajtási eljárása a fizetés letiltás és az estleges árverezés felfüggesztve....

ÜGYVÉDI PRAXISOMAT FELADOM.
ÜGYVÉDI PRAXISOMAT FELADOM.

ÜGYVÉDI PRAXISOMAT FELADOM. Az elmúlt hét fejleményei kapcsán családunk megbeszélést tartott és közösen úgy határoztunk, hogy ügyvédi praxisomat 2019.10.01. napjával...

Close