KÖLTSÉGMENTESSÉG-HOGYAN MENTESÜLJÜNK AZ ILLETÉK FIZETÉS ALÓL?

KÖLTSÉGMENTESSÉG-HOGYAN MENTESÜLJÜNK AZ ILLETÉK FIZETÉS ALÓL?

KÖLTSÉGMENTESSÉG-HOGYAN MENTESÜLJÜNK AZ ILLETÉK FIZETÉS ALÓL?

[good_old_share]


loading...

Ha nincs rá pénzünk…-költségmentesség– Hogyan mentesüljünk a végrehajtási kifogás illetéke alól?

 

Az adósnak joga van szinte bármit megtenni az otthona, a gyermekei, a családja védelmében.Szabad Riport – A végrehajtási kifogás, (mely a végrehajtási eljárás során, az otthonunkért való küzdelem egyik kényszerű, de fontos eleme), – tavaly óta illeték köteles. – 15 ezer forintot kell leróni, csak ahhoz, hogy fellebbezzünk a végrehajtási eljárás ellen, – mert a végrehajtási kifogás lényegében ezt jelenti.

– Ezt a végrehajtón keresztül, az illetékes bíróságnak kell benyújtani. – Pontosabban, hivatalosan fogalmazva: “A végrehajtási kifogást, a bíróságnak címezve az eljáró végrehajtónál kell előterjeszteni.”

(Ez is nonszensz. – A végrehajtónál kell előterjeszteni (a bírósághoz címezve persze), azt az iratot, mely éppen a végrehajtó munkáját kifogásolja, és pontosan ellene fellebbez).

 

Ha aztán végre az irat eljut a bírósághoz, s a bíróság a végrehajtási kifogást jogosnak tartja, akkor helyt ad és visszatéríti a pénzt, ha pedig nem tartja jogosnak az otthonunkért való küzdelmünket, – akkor elutasítja, s még ez az összeg is elveszik. – Sőt, ha a bíróság úgy gondolja, – akár rendbírságot is kiszabhat, a szerinte indokolatlan végrehajtási kifogás benyújtásáért.

Az adósok legnagyobb részének azonban még ennyi fölös pénze sincs. Fölös pénzt írtunk, mert sokaknak ételre kell a megmaradt pénze, – és nem végrehajtási kifogásra. – Ezért tehát, – a végrehajtási kifogással sem élhetnek saját védelmükben, a gyermekeik és otthonaik védelmében, – mert egyszerűen nincs rá pénzük.

loading...Csak egy mód volt eddig ezen összeg kikerülésére a végrehajtási kifogásban, – éspedig a komoly eljárási hibákra való hivatkozás, – vagy az eljárással kapcsolatosan felmerülő bűntény erős gyanúja. – Ez esetben nem kell beadási illetéket fizetni, – ám ha később a bíróság szerint az adós gyanúja nem jogos, – még keményebb rendbírságot szabhat ki, – ráadásul a végrehajtó még be is perelheti.

Csak egy “viszonylag biztonságos” és törvényes módszer maradt tehát mindezen problémák elkerülésére a végrehajtási kifogás benyújtásakor – éspedig a költségmentesség kérése, – a szociális helyzetre való hivatkozással.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Amint az alább mellékelt fotó is mutatja, – ez az út járható! – Ha egyszer megtörtént, megtörténhet máskor is.

És szeretnénk ha mindenki megértené: Az adósnak joga van szinte bármit megtenni az otthona, a gyermekei, a családja védelmében. – Szabad Riport.[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MEGDŐLNEK AZ OTP ÉS AZ ERSTE DEVIZÁS SZERZŐDÉSEI?
MEGDŐLNEK AZ OTP ÉS AZ ERSTE DEVIZÁS SZERZŐDÉSEI?

MEGDŐLNEK AZ OTP ÉS AZ ERSTE DEVIZÁS SZERZŐDÉSEI? [good_old_share] Bár 2018-at írunk, mégis újabb és újabb bizonyítékok kerülnek elő, melyek...

DEVIZAKÁROSULTAK TELJES KÁRTALANÍTÁSA-EZT ÍGÉRIK!
DEVIZAKÁROSULTAK TELJES KÁRTALANÍTÁSA-EZT ÍGÉRIK!

DEVIZAKÁROSULTAK TELJES KÁRTALANÍTÁSA-EZT ÍGÉRIK! [good_old_share] Völner Pál igazságügyi államtitkár által közölt adatokból is alátámasztást nyert, hogy  2010. januártól – 2017....

Close