FIGYELEM devizások! Újabb fontos kérdés az EU Bírósága előtt!

FIGYELEM devizások! Újabb fontos kérdés az EU Bírósága előtt!

FIGYELEM devizások! Újabb fontos kérdés az EU Bírósága előtt!


…"A hazai perekben illő lenne ezen előzetes döntéshozatali eljárásra figyelemmel felfüggeszteni az összes pert, hiszen a bíróságoknak hivatalbóli kötelessége a fogyasztó akaratának vizsgálata."…

Dr. Marczingós László ügyvéd. Na, akkor "magyarul" beszélek az EUB előzetes döntéshozatali eljárásáról a mai ügyemben.Arra kértem a Győri Ítélőtáblát, tegye fel a kérdést az EU Bíróságának, vajon nem ütközik-e a DH törvény azon megoldása az Irányelvbe, mely a különnemű árfolyamok helyébe az MNB árfolyamot lépteti, ha a tagállami (magyar) jogalkotó nem is volt kíváncsi a fogyasztók azon akaratára, mely az így érvényessé nyilvánított szerződésből eredő gazdasági következmények kapcsán kinyilvánítható.

Azaz, a "BEFORINTOSÍTÁS" kedvezőbb, vagy hátrányosabb helyzetbe hozza a fogyasztókat annál, mintha csak egyszerűen elhagyjuk a tisztességtelen, semmis rendelkezéseket a szerződésekből.

Természetesen, laza 2-3 éves munkám van benne, míg néha saját magamat is megcáfolván eljutottam a megoldásig, ami a kérdés feltevését jelentette.

A Győri Ítélőtábla velem szemben szeptemberben fordult nagyot, hiszen a négyből két tanács elkezdett odafigyelni arra, amit mondtam. Amint megkaptam a lehetőséget, éltem is velem és végre szakmai munkát végezhettem úgy, ahogyan azt eleve szerettem volna.

Közben saját ügyvéd kollégáim és a bírói kar jelentős része nézett rám furcsán, lesajnálóan, ment a cikizés, a bírságolás, mely júliusra odáig juttatott, hogy majdnem abbahagytam az egészet. De többen támogattak, ne tegyem. És karácsonyra nekem ajándék az ítélőtábla végzése.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A hazai perekben illő lenne ezen előzetes döntéshozatali eljárásra figyelemmel felfüggeszteni az összes pert, hiszen a bíróságoknak hivatalbóli kötelessége a fogyasztó akaratának vizsgálata.

Ennek megfelelően javaslom a korábbi posztomban anonimizált végzés felhasználása! Dr. Marczingós László ügyvéd.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM