FONTOS-FELELŐTLEN HITELEZÉS, ÁRFOLYAMKOCKÁZAT

FONTOS-FELELŐTLEN HITELEZÉS, ÁRFOLYAMKOCKÁZAT

Nagy kérdés, hogy a bank a jelzálog hitelfedezeti értékén felül követelhet-e még más összeget? Szerintünk nem. Elég beszédes, hogy ezt a fontos kérdést sem a politika, sem pedig a „fősodratú” média nem feszegeti. Vajon miért nem? A parlamenti pártok is messze kerülik ezt a témát. Vajon miért?

Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás

A tettesek általában tagadnak…

 

"Legfeljebb ha nem tudom fizetni a hitelemet, akkor eladom a lakást " mondhatták sokan, amikor hitelt vettek fel!

Talán meg sem fordult a fejükben az, hogy a bank követelése az ingatlan értékét is meghaladhatja! Amikor sokan arra hivatkoznak a bíróság előtt, hogy ilyen tájékoztatást nem kaptak, gyakori a válasz: dehogynem, hiszem előre nem tudtuk mi sem…

A bankok jogászainak abszolút nem probléma ilyen állításokat mondani, konkrét ügyben pedig nem várható el, hogy az adott ügyintéző évekre visszamenőleg emlékezzen! Na de arra igen, hogy hosszú évek ott töltött munkája során a munkáltató előírásait betartsa!

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ennek alapján feltehetőleg neki is tudni kellett, hogy az ingatlanfedezet értéke és az adható hitel összege csak olyan mértékű lehet, ami felmondás esetén biztosítja a hitelező tőketartozásának, egyéb költségeinek valamint az árfolyamváltozás terheinek teljes mértékben történő beszedését!

Alappal gondolhatjuk tehát azt, hogy a banki utasítások alapján mást nem mondhatott a bank képviselője, ennek alapján vagy nem beszélhetünk felelős hitelezésről vagy nem korlátlan az ügyfél fele érvényesített árfolyamkockázat!

Amikor azt a kérdést tettem fel a bankot képviselő ügyvédnek, hogy ezt ezek szerint nem tartották be, nagyon rövid választ adott, ami tökéletesen jellemzi a banki magatartást: nem tartottuk be! Na és akkor mi van? – Barabás Gyula – Pénzügyi tanácsadás.

Szólj hozzá

Hozzászólás