FIGYELEM devizások! Újabb fontos kérdés az EU Bírósága előtt!

FIGYELEM devizások! Újabb fontos kérdés az EU Bírósága előtt!

FIGYELEM devizások! Újabb fontos kérdés az EU Bírósága előtt!


…"A hazai perekben illő lenne ezen előzetes döntéshozatali eljárásra figyelemmel felfüggeszteni az összes pert, hiszen a bíróságoknak hivatalbóli kötelessége a fogyasztó akaratának vizsgálata."…

Dr. Marczingós László ügyvéd. Na, akkor "magyarul" beszélek az EUB előzetes döntéshozatali eljárásáról a mai ügyemben.Arra kértem a Győri Ítélőtáblát, tegye fel a kérdést az EU Bíróságának, vajon nem ütközik-e a DH törvény azon megoldása az Irányelvbe, mely a különnemű árfolyamok helyébe az MNB árfolyamot lépteti, ha a tagállami (magyar) jogalkotó nem is volt kíváncsi a fogyasztók azon akaratára, mely az így érvényessé nyilvánított szerződésből eredő gazdasági következmények kapcsán kinyilvánítható.

Azaz, a "BEFORINTOSÍTÁS" kedvezőbb, vagy hátrányosabb helyzetbe hozza a fogyasztókat annál, mintha csak egyszerűen elhagyjuk a tisztességtelen, semmis rendelkezéseket a szerződésekből.

Természetesen, laza 2-3 éves munkám van benne, míg néha saját magamat is megcáfolván eljutottam a megoldásig, ami a kérdés feltevését jelentette.

A Győri Ítélőtábla velem szemben szeptemberben fordult nagyot, hiszen a négyből két tanács elkezdett odafigyelni arra, amit mondtam. Amint megkaptam a lehetőséget, éltem is velem és végre szakmai munkát végezhettem úgy, ahogyan azt eleve szerettem volna.

Közben saját ügyvéd kollégáim és a bírói kar jelentős része nézett rám furcsán, lesajnálóan, ment a cikizés, a bírságolás, mely júliusra odáig juttatott, hogy majdnem abbahagytam az egészet. De többen támogattak, ne tegyem. És karácsonyra nekem ajándék az ítélőtábla végzése.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A hazai perekben illő lenne ezen előzetes döntéshozatali eljárásra figyelemmel felfüggeszteni az összes pert, hiszen a bíróságoknak hivatalbóli kötelessége a fogyasztó akaratának vizsgálata.

loading...

Ennek megfelelően javaslom a korábbi posztomban anonimizált végzés felhasználása! Dr. Marczingós László ügyvéd.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Gyurcsány azt állítja, hogy Orbán meghibbant!
Gyurcsány azt állítja, hogy Orbán meghibbant!

Gyurcsány azt állítja, hogy Orbán meghibbant! Gyurcsány szerint Orbán meghibbant. Kemény kijelentések ezek! Hamarosan jó világ lesz Magyarországon! Még nyugatról...

Kereskedelem-363 ezer forintra emelik az eladók bérét
Kereskedelem-363 ezer forintra emelik az eladók bérét

cégnélKereskedelem-363 ezer forintra emelik az eladók bérét Az Aldinál 363 ezer forintra emelik az eladók bérét Akik már két éve...

Close