ILYEN VAN? VÉGREHAJTÁS A BANKSZÖVETSÉG ELLEN

ILYEN VAN? VÉGREHAJTÁS A BANKSZÖVETSÉG ELLEN.

ILYEN VAN? VÉGREHAJTÁS A BANKSZÖVETSÉG ELLEN

[good_old_share]

Egy rövid, de annál érdekesebb cikk jelent meg a HVG-n.

 

Az ügy előzménye, hogy a Bankszövetség négymilliárdos bírságot kapott a Gazdaság Versenyhivataltól adatkartellezés miatt. A Bankszövetség eddig még nem teljesítette a birság kifizetését, részletfizetést kért, és reménykedik abban, hogy azt a későbbiiekben sem kell majd kifizetnie.A cikk így szól.

Végrehajtás indulhat a bankszövetség ellen a rárótt gigabírság miatt

A bankszövetségre rótt négymilliárdos GVH-büntetés többszörösen felülmúlja a szervezet költségvetését. Részletfizetést kértek, de remélik, hogy a bíróság felfüggeszti az adatkartellezés miatt kiosztott büntetést.

Négymilliárd forintos büntetést osztott ki a közelmúltban a Gazdaság Versenyhivatal a Magyar Bankszövetség adatkartellezés miatt.

Mivel a bírság többszörösen felülmúlja a szervezet költségvetését, részletekben fizetik ki, de még így is előfordulhat, hogy végrehajtást kezdeményez ellenük a versenyhivatal, mert képtelenek lesznek fizetni a részleteket – írta a keddi Magyar Idők Kovács Leventére, a szervezet főtitkárára hivatkozva.

A pénzt ebben az esetben a bankszövetség tagjainak kell leperkálniuk. Eddig kétszer kétszázmillió forintot fizettek be.A szövetség azért reméli, hogy a bíróság felfüggeszti a büntetést, amelyet a BankAdat nevű átfogó iparági adatbázis visszásságai miatt szabott ki. Kovács szerint a bankszövetség által nyilvánosságra hozott BankAdat adatstruktúrából is kiderül, hogy az nem tartalmaz árazási, illetve ügyféladatokat, vagyis a GVH érvelése alaptalan. 

Neked mi a véleményed az ügy kapcsán?

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM