HITELTARTOZÁS ELENGEDÉSE 1,5 MILLIÓIG – EZ SEM NÁLUNK TÖRTÉNT!

HITELTARTOZÁS ELENGEDÉSE 1,5 MILLIÓIG - EZ SEM NÁLUNK TÖRTÉNT!

HITELTARTOZÁS ELENGEDÉSE 1,5 MILLIÓIG – EZ SEM NÁLUNK TÖRTÉNT!

A hír 24 beszámolója szerint az intézkedés körülbelül hatvanezer horvátot érint, a jóléti és ifjúsági miniszter szerint ez egy új kezdet lehet a számukra.

Horvátországban a kormány döntése alapján elengedik azoknak a polgároknak a tartozásait, akik legfeljebb 35 ezer kuna (1,5 millió forint) adósságot halmoztak fel a bankokkal és a közműszolgáltatókkal szemben – jelentette be a csütörtöki kormányülés után Milanka Opacic jóléti és ifjúsági miniszter.

loading...

A politikus szerint ez "óriási lehetőség", „új kezdet” körülbelül 60 ezer állampolgár számára. Mint mondta, a kormány tisztában van azzal, hogy milyen nehéz helyzetben vannak azok az állampolgárok, akiknek számláját a bank már több mint egy éve zárolta. Legtöbbjük önhibáján kívül, a tartós gazdasági válság következtében adósodott el – hangsúlyozta. Elmondta, hogy ez önként vállalt megállapodás, amelyet hat bank, három telefontársaság, négy nagyváros, valamint közműszolgáltató vállalatok írtak alá.

Figyelmeztetett, hogy egyszeri adósságleírásról van szó, és akiknek elengedik a tartozásait, azok nem vehetnek fel hitelt, és nem meríthetik le teljesen bankszámlájukat.

Hogy más országokban miként kezelik a kormányok a hasonló problémákat, arról ide kattintva olvashatsz egy rövid összefoglalót: “DEVIZA”-“HITEL”-A SZERZŐDÉSEKET AZ ALÁÍRÁS NAPJÁN ÉRVÉNYES ÁRFOLYAMON MÓDOSÍTJÁK

A kormány büszke az intézkedésre

A feltételeket a legnehezebb helyzetben lévő állampolgárok igényeihez szabták: azoknak engedik el a tartozásait, akik szociális juttatásból vagy rokkantsági ellátásból élnek, valamint akiknek az utolsó három hónapban a bevétele nem haladta meg a havi 2500 kunát (100 ezer forintot), és nincsenek megtakarításaik vagy vagyonuk.

loading...

A kérvényeket a szociális intézményekben április 2-tól lehet benyújtani. 10 ezer kunáig a bankok írják le a tartozást, 25 ezer kunáig pedig azok a vállalatok, amelyek többségében állami tulajdonban vannak (víz- és elektromos művek, közműszolgáltató vállalatok).

Zoran Milanovic miniszterelnök kijelentette, a szociáldemokrata vezetésű kabinet büszke az intézkedésre, amilyet előtte még egyetlen kormány sem hozott. Hangsúlyozta, hogy a problémát nem jogi úton, hanem tárgyalások révén sikerült megoldani.

Horvátországban vasárnap tartották az elnökválasztás második fordulóját, amelyben a szociáldemokraták veszítettek az ellenzéki jobbközép jelölttel szemben. A kampány alatt az ellenzék végig azzal vádolta a baloldali kabinetet, hogy szociálisan érzéketlen, és nem tett semmit a legszegényebb állampolgárok megsegítéséért.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
AZ ÁRFOLYAMKÜLÖNBÖZET VISSZAJÁR - MERKANTIL.
AZ ÁRFOLYAMKÜLÖNBÖZET VISSZAJÁR – MERKANTIL

AZ ÁRFOLYAMKÜLÖNBÖZET VISSZAJÁR - MERKANTIL Merkantil: az árfolyamkülönbözet visszajár az adósnak! A történet folytatódik:) . A Hitelsikerek.hu közleménye. Bár az...

Dr. Léhmann György - A BANKOK ÉS A PARLAMENTI "ELIT" KÖZÖS KÁRTYAVÁRA ÖSSZEDŐL - Összecsapás a bíróságokon.
A BANKOK ÉS A PARLAMENTI “ELIT” KÖZÖS KÁRTYAVÁRA ÖSSZEDŐL – Összecsapás a bíróságokon

A BANKOK ÉS A PARLAMENTI "ELIT" KÖZÖS KÁRTYAVÁRA ÖSSZEDŐL - Összecsapás a bíróságokon OSZD MEG! (Csatolt dokumentum a lap alján!)...

Close