KÖLTSÉGMENTESSÉG-HOGYAN MENTESÜLJÜNK AZ ILLETÉK FIZETÉS ALÓL?

KÖLTSÉGMENTESSÉG-HOGYAN MENTESÜLJÜNK AZ ILLETÉK FIZETÉS ALÓL?

KÖLTSÉGMENTESSÉG-HOGYAN MENTESÜLJÜNK AZ ILLETÉK FIZETÉS ALÓL?

[good_old_share]


Ha nincs rá pénzünk…-költségmentesség– Hogyan mentesüljünk a végrehajtási kifogás illetéke alól?

 

Az adósnak joga van szinte bármit megtenni az otthona, a gyermekei, a családja védelmében.Szabad Riport – A végrehajtási kifogás, (mely a végrehajtási eljárás során, az otthonunkért való küzdelem egyik kényszerű, de fontos eleme), – tavaly óta illeték köteles. – 15 ezer forintot kell leróni, csak ahhoz, hogy fellebbezzünk a végrehajtási eljárás ellen, – mert a végrehajtási kifogás lényegében ezt jelenti.

– Ezt a végrehajtón keresztül, az illetékes bíróságnak kell benyújtani. – Pontosabban, hivatalosan fogalmazva: “A végrehajtási kifogást, a bíróságnak címezve az eljáró végrehajtónál kell előterjeszteni.”

(Ez is nonszensz. – A végrehajtónál kell előterjeszteni (a bírósághoz címezve persze), azt az iratot, mely éppen a végrehajtó munkáját kifogásolja, és pontosan ellene fellebbez).

 

Ha aztán végre az irat eljut a bírósághoz, s a bíróság a végrehajtási kifogást jogosnak tartja, akkor helyt ad és visszatéríti a pénzt, ha pedig nem tartja jogosnak az otthonunkért való küzdelmünket, – akkor elutasítja, s még ez az összeg is elveszik. – Sőt, ha a bíróság úgy gondolja, – akár rendbírságot is kiszabhat, a szerinte indokolatlan végrehajtási kifogás benyújtásáért.

Az adósok legnagyobb részének azonban még ennyi fölös pénze sincs. Fölös pénzt írtunk, mert sokaknak ételre kell a megmaradt pénze, – és nem végrehajtási kifogásra. – Ezért tehát, – a végrehajtási kifogással sem élhetnek saját védelmükben, a gyermekeik és otthonaik védelmében, – mert egyszerűen nincs rá pénzük.Csak egy mód volt eddig ezen összeg kikerülésére a végrehajtási kifogásban, – éspedig a komoly eljárási hibákra való hivatkozás, – vagy az eljárással kapcsolatosan felmerülő bűntény erős gyanúja. – Ez esetben nem kell beadási illetéket fizetni, – ám ha később a bíróság szerint az adós gyanúja nem jogos, – még keményebb rendbírságot szabhat ki, – ráadásul a végrehajtó még be is perelheti.

Csak egy “viszonylag biztonságos” és törvényes módszer maradt tehát mindezen problémák elkerülésére a végrehajtási kifogás benyújtásakor – éspedig a költségmentesség kérése, – a szociális helyzetre való hivatkozással.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Amint az alább mellékelt fotó is mutatja, – ez az út járható! – Ha egyszer megtörtént, megtörténhet máskor is.

És szeretnénk ha mindenki megértené: Az adósnak joga van szinte bármit megtenni az otthona, a gyermekei, a családja védelmében. – Szabad Riport.[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM