MEGSZÜNTETTÉK A 80 MILLIÓS VÉGREHAJTÁST

Újabb devizahitel-csapdába került bajbajutott győzött a bíróságon, igaz, egyelőre csak első fokon.

A család 35 millió forintnyi hitelt vett fel egy korábbi adósság kiváltására, házuk bővítésére és a megélhetésüket biztosító tanya fejlesztésére, de törlesztőrészletük több mint a duplájára nőtt, nem tudtak fizetni, ezért végrehajtás indult ellenük. – Mindennap azt vártuk 2010 májusa óta, hogy mikor raknak ki minket abból a házból, amelyet a családunk épített – mondta el a Blikknek Attila, a családfő.


Szerencsére erre végül nem került sor. A Budaörsi Járásbíróság első fokon kimondta: a közben 80 millió forintra duzzadt tartozás végrehajtását meg kell szüntetni.

– A döntés jogi alapja az volt, hogy a kölcsönszerződésben forintban feltüntetett, de svájci frankban nyilvántartott összeg nem lehet konkrét, hiszen az árfolyam miatt az folyamatosan változik – magyarázta a dr. Czirmes György ügyvéd, aki szerint a teljes kölcsönszerződés semmisnek számít. – Ha a döntés jogerőre emelkedik, a feleknek külön megállapodásban kell megegyezniük, vagy ha nem megy, a banknak kell pert indítania az elszámolásért – fejtette ki az ügyvéd, aki szerint az eredeti tőketartozást kell alapul venni, az adósnak a 35 millió forintot kell visszafizetnie, levonva belőle az eddig befizetett összegeket.

K. P.- Blikk


Szólj hozzá

Hozzászólás