ILYEN VAN? VÉGREHAJTÁS A BANKSZÖVETSÉG ELLEN

ILYEN VAN? VÉGREHAJTÁS A BANKSZÖVETSÉG ELLEN.

ILYEN VAN? VÉGREHAJTÁS A BANKSZÖVETSÉG ELLEN

[good_old_share]

Egy rövid, de annál érdekesebb cikk jelent meg a HVG-n.

 

Az ügy előzménye, hogy a Bankszövetség négymilliárdos bírságot kapott a Gazdaság Versenyhivataltól adatkartellezés miatt. A Bankszövetség eddig még nem teljesítette a birság kifizetését, részletfizetést kért, és reménykedik abban, hogy azt a későbbiiekben sem kell majd kifizetnie.

loading...A cikk így szól.

Végrehajtás indulhat a bankszövetség ellen a rárótt gigabírság miatt

A bankszövetségre rótt négymilliárdos GVH-büntetés többszörösen felülmúlja a szervezet költségvetését. Részletfizetést kértek, de remélik, hogy a bíróság felfüggeszti az adatkartellezés miatt kiosztott büntetést.

Négymilliárd forintos büntetést osztott ki a közelmúltban a Gazdaság Versenyhivatal a Magyar Bankszövetség adatkartellezés miatt.

Mivel a bírság többszörösen felülmúlja a szervezet költségvetését, részletekben fizetik ki, de még így is előfordulhat, hogy végrehajtást kezdeményez ellenük a versenyhivatal, mert képtelenek lesznek fizetni a részleteket – írta a keddi Magyar Idők Kovács Leventére, a szervezet főtitkárára hivatkozva.

loading...

A pénzt ebben az esetben a bankszövetség tagjainak kell leperkálniuk. Eddig kétszer kétszázmillió forintot fizettek be.A szövetség azért reméli, hogy a bíróság felfüggeszti a büntetést, amelyet a BankAdat nevű átfogó iparági adatbázis visszásságai miatt szabott ki. Kovács szerint a bankszövetség által nyilvánosságra hozott BankAdat adatstruktúrából is kiderül, hogy az nem tartalmaz árazási, illetve ügyféladatokat, vagyis a GVH érvelése alaptalan. 

Neked mi a véleményed az ügy kapcsán?

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
FONTOS-FELELŐTLEN HITELEZÉS, ÁRFOLYAMKOCKÁZAT.
FONTOS-FELELŐTLEN HITELEZÉS, ÁRFOLYAMKOCKÁZAT

FONTOS-FELELŐTLEN HITELEZÉS, ÁRFOLYAMKOCKÁZAT [good_old_share] Nagy kérdés, hogy a bank a jelzálog hitelfedezeti értékén felül követelhet-e még más összeget? Szerintünk nem....

ÉN IS VELETEK LESZEK! ÁPRILIS 11!
ÉN IS VELETEK LESZEK! ÁPRILIS 11!

ÉN IS VELETEK LESZEK! ÁPRILIS 11! [good_old_share] Menyhért Péter: Én is ott leszek előadások, fórumok formájában! Igyekszem mindenkinek minden kérdésére,...

Close